Проблем Шибедах
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Проблем Шибедах
Когато го отварям няма проблем, а когато се затваря 10-15 сантиметра преди да се затвори нещо му пречи(като че ли подвижната тапицерия) и се затруднява мотора и спира, даже се връща малко назад. Някой да знае от какво е този проблем? Пистичките от двете страни съм ги изчистил и съм мацнал малко грес, но проблема не е от тях, нещо има, което не се вижда, най-вероятно с подвижната тапицерия под шибедаха.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Re: Проблем Шибедах
alexsch написа:Пробвай следното:
1. отваряш (плъзгаш) до край шибедеха
2. натискаш назад (все едно да плъзгаш) и ЗАДЪРЖАШ натиснато копчето около 30 сек
3. затваряш до край напред
4. натискаш и задържаш пак 30 сек копчето
5. повдигаш докрай
6. натискаш и задържаш копчето за повдигане пак 30 сек
7. купуваш ми едно столично тъмно и ми го пращаш по куриер
Незнам дали проблема ти механичен. Това е софтуерен вариант на отстраняване на проблема. Цитата е от тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/posti ... &p=1781811
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Проблема ти е маханичен. И аз го имам. Някъде опира по релсите, но къде незнам. Трябва да се разглоби самият шибидах.
Шибадаха, когато срещне препятствие, също се отнася и за прозорците, се спира и връща малко назад (назад се връща само шибидаха).
Шибадаха, когато срещне препятствие, също се отнася и за прозорците, се спира и връща малко назад (назад се връща само шибидаха).
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
според мен не е механичен, защото и при мен го прави това. но като го натисна отново 2-3 пъти се прибира нормално.. ще пробвам горепосоченото "програмиране" и ще пиша какво е станало после.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Няма да ти помогне особенно 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....абе да не би да е в акумулатора проблема? 

my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- vavilon
- старши ентусиаст
-
alexsch написа:....абе да не би да е в акумулатора проблема?
Е всички да сме със скапани акумулатори? Преди имаше тема за шибитата. Та там се стигна до извода, че някъде в плъзгащият механизм, има счупване, което води до това непребиране. Ама ся да разглабям шибидаха, не благодаря. Да я закарма на майстор, пак не ми се нрави. Та си карам така и тва е

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
не, той колега ще ме разбере! преди години ме прееба с един акумулатор- та затова го питам как е сега?!
my mods:
- Kristopher
-
-
alexsch написа:не, той колега ще ме разбере! преди години ме прееба с един акумулатор- та затова го питам как е сега?!
Много се радвам и ми е кеф, че те преебах. И няма да го забравя никога

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Kristopher написа:alexsch написа:не, той колега ще ме разбере! преди години ме прееба с един акумулатор- та затова го питам как е сега?!
Много се радвам и ми е кеф, че те преебах. И няма да го забравя никога
????

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Помагайте колеги...
Снощи се прибирам от работа и си викам: времето е хладно ще си отворя шибедаха (надигане на горе, като в случая се отваря само в задната част).
До тук добре, но натискам копчето шибедаха се надигна и отвори, а кората под шибедаха тръгна да се приплъзва назад и изчатка нещо и спря.
Стана така, че шибедаха си работи перфектно, но тапицираната кора под шибедаха не иска вече да се прибира сама с 10-15 см назад при надигане на шибедаха. Сега като го надигам трябва да го плъзгам на ръка иначе все едно не съм отворил нищо.
При прибиране на шибидаха назад под тавана всичко си е ок само забелязвам леко примърдване на тавана, явно нещо го опира при отварянето на шибедаха.
Някой има ли представа как работи шибедаха, кое дърпа тази кора при надигането, какъв може да е проблема и как мога да го оправя.
Снощи се прибирам от работа и си викам: времето е хладно ще си отворя шибедаха (надигане на горе, като в случая се отваря само в задната част).
До тук добре, но натискам копчето шибедаха се надигна и отвори, а кората под шибедаха тръгна да се приплъзва назад и изчатка нещо и спря.
Стана така, че шибедаха си работи перфектно, но тапицираната кора под шибедаха не иска вече да се прибира сама с 10-15 см назад при надигане на шибедаха. Сега като го надигам трябва да го плъзгам на ръка иначе все едно не съм отворил нищо.
При прибиране на шибидаха назад под тавана всичко си е ок само забелязвам леко примърдване на тавана, явно нещо го опира при отварянето на шибедаха.
Някой има ли представа как работи шибедаха, кое дърпа тази кора при надигането, какъв може да е проблема и как мога да го оправя.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
кой го няма проблема с шибидаха се питам аз, и аз съм така, самата кора ми се движи трудно и когато затварям от положение под тавана , трябва да я придърпам в противен случай стига до едно место спира и се връща леко, и това е от 2 години, когато го цъкаш леко явно защитата не задейства веднага и с леко припомпване се затваря без да подпомагаш кората, но има опастност да се до троши.
Иначе евентуално ако се свали стъклото и се покатериш отгоре може да има място за да се бръкне и евентуално сервизира механизма
Иначе евентуално ако се свали стъклото и се покатериш отгоре може да има място за да се бръкне и евентуално сервизира механизма

- Kristopher
-
-
Да, махаш стъклото и сервизираш където можеш, аз така направих.

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Kristopher написа:Да, махаш стъклото и сервизираш където можеш, аз така направих.
В смисъл какво сервизирам, какъв е проблема, че не се отваря кората под прозореца при надигане на шибедаха?
Иначе и моя не искаше да се затваря и се връщаше, но след като взех спрей с грес и напръсках шините и механизмите всичко е ок с изключение на кората
- Kristopher
-
-
И кората се движи по релси, може да са се разхлабили или деформирали водачите, ще се види всичко като свалиш стъклото, то се сваля лесно, има болтове отстрани, които до колкото си спомням се отвиват отдолу. Като свалиш стъклото ще смажеш внимателно и умерено навсякъде, всичко що се движи и така. Само внимаваи как мажеш, защото има опасност да нацапаш по тапицериите около механизмите. Също си спомням, че имаше боклук, който трябва да се изчисти, събран от годините.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2