Проблем със стартера - РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Re: Проблем със стартера
клеморедите са еднакви
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
До metodi80 :
Братле... днес стартера или ключа не знам още кое е ,издаде на цяло багажа. Вече пали само на бутане а ето и новите симптоми. Подавам контакт и изчаквам да се изредят шумовете там от релета помпата и да настъпи тишина. Завъртам вече да паля и лампите само намаляват светлината и не се чува ни трак и так нищо обаче се получава едно такова запиране на ключа... в смисъл че когато лампите намалеят ключа не е до края и трябва да го по напъна за да стигне до края и пак никакъв звук не се чува обаче когато пускам ключа там където запира вече се чува едно ... чат и се чува откъм двигателя. Няколко пъти пробвах така и само когато се връща ключа тогава се чува. Утре сутринта ставам пия едно бързо кафе и слизам долу да започвам пробите и после ще пиша.....
Братле... днес стартера или ключа не знам още кое е ,издаде на цяло багажа. Вече пали само на бутане а ето и новите симптоми. Подавам контакт и изчаквам да се изредят шумовете там от релета помпата и да настъпи тишина. Завъртам вече да паля и лампите само намаляват светлината и не се чува ни трак и так нищо обаче се получава едно такова запиране на ключа... в смисъл че когато лампите намалеят ключа не е до края и трябва да го по напъна за да стигне до края и пак никакъв звук не се чува обаче когато пускам ключа там където запира вече се чува едно ... чат и се чува откъм двигателя. Няколко пъти пробвах така и само когато се връща ключа тогава се чува. Утре сутринта ставам пия едно бързо кафе и слизам долу да започвам пробите и после ще пиша.....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа:До metodi80 :
Ми ... , май е стартера ....

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Методи... стартера е брат.... Пробвах както ми каза с червения и черно жълтия кабел и разликата между ключа и жичката(мост) няма никаква. Ясно е че ще се сваля стартер обаче имам един въпрос. Четох тука едни теми и пишат колегите че се свалят изпускателните тръби за да свалиш стартер но това е за м43 ... та въпроса ми е понеже гледам на м40 че има място и на пръв поглед изглежда че ще излезе и без тази операция с тръбите ... Другото което е виждам само два болта които държат стартера ... единия е плътно до блока но му виждам само гайката и ме интересува отзад как е понеже не можах да бръкна и да видя че тръбите за парното ми пречат ... в смисъл трябва ли контра за отзад или е шпилка ????? Другия болт който видях се намира долу горе срещу долната част на корпуса на бобината на стартера.... по средата на тези два болта уж има място за трети но липсва или се лъжа или третия за да го видя трябва да е на канал ?????
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Стартера се държи на два болта ....
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 стартера вече е свален и установих проблема .... От снимките не се вижда добре но му е счупена вилката която бута и за това не се е връщал бендикса... Направил съм и клипче да видите за какво става въпрос http://www.vbox7.com/play:e97ec8a2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа:metodi80 стартера вече е свален и установих проблема .... От снимките не се вижда добре но му е счупена вилката която бута и за това не се е връщал бендикса... Направил съм и клипче да видите за какво става въпрос http://www.vbox7.com/play:e97ec8a2
Браво майсторе !

Сега остава да си го оправиш и да го монтираш .....
Лесно ли го свали или требваха много псувни преди да го слечеш ?

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Да ти кажа даже много лесно го свалих. Махнах само Дебелия маркуч към дебитомера и свалих стъпковия мотор да не ми се пречкат и една планка там където е хваната за колекторите и пристъпих към болтовете на стартера които развих лесно с ключе 10 тип звезда за контра и лула 16 номер. Псувни имаше само за едната контра че там са маркучите за парното и пречат ама с по вулгарни думи на майка и стана работа
И сега за да не остана без кола взех един болт 6 мм с гайка и вързах с него двата дебели кабела които са за стартера и ги изолирах както изолирах и тънките кабелчета . Сега пак си я карам ама гледам по надолнище да е спирам
Работата ми е на 15 км от нас и с тоя рейс имам чуството че 3 дена с камили пътувам та по добре да бутам всяка сутрин ама да съм си с колата.

И сега за да не остана без кола взех един болт 6 мм с гайка и вързах с него двата дебели кабела които са за стартера и ги изолирах както изолирах и тънките кабелчета . Сега пак си я карам ама гледам по надолнище да е спирам

- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа: Работата ми е на 15 км от нас и с тоя рейс имам чуството че 3 дена с камили пътувам та по добре да бутам всяка сутрин ама да съм си с колата.
Само като се замисля за рейс , тролей или квото и да било от сорта , направо ме хваща скомино !

Като си спомня как се кламбучках в тия тролеи на път за работа и ми иде да повърна ... , та по -добре ако трябва да буташ , отколкото скапания "градски" транспорт ...

Важното е , че си си "хванал" проблема ...
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Дам .. открих го а и нали бях споменал че на цяло спря да върти ама като е свален си върти нали ако си видял клипчето .... Възможно е да е от четките че и те бая са си поизносени но утре ще ги снимам да ти ги покажа да си кажеш мнението. Не че ще го правя този стартер но искам да съм наясно... Искам и да ти благодаря за цялата подкрепа от твоя страна до изясняване на проблема .... евала на такива хора като теб

- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа: Не че ще го правя този стартер но искам да съм наясно... Искам и да ти благодаря за цялата подкрепа от твоя страна до изясняване на проблема .... евала на такива хора като теб![]()
![]()
![]()
![]()
А защо няма да си правиш стартера .. ?
Вероятно си намерил друг втора ръка и цената за него излиза по -ниска от цената за ремонт на твоя ...? Просто питам ... Ти го виждаш и можеш да прецениш дали си заслужава рециклирането , но лично аз бих предпочел да си възстановия моя стартер ... (зависи дали състоянието му като цяло си заслужава възстановяването де ... )...
А за подкрепата .... , то аз нищо не съм направил , всичко свършено си е само и единствено от теб ... , но пък и нали за това е форума , аз съм го казвал много пъти - щом можеме и знаеме , трябва да си помагаме - нали за това сме "ентусиасти" ... , пък и лично мен в повечето случаи ме разтоварва писането във форума ... , та става две в едно ...

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Поздрави към колегата metodi80
Аз поне лично съм чел може би голяма част от писанията му и .... абе личи си човек като е вещ в нещо. Форумът ни наистина е добър и то именно заради такива като metodi80(е не само той, но сега да почна да изброявам никове тук в края на темата ще заприлича на финални надписи след филм). Все пак поздрави към всички, които изказват мнения и дават съвети за да помагат, когато се налага. Към автора: Извинявам се за спама!

Аз поне лично съм чел може би голяма част от писанията му и .... абе личи си човек като е вещ в нещо. Форумът ни наистина е добър и то именно заради такива като metodi80(е не само той, но сега да почна да изброявам никове тук в края на темата ще заприлича на финални надписи след филм). Все пак поздрави към всички, които изказват мнения и дават съвети за да помагат, когато се налага. Към автора: Извинявам се за спама!

Карам бавно! Стигам Бързо!
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Ето ги и четките с четкодържателя. А до колкото до стартера че няма да го правя просто трябва по най бързия начин да се здобия с друг здрав понеже имам и малко дете на 1 годинка и няма как да си позволя утре да се наложи да го закарам до някъде и да трябва да бутам. Така поне ще имам време да си купя части за моя да си сменя лагерите и всичко което трябва а после винаги мога да отделя 1 час да сваля купения стартер и да кача моя си ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа:Ето ги и четките с четкодържателя. ...
Еми четчици има ... не са в най -лошо състояние ...
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Проблема със стартера е почти решен. Днес се учудих от цени на частите за него и реших да му правя основен ремонт
Четки с четкодържатела 25 лв.
фтулки 2 броя по 1 лв.
вилка на бендикса 2 лв.
Грес - без пари
Стартера е зглобен и тестван на машина и издържа тестовете. Сега остана когато го кача на колата да върти и там и може да слагаме край на темата

Четки с четкодържатела 25 лв.
фтулки 2 броя по 1 лв.
вилка на бендикса 2 лв.
Грес - без пари

Стартера е зглобен и тестван на машина и издържа тестовете. Сега остана когато го кача на колата да върти и там и може да слагаме край на темата

66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5