гадно стържене от двигателя на 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
гадно стържене от двигателя на 325тдс
колеги,за пръв път пиша,тъи като сега имам проблем,а и не съм от най-сведущите по техническите въпроси...от около 1 седмица се появи гаден шум в двигателя,наподобяващ тракането на влак..
много е подобен не шума,когато нещо се върти и закача и задира на определено място някъде..с един приятел монтьор свалихме всички ремъци-ипак се чува.появява се на около 1100 оборота,и на студен,и на топъл двигател.смених маслото и филтрите-Q8 10w40-без промяна...казаха ми-демпферна шаиба.ще се радвам на мнения и съвети от всички,да спирам ли колата докато събера някои лев,без нея съм като сакат...накрая-става дума за 325тдс 97г-комби.колата не пуши,няма повишен разход,върви си нормално..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: гадно стържене от двигателя на 325тдс
както каза bum_bum най-вероятно е веригата на двама мои приятели се получи така и бяха с разтегнати вериги даже единия не я смени и тя превъртя и смачка клапани
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за мненията.всички маистори,които слушаьа звука ,казват-веригата има обтегачи,и тракала по-по друг начин...изчетоь всички постове за демпферните шаиби и ми се замота мозъка..ще трябжа маи да се сменя,а ако не изчезне стърженето-ще събирам парички и за верига....но каквото и да стане-катафалката не я сменям за друга марка,дори не и за друг модел...
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Колега, демпфера трака на оборот само,като бутнеш гаста малко и спира 

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
то4но така става и при мен-като я вкарам в около 1100 оборота-почва да трака като влак,а повече обороти-да не описвам...като си работи на място-няма тракане.после ще запиша"" влака"" и ще поствам да се чуе,и след това ще почвам да свалям корите да огледам тая пущина в какво състояние е...
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
днес с един приятел,които си е монтйор обаче,сменихме демпферната шаиба-в канал и за около 2 4аса с подръ4ни инструменти-демек тези,които имаж в колата...шаибата ми се оказа здрава-от тези дето са закрепени с 6 болта,а не се развива централния болт...между другото-4исто нова шаиба в магазин КОСЕР в Пловдив е 150 лв!!! на SWAG. с 2 думи -утре ще влизам в бокса за смяна на веригите и другите нещица около тях

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
толкова и е цената
между 120 и 170лв за SWAG браво че си я сменил дерзай с веригата и там не са големи пари

Не се набутвай преди да видиш какво е при мен се беше изял само оптегача а веригата не беше мръднала...
тия вериги карат по 300 000 киломерта та и повече
тия вериги карат по 300 000 киломерта та и повече
Може да е само някой от бананите. При мен тоя под шайбата на ГНПто беше се счупил и от него тракаше, както ти го описваш.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
за съжаление се оказа,4е веригите(2 те),обтега4и,банани са в джаза-маистора каза-1000% !!!! освен това-гарнитура на главата и съответното шлаифане на самата глава,семеринг и т.н....обявиха ми цена за всички 4асти и труда--около 700-750лв.незнам как е като цена,но маистора е мом4е ,което е фен на марката,има и тои баварка,каза 4е е правил същото по неговата ....така 4е-надявам се след някои ден да карам кола с коренно разли4ен двигател поне..хехе,променен към добро де....
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
между другото,благодаря за вси4ки мнения и съвети!!! рови4кам се по4ти всеки ден във форума и научих какво ли не..в краина сметка,някои ме съветваха да я постегна временно и да продавам...хехехе,ако продавам,другата пак ще е баварка,така ,че аз не виждам смисъл-кои знае какво няма да намеря по-добро,а пари4ки за по-ново-йок...стискайте палци и всичко,което може да се стиска да стане читава работата..
doktormik написа:за съжаление се оказа,4е веригите(2 те),обтега4и,банани са в джаза-маистора каза-1000% !!!! освен това-гарнитура на главата и съответното шлаифане на самата глава,семеринг и т.н....обявиха ми цена за всички 4асти и труда--около 700-750лв.незнам как е като цена,но маистора е мом4е ,което е фен на марката,има и тои баварка,каза 4е е правил същото по неговата ....така 4е-надявам се след някои ден да карам кола с коренно разли4ен двигател поне..хехе,променен към добро де....
Колега , много евтинко ми се струва това с части и труд като знамминалата година само по ангренажа частите ми бяха ( на оферта ) около 650лв пък и гарнитура глава не е под стотарка и кво разглабяне е по тея вериги та под 1000-1200лв за всичко ми се струва нещо невъзможно . Та гледам си и градски подкрепям решението ти да си оставиш колицата пък съм и фен на тоя двигател

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
ами прави го приятел на мои приятел-и двамата са монтьори.частите с в къщи-веригите,релсите,бананитеи обтегачите-всичко е с марката на БМВ,а за гарнитурата и шлаифането незнам.така ми казаха-това казвам,нямам кои знае какви познания,като любител само....специално се интересувах от ГНП то,щото преди 7-8 месеца я правиха помпата-казаха 4е няма да пипат въобще там.мога да кажа,4е частите ги взимам тънко,щото са с отстъпки за приятели,знаеш....абе надявам се краината цифра да е такава,каквато цитирах,и колата да е наред след ремонта наи-важно...а като я взема и пробвам-ще пиша подробно,щото неискам да се радвам предварително
че бая съм се напатил с предишните ми коли по маистори...

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Да сподели ако обичаш къде е това? 

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4