200 грама вода на 150км. - Проблема решен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Re: 200 грама вода на 150км.

Мнение от Monoid » 15 Май 2011, 7:32

Колега аз имах такъв проблем или не същият ами просто колата ми губеше антифриз и си мислех , че гарнитурата на главата ми е свършила , а всъщност се оказа , че просто аз и доливам нон стоп вода и като дигне налягане я изхвърля... От няклко месеца спрях да доливам вода и не е мръднала от мятото и , също така вече маркучите са ми нормално меки ! АКо я пълниш догоре , както аз правех е нормалално да губи по простата причина , че на самата кола и идва в повече , когато я пръсваш от гас и съответно я изхвърля на 2 бара.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 15 Май 2011, 12:24

Не не никога нея пълня до горе. Когато е студена слагам до чертата където е oбозначена с Cool

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 15 Май 2011, 21:58

drevnia написа:Не не никога нея пълня до горе. Когато е студена слагам до чертата където е oбозначена с Cool

на моята е30 от месеци ставаше така.. и го намерих.. едно съединение точно зад скобата.. разбирасе някои тиквеник го е пипал преди и е сложил скапан маркуч.. та.. пускаше точно по една капка.. и за няколко сдмици си намаляше от нивото.. намерих ги с еоправи
ако сменяш съединения слагаи само отигинал.. това е гаранцията че няма да изтекат водите някъде
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 16 Май 2011, 22:47

Колеги един от маркучите този, където се намира от ляво, като съм срещу колата там ,където се свързва с радиатора е мокро мисля,че от там губя вода. Като ги сменя ще видя дали ще е същата работа.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от didZ » 17 Май 2011, 12:42

Абе да ви кажа това ми се е случвало и с други марки коли. И на старото мондео и на дръгливия опел. Та и с BMW-то сега е така. наливам като е студено до Куул, след малко каране пада под това ниво. Но не губи повече а си стои там. Колата не прегрява не тече, не меси с масло и тнт. Просто си пада до някакво ниво което е под минимума и си кове там. Може би е със собствено мнение :)
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 17 Май 2011, 19:07

didZ написа:Абе да ви кажа това ми се е случвало и с други марки коли. И на старото мондео и на дръгливия опел. Та и с BMW-то сега е така. наливам като е студено до Куул, след малко каране пада под това ниво. Но не губи повече а си стои там. Колата не прегрява не тече, не меси с масло и тнт. Просто си пада до някакво ниво което е под минимума и си кове там. Може би е със собствено мнение :)

И моята забелязах че е така М43Б16 като я взех беше под минимума,налях и след няколко дена пак под минимума,пак налях и кога я гледах пак беше малко отдолу,но не съм я бутал,за сега си е добре :yes:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 18 Май 2011, 19:56

drevnia написа:Колеги един от маркучите този, където се намира от ляво, като съм срещу колата там ,където се свързва с радиатора е мокро мисля,че от там губя вода. Като ги сменя ще видя дали ще е същата работа.

Колега,като си купих моята всичко беше като при теб.Аз също се чудех къде изчезва течността,докато един ден,спирайки в Билата,под колата стана локва.Теча идваше точно от левия маркуч и си помислих-или радиатора или маркуча.За всеки случай реших да видя скобата и се оказа напълно развита.Стегнах я,долях вода и течността спря да изчезва.А видими течове нямаше. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: бмв е36 1,6
Мечтае да кара: бмв 740
Детайли за колата: Автомобил на годинки! Излиза нещо като заек изкочил от храста :)

Мнение от iliqn66 » 22 Май 2011, 11:09

Колега,отиди да ти направят един газов анализ!!!Възможно е да го гори антифриза и да ти е издухана главата!Това са първите оплаквания които казваш! И на мен ми го губише така и се оказа че гарнитурата е издухана!Анализа струва 5лв и ще ти го направят във всеки сервиз. Провери си главните маркучи които отиват отрадиатора към главата дали са твърди когато колата за загряла! Ако са твърди имаш гарнитура за смяна!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 25 Май 2011, 13:48

Като си стягаш капачката на разширителния съд, затегни я докрай и после върни половин оборот назад! Така резбата не я развиваш, а само охлабваш клапана, че иначе става налягане. Пробвай, може да е от това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 27 Май 2011, 19:01

Колеги маркучите не ги надува не мирише на лошо зад аспуха не мисля, че главата е заминала, поръчал съм маркучите, като ги сменя ще пиша пак. Благодаря ви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 28 Май 2011, 16:38

iliqn66 написа: Провери си главните маркучи които отиват отрадиатора към главата дали са твърди когато колата за загряла! Ако са твърди имаш гарнитура за смяна!

Колега не ми се спори излишно но говориш пълни глупости,айде и твойта като е загряла и бутни маркучите и ако не са твърди си смени капачката :D Тази капачка е с цел да държи налягане,за да завира по-трудно водата,при повече градуси ;) Маркучите трябва да са твърди,но не прекалено,леко да могат да се стиснат
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар
Кара: ис-ката да харчи много :D
Мечтае да кара: каквато и да е М-ка

Мнение от BKY » 05 Юни 2011, 0:10

Имам същия проблем само, че на 316-ка с м43 "95г.. По лошото е че доливам по 2л. вода на седмица, 3 майстора смених и никои не знае къде отива, изчетох и тука мненията и стигнах до извода, че нито са маркучи, нито радиатор, а нещо не ми се дават 80лв. за диагностика в Дару кар :dunno: . Сутрин като тръгна за работа, уш гледам за петна доло ама се няма и няма...

П.П. Проблем ли е ако я карам на вода ?
Ко гледаш, невиш че нема акъл за подпис

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 06 Юни 2011, 8:53

Не я карай само на вода , защото ще прецакаш водната помпа. Сложи 2-3 литра антифриз и другото вода.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 06 Юни 2011, 9:20

ами ако я караш на вода и зимата кат и сложиш антифриз ще е като леика

Предишна

Назад към E36