318 ТДС компакт - проблем с ускорението

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: 318 ТДС компакт - проблем с ускорението

Мнение от bum_bum » 21 Май 2011, 22:38

Или не върви или гори.. орела трева не пасе, то е ясно :mhihi:
Факт е, че в сток състояние на икономия трудно ще я бие и всяка доста по-модерна и по-лека кола със същият обем мотор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Май 2011, 23:29

vld написа:абе незнам колко е икономична, ма мойто комби с гореописания сетъп по малко от 8.5 в софия не е давало никога :mhihi:
А извън града като се кара както си трябва съм стигал до 7.3 :shock:

И аз съм с тоя разход ама в Пловдив :mhihi: . Извън градско на 8 съм я докарвал че даже и ... ма ме е срам да кажа :mhihi: . Икономичен е кат я караш с 90-110 км/ч макс. иначе си лапа турбаланко че и килцата хич не са му малко да го драм :mhihi: . Хем съм с чип и уж свалял разхода - грънци сваля , като я настъпваш лапа като скалояда от "Приказка без край" иначе това са данни с чисто нов филтър ( сменян често на около 5000км ) и без фуражомелката ( вископерката , с електричека съм и вклщчва от дъжд на вятър :mhihi: ), гуми 15-ки напомпани добре . Направо не знам с тоя разход , обяснявам си го единствено с по-износени вериги и е въртяна помпата доста на предварение та може и тва да е причината иначе с чипа си е добре особено на високите след 3500 направо не се спира до ограничител и тва без бутан гейт . И ми стана интересно кво ще рече даунпайп. Иначе съм чувал че и от запушен филтър картерни газове ( все още не съм го чистил ) пак да дига разхода пък и наличие на катализатор май пак може да си оказва влияние ако е позапушен. ПС: А тва за друга кола дет нямало да я бие по икономия не съм съгласен щото има поне две-три ама ме е яд да ги споменавам иначе 1.9 мотор комън рейл бута под Е36-цата няма как факт е .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 22 Май 2011, 11:38

Наистина моторът не е чак толкова икономичен. Извънградско София - Пловдив ми даде 7 на 100. Миналата седмица карах е46 320д 150 коня и ми даде 6 на 100......сами си правете изводите. А за динамиката вече почти му свикнах - според мен ключът е просто да не се оставя да пада под 2000 оборота. Между 2000 и 3500-4000 не е толкова зле положението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Май 2011, 16:45

За 7/100 с непипана кола трябва да си карал с над 140 през цялото време.
surfboard написа:Наистина моторът не е чак толкова икономичен. .

Мотора не е "не чак толкова икономичен", той е МНОГО икономичен. Ако твоят не е, явно има някакъв проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 22 Май 2011, 19:25

Въпросът не е само с каква максимална скорост караш (над 140 или 180) а и как точно караш и колко ускоряваш. Аз мога и да не вдигам повече от 100 и да направя разход 11 извънградско......
Като изключим магистралата, на която карах с около 140-150, на другите извънградски участъци поддържах 110, но за сметка на това почти постоянно изпреварвах и ускорявах и изпробвах мотора. Абсолютно по същия начин карах и 320д 150коня, но ми даде 6 на 100.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 22 Май 2011, 21:29

Бум-бум, на тебе колко ти дава, защото съм харесал един компакт тдс за всекидневка, че ми понагорява 20ската :mhihi: , но с нея (е46) извънградско с 90-110 с 4.44 диф, колектори, генерации, филтри, чипове ми даде Русе-Търново 7.2 по борд (да приемем ако лъже - 7.5), като на връщане беше почти изцяло с клима :dunno: На отиване без климата, по едно време обърнах и видях 6.9 дори :dunno: Ако ще гори 6.5 - 7 , то няма смисъл от покупката на такъв... :roll:
П.П. Ето за този компакт става дума - viewtopic.php?p=2782277#p2782277 :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Май 2011, 22:03

4.3 даде последно като засичах, ако не се лъжа по борд и с допълване на 90% извънградско с мисля 98 средна скорост 2 човека, куче, яко багаж и 17 джанти. Градско прави 6,3-6,5 в нормално движение. Лятото като нямаше коли стигна и до 5,6
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 22 Май 2011, 22:13

bum_bum написа:4.3 даде последно като засичах, ако не се лъжа по борд и с допълване на 90% извънградско с мисля 98 средна скорост 2 човека, куче, яко багаж и 17 джанти. Градско прави 6,3-6,5 в нормално движение. Лятото като нямаше коли стигна и до 5,6

напълно подкрепям колегата ,която не вярва идва пълни до-горе ,след това след 100 км извън града аз допълвам и ако е повече от 5 му връщам парите за гориво и черпя :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 22 Май 2011, 22:49

mgate написа:
bum_bum написа:4.3 даде последно като засичах, ако не се лъжа по борд и с допълване на 90% извънградско с мисля 98 средна скорост 2 човека, куче, яко багаж и 17 джанти. Градско прави 6,3-6,5 в нормално движение. Лятото като нямаше коли стигна и до 5,6

напълно подкрепям колегата ,която не вярва идва пълни до-горе ,след това след 100 км извън града аз допълвам и ако е повече от 5 му връщам парите за гориво и черпя :yes:

И аз подкрепям колегите редовно пътувам Сл.Бряг-Габрово и разхода ми варира между 5,5-6 това с климатик по магистралата 120 на темпомат а иначе около 110 а без клима 5-5.4 пълня до горе на морето и в Габрово пак и не на колонка на бензиностанция а с туба от масло 4 литрова за да знам точно колко наливам.Нямам чип само панелен K&N.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Май 2011, 23:07

И мойта при средна 120 е 5.6-5.8, т.е. или не върви или не гори. Двете заедно няма как :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Май 2011, 1:25

Ясно :yes:
А някой коментар за конкретния компакт, че за няколко мнение да не пускам нова тема, ще може ли ? :yes:
Грам идея си нямам от дизели и никога не съм си мислел, че ще имам, но нещо е един от малкото компакти, които ме грабват и не мога да устоя :mhihi: :kuku: :dunno:
П.П. Извинявам се на автора за голямото изменение на темата. Ако има проблем, нека се изтрие офф-а :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Май 2011, 8:54

Аз не бих си взел кола, която по принцип е нагласена за разчастване.. моторът е хубав, икономичен и много издръжлив, но ако е поддържан. Ако е вече засран ще се видиш в страшни приключения.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 23 Май 2011, 11:36

Колеги, днес водих колата на лекар :) Имайте впредвид, че все още съм доста бос на тема автомобили, но ще опитам да обясня къде точно са проблемите и. Първият проблем е с някаква верига, която вече си е изпяла песента, била разхлабена и била за смяна, заедно с ролки. Вторият проблем е свързан с ГНП-то, което даде няколко градуса отклонение. Нормално било да дава отклонение до 1 градус, а моето даде 3-4 градуса. Майсторите казаха, че е доста вероятно ако се смени веригата заедно с въпросните ролки, проблемът да изчезне, но за всеки случай ще центроват и ГНП-то. Казаха, че повредата в него не е сериозна и била лесно отстранима. Всичко друго по двигателя било на 6 и нямало никакви проблеми - мериха компресии, налягане на турбото и още куп неща. Всичко било в ред и на 6.
Любопитно ми е дали като отстраня проблемите с веригата и ГНП-то, ще изкачвам баири :)

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 23 Май 2011, 17:19

Момчета гледам че си лафите за тоя прословут тдс.....нека и аз да сподела мойте наблюдения върху разхода. Мойта е седан без чипа до плд и обратно със 2-ма човека и 150 кг багаж и скорост от около почти винаги 120 с 50% клима ми даде 8 нафта.....при положение че компресията и беше около 18 хахаха.....и грацко даваше зимата 8 лятото 7. Сега с чипа спадна разхода до 500г грубо....сега обаче смених сичко без буталата и ще видиме с 21.5 компресия колко ще харчи :) и колата е със стоков филтър.
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 23 Май 2011, 18:00

По-спокоен съм, защото вече и колегата "Ивчо" сподели на лично съобщение, че преди да сложи чип-тунинг и неговата си е умирала в баирите и причината е от малкия мотор. А и аз 5 години съм карал 2.0 116 коня бензин на сравнително леко купе, при което баирите не само не представляваха никакъв проблем, но и си изпреварвах в тях спокойно - мисля че е нормално да не мога да се адаптирам още и най-вероятно просто моторът толкова си може. Затова ще променя малко стила си на каране и ще си я карам кротко и нормално - поне като не мога да се радвам на динамика/ускорение, да се радвам на 5 на 100 извънградско :) Но ще пиша пак след като сменя веригата, ролките и ГНП-то, за да ви кажа дали има разлика в поведението на автомобила.

Предишна

Назад към E36