двигателя се опитва да гасне като е студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
двигателя се опитва да гасне като е студена
Здравейте, имам следния проблем. Аз съм с БМВ е36 бензин 1996-та. Перката на климатика ми, не е с виско, ами е електрическа. Не работи, работи само на 2-ра степен. Разбрах, че не работи, преди месец (топъл ден в края на Април). Карах си, двигателя ми изгасна в движение, спрях и видях, че единия маркуч се извадил от радиатора, изтекоха водите ... Тогава разбрах, че перката е за смяна (450 лева), но аз продължих да карам както не работи. Карам по 2-3 км. За толкова кратко разстояние колата не може да загрее до 90 градуса, затова я карам само на много къси разстояния, но имам втори проблем. От деня в който стана тоя проблем (изтекоха водите на колата), двигателя ми иска да гасне. Например сутрин сядам, паля я ... чувствам я как не да добре оборотите и след 100-тина метра се мъчи да гасне. Подавам малко повече гас, за да не изгасне и се оправя ... и така си карам по 2-3-4 км. Въпроса ми е, дали имат връзка 2-ра проблема? Ако си оправя перката, тоя проблем с гасненето дали ще се оправи? Мисля си, че нямат връзка двата проблема, защото тя се мъчи да гасне докато е студена (първите 100-200 метра), пада под 600 оборота, а като направя поне 1 км, си стои над 1000 оборота без да давам гас.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: двигателя се опитва да гасне като е студена
изтекъл е антифриза и си продължил да караш ? Видя ли тогава стрелката на температурата дали е минала средата? С охладителната система шега не бива ,виж си маслото по щеката дали е станало на боза , уточни за кой двигател става дума/колко кубика/ ,за да могат по - компетентните колеги да ти дадат съвети .Незнам дали при ел. перката е както при перката на климатроника, но ако е така проблема с неработещата първа степен се решава с един резистор за 3 лв.
6>4
Антифриза ми изтече, сложил съм нов, обездушил съм, маслото е ОК. Аз знам, че трябва да сменя перката, това е ясно. Въпроса ми беше, дали има връзка тая перка, с това че колата ми се мъчи да гасне още докато е студена? Ако двете неща са свързани, ще сменя перката и готово, но ако са два съвсем различни проблема, не ми се занимава и по-добре да я продавам ... Понякога я карам дни наред без да се опитва да гасне, така че проблема е на моменти, само понякога ... Аз лично не виждам връзка, но 2-ра проблема се появиха по едно и също време.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
аз имам нещо подобно, например ако спра на стръмно, паля си и само изключвам от скорост без да подавам газ и почва да гасне... Но например ако се запаля и подам 2-3 пъти газ няма проблем, другото което знам е, че докато не излезе от синята зона стрелката за температурата, колата работи в някакъв режим при който дори мисля че и ламбдата не работи както трябва ...
Ако греша някой да ме поправи, но от опит при мен така стоят нещата .
Ако греша някой да ме поправи, но от опит при мен така стоят нещата .

4 мнения
• Страница 1 от 1