Проблем с лагер на съединител, съединител или маховик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Проблем с лагер на съединител, съединител или маховик
Здравейте колеги,
Тези дни направих едно пътуване до морето и докато бях във Варна чух един много неприятен звук от колата ми - Е46 320д 2003г.
Ще почна малко по-отдалече - при запалване и гасене на мотора колата спи - няма никакви вибрации. При работа на празен ход и натоварена - тиха като в църква (...все пак църква на дизелов генератор де
) и без грам вибрации.
Та усетих, че при натискане на педала на съединителя се получава едно като пристъргване или дори като тракане и което се засилва с натискането на педала. Когато съединителя се натисне докрай - изчезва и е тихо, както все едно, че не е натиснат. Тоест прави го само при зацепването на съединителя.
Веднаха ми казаха диагноза, че може би е лагер на съединителя, но вчера ходин при моя майстор и той ми спомена, че има вероятност и да е маховика
.
Ясно е, че ще стане ясно какво е положението като се свалят скоростите (което ще се случи тези дни), но все пак ми е любопитно какво са вашите мнения. Ще направя едно видео и ще го кача, за да могат всички да видят и чуят за какъв шум става въпрос ( на езика на лаика - представете си, че издавате този звук "грррррррррррр" - еми нещо подобно) Същевременно докато се натиска съединителя и се чува доста силно този звук се усеща и вибрация в предала на съединителя, но само там.
Съединителят ми е наред- тоест не превърта и си ускорява както си трябва. Единствената разлика с преди е, че се чува този неприятен и не тих звук. Всичко друго като вървеж, вибрации и т.н. е както преди.
Та моля да споделите някакви мнения.
Мерси на всички.
Тези дни направих едно пътуване до морето и докато бях във Варна чух един много неприятен звук от колата ми - Е46 320д 2003г.
Ще почна малко по-отдалече - при запалване и гасене на мотора колата спи - няма никакви вибрации. При работа на празен ход и натоварена - тиха като в църква (...все пак църква на дизелов генератор де

Та усетих, че при натискане на педала на съединителя се получава едно като пристъргване или дори като тракане и което се засилва с натискането на педала. Когато съединителя се натисне докрай - изчезва и е тихо, както все едно, че не е натиснат. Тоест прави го само при зацепването на съединителя.
Веднаха ми казаха диагноза, че може би е лагер на съединителя, но вчера ходин при моя майстор и той ми спомена, че има вероятност и да е маховика

Ясно е, че ще стане ясно какво е положението като се свалят скоростите (което ще се случи тези дни), но все пак ми е любопитно какво са вашите мнения. Ще направя едно видео и ще го кача, за да могат всички да видят и чуят за какъв шум става въпрос ( на езика на лаика - представете си, че издавате този звук "грррррррррррр" - еми нещо подобно) Същевременно докато се натиска съединителя и се чува доста силно този звук се усеща и вибрация в предала на съединителя, но само там.
Съединителят ми е наред- тоест не превърта и си ускорява както си трябва. Единствената разлика с преди е, че се чува този неприятен и не тих звук. Всичко друго като вървеж, вибрации и т.н. е както преди.
Та моля да споделите някакви мнения.
Мерси на всички.
Re: Проблем с лагер на съединител, съединител или маховик
не знам дали ще ти е ползва, но хвърли едно око
viewtopic.php?f=34&t=251888
viewtopic.php?f=34&t=251888
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Оказа се махових - за първи път виждам какво представлява и какво е разбито по него. За съжаление не успях да се класирам да направя едно видео, за да се чуят звуците, но вече си имам един счупен за вкъщи и ще направя снимков материал.
Колега, ще има ли снимки, че искам да видя как изглежда разбит маховик? 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Мда - колегата е пратил точно видео, каквото е положението и при мен. Ще направя и аз видео, но нямам възможност в момента...
Първо - че въртеливото движение чука и пружините грам не се усещат как затяга
Второ - има луфт във усукващата част - като се понатисне направо си чука...
Първо - че въртеливото движение чука и пружините грам не се усещат как затяга
Второ - има луфт във усукващата част - като се понатисне направо си чука...
6 мнения
• Страница 1 от 1