E46 320D алтернатор, преди и след фейса

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

E46 320D алтернатор, преди и след фейса

Мнение от Gedo » 22 Май 2011, 21:48

Пускам темата, защото моят алтернатор си замина (тотално спря да зарежда) и търсейки друг, попаднах на поне 5-6 номенклатурни номера на алтернатори монтирани на Е46 дизел. Понеже мога да взема друг от автомобил 2005г., въпросът ми е: възможно ли е алтернатор от Е46 след фейса да се монтира на автомобил преди фейса ? Разликата само в каналите на ролката ли е (съответно 6 и 5 канала) ? Има ли разлика в размерите на двата алтернатора и по-точно в закрепването им към двигателя ?

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: e46 m3, x5

Re: E46 320D алтернатор, преди и след фейса

Мнение от diak007 » 23 Май 2011, 1:31

колега, според мен недей рискува.
най добре си вземи от автомобил който е от 99 до 02, защото двигателите са различни.
дори и някои части да са същите си вземи от същото като твоето.
28298

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 23 Май 2011, 18:50

Колата вече е готова, взех същият алтернатор като моя, дори донорът беше произведен същият месец и година както моята. Интересното беше от какво точно е заминал моя алтернатор: е не бяха нито четки, нито реле регулатор а.... парцал :shock:
Та какво точно се е случило: преди седмица свалих кората под двигателя, за да сваля и измия интеркулера, и пусти мързел не я сложих веднага. И така до онзи ден, когато тръгвам на дълъг път, минавам около 70 км и лампата за акумулатора светва :| . Връщам се аз обратно, тъкмо пред гаража, лампата изгасва. Днес моя майстор тръгва да сваля алтернатора и вика: ела да видиш защо не работи, и започва да вади парчета парцали от алтернатора :shock: Явно докато съм си карал аз, въздушната струя е увлякла някакъв парцал от пътя, и хоп - в алтернатора. Лопатките които се виждат през кожуха направо бяха така смачкани, все едно с чук съм ги блъскал.
Та извода е: не си сваляйте корите под двигателите :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Май 2011, 17:48

Е извинявай, ама да свалиш кората и да не я сложиш, като се предвид, че става за има няма 5 минути! Но както сам каза: "пусти мързел "!
Изображение

Назад към E46