Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от stasko5 » 26 Май 2011, 22:28

Нещо съмнителна работа, аз лично не виждам разлика с моята визия на айдрайва. Иначе ако не работят мп3-ките и няма разлика в поведението наистина е доста кофти и безмислен тоя ъпдейт. Колегата da6ip беше ми обяснявал за мп3-ките, че понякога имало възможност да се разрешат като опция с диагностика, както се коментираше в друга тема. Може твоите да са забранени по някаква причина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 26 Май 2011, 23:11

sawion написа:Според мен нещо не им се получи ъпдейта на софтуера.

а всички други опции които се избират при ъпдейта?
- автоматичното включване на духалката като запалиш
- алармата да се пуска при механично отваряне с ключ
- пръскалките на фаровете
и т.н. около десетина неща бяха при които мен ме питаха коя опция да изберат.
ако не сте го правили това, иди и си искай парите обратно.
кога е произведена колата?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Май 2011, 23:15

stasko5 написа:Може твоите да са забранени по някаква причина.

на всички коли до 09/2005 е забранена (деактивирана) МР3-функционалността.
или се активира с НЦС-Експерт, или при ъпдейт се качва новия софтуер в който е активна..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 26 Май 2011, 23:18

колата е от първите демек 12.2003година. Пръскалките на фаровете се пускат сами винаги при включени фарове. Духалката винаги се включва сама когато дам на контакт освен ако не съм я изключил преди да угася колата (и то в рамките на 20-тина минути след угасването)

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 27 Май 2011, 9:14

тоя пич (stream) е подкарал mp3-ките на неговата (ноември 2004). разгледайте и атачнатите файлове под първия му пост.
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=135231

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 27 Май 2011, 11:48

Ето причината да няма mp3 на по ранните версии - The stability of earlier CCC (Car Communication Computer) software did not allow for proper MP3 functionality
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 27 Май 2011, 13:43

Emooo написа:Ето причината да няма mp3 на по ранните версии - The stability of earlier CCC (Car Communication Computer) software did not allow for proper MP3 functionality

за да бъдем точни, това е причината да бъде деактивирана функцията, въпреки че е била заложена още в развитието на софтуера и технически налична в него. просто в един момент преди представянето на модела са решили че рискуват прекалено много забиване в комбинация с навигацията етц. етц., докато не оправят бъговете на софтуера в следващите версии.

въпросът преди коя дата изобщо я няма функцията (т.е. не може да се активира) остава отворен - на някои коли от 2004-та я има, на други май не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 27 Май 2011, 16:06

така колеги, има развитие и по моя въпрос. Днес отидох пак до Дару и им споделих проблема, а те ми казаха ами не си казал по рано иначе щяхме да я активираме ппо време на ъпдейта на софтуера. И така приеха ме веднага за 20 мин активираха функцията и още няколко неща които пожелах и срещу допълнителни 25 лв имам всичко което ми трябваше. С това митовете, че по ранните версии на модулите не поддържат мп3 (или по конкретно преди 3.2005г.) за мен са разбити. Благодарности на всички колеги който ми помогнаха и взеха отношение по моя въпрос!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 28 Май 2011, 0:31

sawion написа:така колеги, има развитие и по моя въпрос. Днес отидох пак до Дару и им споделих проблема, а те ми казаха ами не си казал по рано иначе щяхме да я активираме ппо време на ъпдейта на софтуера. И така приеха ме веднага за 20 мин активираха функцията и още няколко неща които пожелах и срещу допълнителни 25 лв имам всичко което ми трябваше. С това митовете, че по ранните версии на модулите не поддържат мп3 (или по конкретно преди 3.2005г.) за мен са разбити. Благодарности на всички колеги който ми помогнаха и взеха отношение по моя въпрос!

+1 :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 28 Май 2011, 8:47

Emooo написа:Ето причината да няма mp3 на по ранните версии - The stability of earlier CCC (Car Communication Computer) software did not allow for proper MP3 functionality

Това са глупости колеги. Моята е 2003та г. с биснес навигация с ДВД и СД чейнджър в жабката. В ДВД-то си чете МР3, а в чейнджъра не. Софтуера ми е ъпдейтван последно август 2006та. Даже като си задам маршрут на навигацията, вадя навигационния диск и си пъхам МР3-ките и си свири и си показва маршрута. ;)
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 28 Май 2011, 9:01

Radichev написа:
Това са глупости колеги. Моята е 2003та г. с биснес навигация с ДВД и СД чейнджър в жабката. В ДВД-то си чете МР3, а в чейнджъра не. Софтуера ми е ъпдейтван последно август 2006та. Даже като си задам маршрут на навигацията, вадя навигационния диск и си пъхам МР3-ките и си свири и си показва маршрута. ;)

Кое точно е глупост колега? Това което прави колата ти е 100% нормално след ъпдейт, и отговаря напълно на това което си нарекъл "глупост". А чейнджъра никога не е можел да чете МP3.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 28 Май 2011, 9:53

da6ip написа:
Radichev написа:

Кое точно е глупост колега? Това което прави колата ти е 100% нормално след ъпдейт, и отговаря напълно на това което си нарекъл "глупост". А чейнджъра никога не е можел да чете МP3.

+1 :mhihi:

за да стане по-ясно на всички, на които всичко им е ясно:
The stability of earlier CCC (Car Communication Computer) software did not allow for proper MP3 functionality - това означава, че първите версии на софтуера са били бъгави и нестабилни.
в по-новите версии тези бъгове са отстранени и софтуерът се държи стабилно, което позволява безпроблемното възпроизвеждане на mp3 формат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 28 Май 2011, 10:22

Извинете колеги моя е грешката, аз не съм дочел "The stability of earlier CCC (Car Communication Computer) software did not allow for proper MP3 functionality" и си мислех, че говорите за стабилността на самия хардуер, а наблюдавайки колата ми, не съм имал проблем.

:yes: :yes: :yes:
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 30 Ное 2012, 11:10

Да извадя темата от дъното ще споделя инфо от днешното ми посещение в Дару. Бях си записал час за ъпдейт на софтуера на idrive като вариант да тръгне USB-то и AUX. 170лв и плащане от моя страна на евентуално изгорял модул бяха условията! Както писах преди и на HUD не ми излизат указанията на навигацията, не ми се прибират огледалата. Приемчика погледа умно разцъка малко idrave и каза давай да я вкарваме, може и да тръгнат. Навих се и в последния момент казах за "чипа", и че искам да си запазя настройките на двигателя и скоростната кутия, а да ъпдейтна само мултимедията. Той ми каза няма такъв вариант или всичко или нищо. Прибрах се сега потънал в размисли и не знам какво да направя. Някой от вас сблъсквал ли се е с такъв казус - всичко или нищо? Не може ли да се избира на какво да се прави ъпдейт? Има ли вариант да направя back up на настройките на чипа и после да си ги вкарам пак? Раздвоен съм и малко насоки в едната или другата посока биха ми помогнали. Колата е 525дА, 2007, LCI. 10х.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 30 Ное 2012, 11:17

Дилърите нямат опция да ъпдейтват отделни модули. При тях се прочитат всички модули и системата им сама определя кои модули да ъпдейтне и кои не, за това и не могат да ти гарантират, че няма да ти ъпдейтнат софтуера на двигателя. Принципно има вариант да се ъпдейтват само отделни модули, с WinKFP, но не знам кой в БГ може да ти го направи. MadChicken да каже дали знае някой...

Принципно е желателно да се прави през оптика, което иска хардуер, който не е евтин. Повечето модули могат да се ъпдейтнат и през ОБД буксата, но там скоростта е плачевна и може да отнеме адски много време, аз лично не бих избрал този подход.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61