разход - градско 316'92.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
разход - градско 316'92.
Нормално ли 316'92г. да харчи градско 12-13/100 км. като се има в предвид , че я карам на къси разстояния и повечето пъти през големи интервали от време , като си я 'изрязвам' почти винаги.
Има ли нещо общо това с факта , че когато колата е студена на втора предавка , при рязко натискане на педала на газта , колта първо "забива" за известно време и след това тръгва нормално. Когато загрее , това изчезва.
Има ли нещо общо това с факта , че когато колата е студена на втора предавка , при рязко натискане на педала на газта , колта първо "забива" за известно време и след това тръгва нормално. Когато загрее , това изчезва.
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Нормално е, разбира се, даже малко ти гори
В градски условия най-голямо влияние върху разхода оказва стила на каране. Така, както описваш карането си се вижда, че караш на педал студен двигател, режеш го на смукач, нама начин да ти гори по - малко. Смени номера на обувката с по-малък и ще имаш по-малък разход в града.
За "забиването" обикновено се получава при газовите уредби, не мога да ти кажа нищо конкретно.
За "забиването" обикновено се получава при газовите уредби, не мога да ти кажа нищо конкретно.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Turturelo написа:значи не я караш както трябваМоя Rover гори 10/100 извънградско (1,6 - перфектно състояние на мотора) ... когато го карам само в диапазона 160-240, а е доста по-лек от Е36. В града несъм го засичал
Добре бе Туртурело нали щеше да идваш насам (към Софийската група да минаваш) сипваме и караме - пък ако остане време ще мерим колко горят хайванчетата

Вярно е че напоследък не му давам зор, ама много ръчка е видяло и ако гореше 12-13 градско да съм го сдал вече "колелото".
hell's angel написа:Ха нормално...вие луди ли сте бе.
Мойта на ръчка 8-папа пове4е не.
Въобще не ти вярвам. Ако имаш предвид извънградско съм съгласен със среден разход - 8/100 км. Но за градско да ме извиниш. Направих си труда да намеря таблицата за разходните норми изготвена от завода производител и там пише , че разхода при градски условия на BMW 316'92 - М40 е 10,2 литра на 100 км. Като се има в предвид , че тази норма е изчислена за нов автомобил , с германски бензин и т.н. ,твоята цифра 8 / 100 - градско ми се струва абсурдна.
- batDancho
- младши ентусиаст
-
pavlov написа:hell's angel написа:Ха нормално...вие луди ли сте бе.
Мойта на ръчка 8-папа пове4е не.
Въобще не ти вярвам....
Напълно съм съгласен с тебе.
Такова животно, на ръчка да гори 8, не може да има

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Днес заради вашите глупости си сипах 10 литра А95Н на сух резервоар и минах с него 98,7 км и спря. 1,2и 3 само на прекъсвач и висене по светофари не е 8 признавам
ама не е 12-13 

днес ми гледаха колата заради този увеличен разход с 1-2л за градското - преди най-много 12 а сега 13-14
казаха ми че трябвало да се смени ламбда сондата /не знам дали точно така се пише
-реагирала много бавно
така че утре ще се простя с 166лв и ще я сменя
после ще видим резултата
но още като ми видяха гумите и казват - каквото и да смениш пак ще ти харчи толкова
на мен не ми пука за бензина но ме е яд ако има нещо развалено
казаха ми че трябвало да се смени ламбда сондата /не знам дали точно така се пише

така че утре ще се простя с 166лв и ще я сменя
после ще видим резултата
но още като ми видяха гумите и казват - каквото и да смениш пак ще ти харчи толкова

на мен не ми пука за бензина но ме е яд ако има нещо развалено
Последна промяна © на 08 Юли 2006, 19:46, променена общо 1 път
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4