Помощ за чип-тунинг на E36 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

?

Мнение от perko » 01 Мар 2006, 18:01

а какво се получава ако докато си караш на положение 1 изведнуж превключиш в 2, или обратно. Дави ли се двигателя, или просто става като по филмите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Мар 2006, 22:19

Ако отидете на сайта дето го е дал Драйвера юе получите отговорите. Там е написано, че единия софтуеър е по подразбиране, а другия се активира с натискане на бутона, а не с копче като при газовите уредби. В движение може да стане, ако програмния код на двата софтуеъра е еднакъв, а само табличните параметри се различават. Там пише, а Драйвера, ако иска може да сподели при него получава ли се "HOT-SWAP" превключване на двата софтуеъра. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Мар 2006, 23:33

Точно така е :yes: Мога да го превключвам когато искам и няма никакво
забавяне или тресене,защото програмите за управление на 2-та чипа са
еднакви,а има разлики само в таблиците.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

за чипа

Мнение от zaks » 02 Мар 2006, 0:18

скасява ти живота на двигателя вдига разхода вдига много висока темпетатура във двигателя заштото има повече изгаряне на гориво изпича сегментите и клапани . за атмосферни двигатели вдига 8-10 кс за турбо до 25 кс . по добре сложи спортен филтър

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 02 Мар 2006, 0:41

Закс, тва дето го изписа последно... Как да ти кажа... Ама с нищо не мога да се съглася! Че гори повече гори - ама то мойто настъпване ли беше като настъпване -> АЗ СЕ ОЛИВАМ ДА ДАВАМ ГАЗ! Как нема да гори с чипа. Драйвера да ви каже, че на м50б20 има една гадост дето при нормалния софт до 3200 оборота маторя е муден и после фръква все едно турбина се включва. С чипа тва изчезна и колата е мноооо по-динамична... Е, има и К&Н филтър де отпреди... Хммм... Сеа се сещам, че чипът ми излезе по-йовтино от филтъра... :uups:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 02 Мар 2006, 1:00

доста интересно ми стана за това с двата софта :D bmwdriver ще кажеш ли какви пари ти стъпи цялата работа :?: turbo ти също ще споделиш ли колко ти излезе твоя вариант :?: благодаря предварително :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 02 Мар 2006, 11:32

БОРКО-ЧИПА написа:http://www.tuning4power.hit.bg/chip.html

Вече на три мои коли съм слагал чипове от тази фирма и сам много доволен разликата с чипа е осезаема.Слагай и недей да се притесняваш и аз като теб отначало се притеснявах като гледах разликата в цените но пробвах и останах много доволен. :D[/quote]
виж сега аз чип от България никога не бих взел, взимам си чиповете от RedLine tuning, които ги поръчват като софтуер от Германия. Качеството е гарантирано и доста хора от форума са взимали от тях чипове. Въпроса ми беше друг но благодаря на bmwdriver за отговора.

Бтв аз не искам да купувам чип, просто питах как точно става далаверата с 2-та софтуер-а макар че ми беше ясна от самото начало ;)
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

ентусиаст
Аватар

Re: за чипа

Мнение от dr-who » 02 Мар 2006, 11:34

zaks написа:скасява ти живота на двигателя вдига разхода вдига много висока темпетатура във двигателя заштото има повече изгаряне на гориво изпича сегментите и клапани . за атмосферни двигатели вдига 8-10 кс за турбо до 25 кс . по добре сложи спортен филтър
:wtf: :kuku: :wave:

просто без коментар!
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

кандидат ентусиаст
Аватар

за чипа

Мнение от zaks » 02 Мар 2006, 21:44

за DR-WHO ти виждал ли си отворен двигател каран сас чип двигателя се износва много по бързо. една кола като излезе от завода има определени километри които двигателя изкарва. но сас заводския софтуер. тези чипове променят параметрите на двигателя и го натоварват. сигурно ште кажеш че 318 сас чип върви колкото 318 is. :mhihi: такива компетентни като теб и една гума не могат да сменят и при наи малката повреда чупят пръсти и ходят във сервиз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

чипааааа

Мнение от madcop » 02 Мар 2006, 23:01

Абе истината е че колкото повече се ровя за чип толкова повече се чудя, и все пак е против законите на физиката да товариш един двигател с 50% повече и той да харчи по-малко, а за износването и дума да не става. :?: Иначе и на моята тройка биха и били добре дошли едни 15-20 коня. :?: :!:
Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 03 Мар 2006, 0:01

Няма такъв момент с намаляване на разхода при чипосване.Това са
само митове и легенди.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 08 Мар 2006, 17:34

скептично са си настроени хората не ги обеждаваите да пробват и сами ще се обедт

ентусиаст
Аватар

Re: за чипа

Мнение от dr-who » 09 Мар 2006, 13:02

zaks написа:за DR-WHO ти виждал ли си отворен двигател каран сас чип двигателя се износва много по бързо. една кола като излезе от завода има определени километри които двигателя изкарва. но сас заводския софтуер. тези чипове променят параметрите на двигателя и го натоварват. сигурно ште кажеш че 318 сас чип върви колкото 318 is. :mhihi: такива компетентни като теб и една гума не могат да сменят и при наи малката повреда чупят пръсти и ходят във сервиз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

живота на двигателя се скъсява и от много други неща, които съм сигурен че ти ползваш или пренебрегваш ;)
логично е с чип-а двигателя да се износва по бързо, но не е така както ти го описваш - ако колата ти ще мине без чип 250 000км с чип ще мине около 235 000км и какво от това? тези 15 000км някак си са глупави за този спор който водиш според мен...
а за разхода - той не намалява, остава си същия за еднакво каране с чип и без чип, когато обаче колата се кара в максималните граници е възможно разхода да се увеличи с около 0.5л - 1.0л/100км
и какво от това? нали целта на чип-а е колата да върви повече, защо тогава ще те притесняват тези мижави стойности които колата ще качи като разход?
както и да е, спора е безсмислен.
:winky:
--