Bmw на газ..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36

Bmw на газ..

Мнение от Dan_Vn » 26 Май 2011, 20:25

Здравейте колеги.Значи карам 318I с обикновено газово преди имах проблеми с газта и с оборотите на място и отидох на диагностика.Оказа се че проблема са ми свещите който бях сменил преди 7 хил.километра смених ги и колата хукна на газ вървеше перфектно.След като само това беше проблема реших да си оправя газовото(не беше ми извадена капачката извън колата)и смених бутилката,дадох там остатъка от парите който бях спестил ако евентуално излезе нещо солено.Обаче точно преди да сменя бутилките започна да прави лек проблем на газ както караш все едно захълцва колата и трябва да и отнемеш газта и да подадеш на ново понякога по прави съвсем леко и се оправя веднага сама реших че явно е от това че имам малко газ и викам ще видя след като сменя бутилката как ще е.Заредих за 25 лв. газ с новата бутилка и покарах малко и проблема още си го имаше казаха ми че може филтърчето преди изпарителя да се е задръстило смених го но проблема не се оправи.Някакви идеи от какво може да е?
Изображение

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Re: Bmw на газ..

Мнение от with-fox » 26 Май 2011, 21:25

Най добре иди да ти оправят настроиките на ГАЗ за да ти е по добре колицата. Ако на бензин не ти прави такива работи те посаветвах какво да направиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 26 Май 2011, 21:41

А, какви свещи си сложил :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от Dan_Vn » 26 Май 2011, 21:49

На там отива работата като взема заплатата ще я закарам да видят и изпарителя дали е наред.Иначе за свещите като ги сменях 1вия път сложих свещи на бош каквито ми бяха дали по каталог обаче се оказа че за 7хил.километра бяха по износени от предишните,който бяха работили 60хил. човека който ми прави диагностиката ме посъветва да сложа NGK.Все едно стана друга кола когато ги смених..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 26 Май 2011, 22:48

NGK са добри свещи аз на колата и на двата ми мотора карам с тая марка и нямам ядове иди пак на диагностика , да не е от изпаритела да е заминал нещо

Потребител
Аватар
Кара: E30

Мнение от kiborg » 26 Май 2011, 23:41

бе то бмв на газ е все едно ферари дизел ма както и да е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Май 2011, 23:57

Да ама, последния път ми даде 7.2 разход за 780км. извънградско, и ходя дет се е казало до кенефа с него, нека ми е зле с БМВ на газ :mhihi:
По темата, баце сгрешил си още в началото като си спестил пари от газовото, трябваше да сложиш инжекцион и нямаше да береш ядове, а само да наливаш....
Може изпарителят ти да се е задръстил с графит, въпреки че има филтри. Можеш и сам да го разглобиш и почистиш, не е сложно. Ако не се оправи си трябва майстор за настройките.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 27 Май 2011, 9:27

Смени мембраните на изпаритела, филтърчето и продухай тръбите щото и в тях се наслоява графит. Незнам колко километра си минал откакто си я сложил, но ако са доста и досега не си правил профилактика ще има голяма разлика. Газовото по принцип много трябва да се глези за да върви добре, а също и ако не си сменял въздушен филтър скоро е добре да го смениш, че тез газови глупости са много притенциозни и за да върви добре трябва постоянно да я глезиш.

П.П. От както си махнах газовото, нямам абсолютно никакви проблеми с колата и само си карам здраво, че даже и ми идва по евтино да карам на бензин. :mhihi:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dan_Vn » 27 Май 2011, 12:29

Ще погледна какво мога сам да направя ако не ще се ходи на газаджия..Колкото до газовото аз я взех с този изпарител не съм го слагал аз но колата не гори много 11 12 градско газ.. но все пак имам намерение и да и сложа и газов инж. само да посабера пари.Иначе до скоро и аз си карах на бензин обаче типовете продължават да го дигат с по 15 ст и да го свалят с 2.А газта не е толкова лоша като алтернативно гориво който разбира може да ви го каже не е като да е на метан.Освен това става въпрос за коли който са над 15 години колкото и да са ни готини и тн рано или късно ще трябва да се откажем от тях така че няма нужда да се пази като писано яйце.

А за въздушния филтър имам уж хубав спортен струвал е 150 лвл като са го слагали и нямам проблеми с него но май ще го сменя и него обслужих го онзи ден.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 27 Май 2011, 14:25

Dan_Vn написа:Ще погледна какво мога сам да направя ако не ще се ходи на газаджия..Колкото до газовото аз я взех с този изпарител не съм го слагал аз но колата не гори много 11 12 градско газ.. но все пак имам намерение и да и сложа и газов инж. само да посабера пари.Иначе до скоро и аз си карах на бензин обаче типовете продължават да го дигат с по 15 ст и да го свалят с 2.А газта не е толкова лоша като алтернативно гориво който разбира може да ви го каже не е като да е на метан.Освен това става въпрос за коли който са над 15 години колкото и да са ни готини и тн рано или късно ще трябва да се откажем от тях така че няма нужда да се пази като писано яйце.

А за въздушния филтър имам уж хубав спортен струвал е 150 лвл като са го слагали и нямам проблеми с него но май ще го сменя и него обслужих го онзи ден.

Принципно комбинацията газ-спортен филтър не е много одачна но както и да е, поне го почисти недей да се ръсиш за друг. А най добре е да си сложиш оригиналната кутия със един нов обикновен филтър. иначе мембраните и филтърчето сам може да си ги смениш, лесно е. Само като ги вадиш не забравяй да спреш притока на газ от бутилката. Щом си я взел така с газовото задължително му направи обслужване щото незнаеш колко е карана.

А по въпроса за газта ще си трая че да не стане пак война, като в една друга тема преди време :mhihi: .
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Май 2011, 15:03

Щом е карана с този изпарител, една профилактика няма навреди, както казаха колегите-мембраните, филтрите, някои имат и винт, от който също се почистват разни мръсотии, набити вътре от хубавата газ. Настройките на газ са си фина работа, понеже тя е доста чувтсвителна към правилното съотношение въздух-газ и в тази връзка обикновеният филтър може би ще е по- удачен.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 27 Май 2011, 15:21

то няма и логика да си спънеш колата с една газова и да и слагаш спортен филтър. А и спортния филтър няма този ефект на кола с газово, както ако се кара на бензин. При обикновеното газово горивото влиза заедно с въздуха и единственото което може да направи тоз филтър е да ти обърка съотношението на сместа, което няма да подобри вървежа на колата, следователно файда йок.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dan_Vn » 27 Май 2011, 17:24

Какви спорове за газта може да има не знам,обаче едно е сигурно в градски условия се гледа колата да не ти харчи много като пара а като искам да върви винаги мога да си цъкна на бензин.Не знам защо всички си мислят че BMWтата трябва да се пържат само в критични и да се ръмжат с разни ремуси и тн. не прави добро впечатление тва даже обратното.Колата си е достатъчно пъргава с обикновения изпарител.Аз ако искам да карам бегачка 1вото което е нямаше да си взема 318I.
Въздушния филтър ще си ходи това е ясно така или иначе даже и на бензин да я карам тия филтри са пълен фалш от завода не са сложили филтрите в кутия щото са по прости.Ще я закарам на майстор за газовото и ако изпарителя не е на ред може и директно да и сложа инжекцион.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 28 Май 2011, 9:05

Dan_Vn написа:Какви спорове за газта може да има не знам,обаче едно е сигурно в градски условия се гледа колата да не ти харчи много като пара а като искам да върви винаги мога да си цъкна на бензин.Не знам защо всички си мислят че BMWтата трябва да се пържат само в критични и да се ръмжат с разни ремуси и тн. не прави добро впечатление тва даже обратното.Колата си е достатъчно пъргава с обикновения изпарител.Аз ако искам да карам бегачка 1вото което е нямаше да си взема 318I.
Въздушния филтър ще си ходи това е ясно така или иначе даже и на бензин да я карам тия филтри са пълен фалш от завода не са сложили филтрите в кутия щото са по прости.Ще я закарам на майстор за газовото и ако изпарителя не е на ред може и директно да и сложа инжекцион.

Замисли се обаче добре и си направи сметка по колко километра караш на месец примерно и си сметни за колко време ще го избиеш тоз инжекцион, щото сам каза че таз кола няма да я караш вечно и ако ще ти трябва 1-2 години да я избиваш файда от инжекциона няма.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 28 Май 2011, 18:59

Nikito_nn написа:
Dan_Vn написа:Какви спорове за газта може да има не знам,обаче едно е сигурно в градски условия се гледа колата да не ти харчи много като пара а като искам да върви винаги мога да си цъкна на бензин.Не знам защо всички си мислят че BMWтата трябва да се пържат само в критични и да се ръмжат с разни ремуси и тн. не прави добро впечатление тва даже обратното.Колата си е достатъчно пъргава с обикновения изпарител.Аз ако искам да карам бегачка 1вото което е нямаше да си взема 318I.

Замисли се обаче добре и си направи сметка по колко километра караш на месец примерно и си сметни за колко време ще го избиеш тоз инжекцион, щото сам каза че таз кола няма да я караш вечно и ако ще ти трябва 1-2 години да я избиваш файда от инжекциона няма.

Направи си сметката ,каква е разликата м-у обикновенна газ и газ.инжекцион при положение ,че в момента Български Г.И. нов струва 800 лв. Това е крайна цена с поставянето,гаранция и обикновена бутилка за 4 цилиндров мотор.

Следваща

Назад към E36