Светнаха три лампи!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Светнаха три лампи!
Здравейте колеги, да разкажа набързо какво се случи вчера с моето 320д. 136к.с. Както си карах изведнъж светна лампата на акумулатора. Поизминах някой друг километър и светнаха лампите на ABS-a и на ASC. Продължих да карама, за да се прибера до вкъщи като съм изминал може би общо около 20км. след светването на лампите. На запалено положение видях на борда, че акумулатора показва 11,2 волта. Като се прибрах откачих акумулатора за известно време и пак го закачих да видя какво ще стане и опаа не ще да запали. Свалих го пак и го сложих цяла вечер да се зарежда, защото явно беше се изтощил вече. Днес го сложих и като дадох на контакт остана да свети само лампата на акумулатора. Запалих нормално и я оставих да работи 3-4 мин., но лампата продължаваше да си свети. Та това е общо взето! Моето мнение, е че нещо се е прецакало в генератора и е спрял да зарежда,а аз съм продължил да карам само на акумулатор. Като се е поизтощил са светнали и другите лампи на системите, явно са се поошашавили от слабия ток. Кажете ако нещо бъркам и какво да се прави от тук насетне? Ако трябва да се ходи на ел.ремонт за генератора нека някой от Пловдив да каже къде са добри? Благодаря на всички които ще се отзоват!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Светнаха три лампи!
Ами колега по вс личи че алтернатора не ти зарежда.... аз имах същия проблем когато се връщах от чепеларе и карах 200+ км до СФ
хубаво че ми е як акумулатора и имам добри приятели от форума
Иначе аз се разминах само с четки - бяха се изтъркали и не правеше контакт. Та моя съвет е да свалиш алтернатора и да видиш четките как са
п.п 5лв ми взеха за нови четки

Иначе аз се разминах само с четки - бяха се изтъркали и не правеше контакт. Та моя съвет е да свалиш алтернатора и да видиш четките как са

п.п 5лв ми взеха за нови четки

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Колега, свалих алтернатора и го разглобих. Струва ми се, че четките са за смяна, защото май не правят хубаво контакт. Ще дам да ми ги сменят ама си мисля дали няма да има и нещо друго за смяна. И как да разбера? Или да го дам целия на някой майстор да го погледне....

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Занеси целия алтернатор на човек дето се занимава с това.Той ще си замери колко зарежда и т.н.Аз скоро имах същия проблем и си мислех ,че ще мина само с четки ама уви и ротора беше за смяна и един от лагерите.Общо ми излезе 180лв.
новият ми номер: 0877787835
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
На тия 20ки колекторчето на алтернатора също здава багажа 

от свинята лебед не става...
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на колегите, които се включиха, но вече се оправих. Четките бяха заминали и колекторчетата бяха доста износени. Занесох алтернатора на майстор и ми ги смени с нови за 50лв. всичко. Иначе по качването и свалянето на алтернатора нямах проблеми понеже ползвах снимки на тази интервенция тук от форума, а и аз ще кача някоя утре-вдругиден. Ако някой иска подробно разяснение да пише на л.с. Поздрави!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ivpetgo написа:Благодаря на колегите, които се включиха, но вече се оправих. Четките бяха заминали и колекторчетата бяха доста износени. Занесох алтернатора на майстор и ми ги смени с нови за 50лв. всичко. Иначе по качването и свалянето на алтернатора нямах проблеми понеже ползвах снимки на тази интервенция тук от форума, а и аз ще кача някоя утре-вдругиден. Ако някой иска подробно разяснение да пише на л.с. Поздрави!
а браво колега! но със свалянето и качването е лесно само при 20ките .... при и 30ка нещата са кошмарни.. а и алтернатора не е като да е малък

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Щом казваш колега сигурно е по-трудно, а за 20-ките ще покажа кое е решаващото за свалянето на ремъка, защото той е малко по-трудната работа!
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
С тази арматура се натиска надолу буталцето за да освободи ремъка от обтяжната ролка. Има си специално място да се пъхне подобно желязо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- vladozarev
- Потребител
-
Ползвам темата да не създавам багер на админите.
Аз търкалям същия бумер, но е комби, и на мен ми светят 3 лампи - абс, асц и ръчната, но от време на време. Ходих на диагностика и ми споделиха, че заден десен датчик на абс фърлил капла ....
От бедния ми опит знам, че датчик или работи или - не. По-добрия вариант за мен е някой кабел да се прави на интересен и от там да се получават тези аномалии, защото като минавам по неравностите на булеварда край гробищата в София, задължително светят при повторно подаване на контакт. Ако някой се е сблъсквал с това чудо на модерната технология, нека сподели какво да правя, че датчици за абс по 280 лева - дал Господ. Благодаря.

Аз търкалям същия бумер, но е комби, и на мен ми светят 3 лампи - абс, асц и ръчната, но от време на време. Ходих на диагностика и ми споделиха, че заден десен датчик на абс фърлил капла ....

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ако аз не бъркам - скоростомера взема показания точно от заден десен датчик, което означава, че щом имаш показания за скорост на таблото - датчика е наред.
От друга страна - типичното поведение на скоро заминаващ си датчик е точно такова - сега работя, но след 10 минути не работя...
Това с кабелите винаги е вариант - на подемник и се оглежда много внимателно
От друга страна - типичното поведение на скоро заминаващ си датчик е точно такова - сега работя, но след 10 минути не работя...
Това с кабелите винаги е вариант - на подемник и се оглежда много внимателно

12 мнения
• Страница 1 от 1