проблем с автоматик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
Re: проблем с автоматик
колега според мен отиди на диагностика но ако не ти изписва на коя скорост си проблема може да е от позиционер тои седи на кутията именно тои дава имформация на компа на каква скорост се мога да ти пожелая успех
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
При Е39 компютъра на двигателя и на автоматика са под десния (пасажерския) филтър за климатроника, понякога когато се намокри буксата поради запушена тръбичка за дренаж на отделението на компютрите се окислява буксата на компютъра на автоматика. Автоматика не знае на коя скорост е колата и когато при опит за запалване, имобилайзера попита за скоростта, отговора е
и имобилайзера вика
на стартера . Филма е гледан няколко пъти
Като се има предвид, че на Е46 и Е39 електрониката е доста сходна, а и проблема е станал след автомивка ще препоръчам на колегата да извади буксата на компютъра на автоматика и да я напръска със контактен спрей, да подсуши влагата (всъщност първо влагата после спрея) и да пробва пак
Успех.

Успех.
Няма никъде влага има 4 компютри - 2 под жабката и 2 от ляво под 4иста4ките.На диагностика показва (gear selection swich) но съм го проверил и в скоростите и в компютъра дава сигнал така както е написано в аутодата.Съмнявам се 4е е станало нещо с компютъра и трябва да се препрограмира ,аз разполагам с инпа5 но с нея неможе и сигорно ще се наложи да я карам в (jemini).
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2