Странно чукане м50

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Странно чукане м50

Мнение от shengi » 22 Май 2011, 22:11

Здравейте.Интересно нещо се случва с двигателя на брата.
Първо да кажа какво гледах.Не е виско перката да опира някаде.Като докосна двигателя и се усеща, че е някаде по него, но се чува и усеща по целия двигател.На студена кола го прави както и на топла.Брата каза, че е така от 3к км но беше в Гърция, а там цените са космически дори и само за диагностика.Та въпроса е на някого случвало ли му се е нещо подобно и да каже от какво се е оказало.Ето клипче с шума който издава м50-тката
http://vbox7.com/play:958cda29
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Странно чукане м50

Мнение от vladi_a_i » 22 Май 2011, 22:28

Да не те отчайвам,но ми мяза на биелен лагер :roll:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 22 Май 2011, 22:43

И аз това си мислех лагерите от долу, но пък .... брата голямо юркане я юрка 3000км почти е минал така и само газ.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Май 2011, 22:46

shengi написа:И аз това си мислех лагерите от долу, но пък .... брата голямо юркане я юрка 3000км почти е минал така и само газ.

Може и нещо да се е откачило и да лумбори така,но да не пречи на работата,но това ще е до време..вижте дали ще го откриете и разглобвайте,че така малко опасно.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 22 Май 2011, 22:49

Разглобяването ще падне то е ясно.Чудно ми е кое може да трака така?Аз си мислех по едно време да не е оная пластмаса на смукателния вал под капака на валовете дето стои да се е откачила и да се опира в вала?Да приемем, че не е от биелни и основни лагери.Че все си мисля, че щяха да са издъхнали досега.А и брата си е дивак и я карал така от Гърция до България на места с 200.Средна скорост 140 за 700км
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 22 Май 2011, 22:51

Само да вметна, че днес я покарах 3-4 км и си се реже както трябва.Няма никакви забележки от към вървеж разход на гориво на масло или каквото и да било.Не пропушва.Само си трака.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 22 Май 2011, 23:28

замисляли ли сте се че може да е испуснала гарнитурата на испускатела примерно при единия порт и от там да пръцка (чука) така ... а и с камерата като насочиш към колекторите се засилва звука :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 22 Май 2011, 23:37

Имам и един друг въпрос.Очаквам колеги с м50 да се включат.Каде мога да я закарам колата в кой сервиз кадето да и направят добра диагностика на двигателя.Че тука в Русе вече не останаха такива на които мога да им се доверя май.Че на всякаде са почнали само пари да вземат без да гледат състоянието на колата как излиза от сервиза и за какво е влязла там.Изпускането от колекторите с такъв звук ли пак би трябвало да е? Ако е така още сряда се порърчват новите гарнитури :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Май 2011, 7:32

shengi написа:Имам и един друг въпрос.Очаквам колеги с м50 да се включат.Каде мога да я закарам колата в кой сервиз кадето да и направят добра диагностика на двигателя.Че тука в Русе вече не останаха такива на които мога да им се доверя май.Че на всякаде са почнали само пари да вземат без да гледат състоянието на колата как излиза от сервиза и за какво е влязла там.Изпускането от колекторите с такъв звук ли пак би трябвало да е? Ако е така още сряда се порърчват новите гарнитури :mhihi:

От Automax има добри отзиви. Братовчеда на мой приятел работи там и съм склонен да вярвам, че сервиза е на ниво. Аз лично там си сменях маслото. Скоро време ще ходя за смяна на горивен филтър, и мисля и аз да я закача на компа да видя всичко наред ли е.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 23 Май 2011, 15:27

А нещо да е правено непосредствено преди да почне да тропа и изведнъж ли се е появило? И проверете свещите дали са затегнати.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 23 Май 2011, 16:05

+1 за свещите.
От опит знам ,че и това може да се окаже.При мен така чукаше и се оказа ,че свещите не са били затегнати добре след смяната им и при смяна на гарнитурата, както и самата гарнитура на капака и около свещите не била прилепнала добре ,в следствие на което в гнездата на свещите се появява масло, развиват се и тракат в леглото си доста неприятно :(
НЕЗАБАВНО ТРЯБВА да затегнете свещите ,за да не се появи тема "прецака ми се резбата на свещите, какво да правя?"

След ходене по мъките при различни светила -разбирачи на БМВ / да не ги споменавам :ranting: / отидох при Sonny и той локализира проблема , за което мн му благодаря и до ден днешен ,че се бях вкарал в едни филми за нови мотори :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 23 Май 2011, 17:16

Благодаря колеги за съдействието.А каде е тоя сервиз за който се говори по горе?
Иначе по темата не е проблем да сложим другия двигател, но излишна хамалогия не ни трябва в момента при положение, че двигателя върви без проблеми като изключим тракането.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 23 Май 2011, 23:09

Това за смяната на масло и горивен филтър не мисля, че е основателна причина да се дава мнение за даден сервиз. То ако и това не могат да правят по сервизите, ще взема да отворя "Специализиран сервиз за смяна на масла и филтри при бат' Цецо" :mhihi: Поне когато обслужвам моята и на брат ми също го правя с много любов, без да мятам ключове по капака и тук там после да е надрана или да сменя едно и да стане после друго за смяна. Сори за :OT:
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Май 2011, 13:39

ceco_kd написа:Това за смяната на масло и горивен филтър не мисля, че е основателна причина да се дава мнение за даден сервиз. То ако и това не могат да правят по сервизите, ще взема да отворя "Специализиран сервиз за смяна на масла и филтри при бат' Цецо" :mhihi: Поне когато обслужвам моята и на брат ми също го правя с много любов, без да мятам ключове по капака и тук там после да е надрана или да сменя едно и да стане после друго за смяна. Сори за :OT:

Идеята на офтопика ти е съвършено вярна :yes: , но аз имах друго предвид, а именно че за конкретното място съм чувал само хубави отзиви, при което съм избрал да го посещавам и забележки не съм имал. Отделно мои приятели имат познати и роднини там, и т.н. То е ясно, че не може да се даде обективна оценка, щото аз примерно съм ходил за едно, с което са се справили, но може пък да не се справят с проблема на колегата.

Назад към E36