ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f25'12 2.0d'

Re: ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

Мнение от svetlioxxx » 22 Май 2011, 10:47

здравейте колеги аз съм с 320д след фейса и преди два дена ми светна жълта лампа и тя не светва веднага,а като запаля всичко изгасва и след 4 сек светва жълто и изгасва за 3 секунди някъде.Това ми го прави 1-2 дни и сега спря :dunno: обадих се на ванката димитров и ми каза че сигурно е датчика на маслото :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 22 Май 2011, 12:34

Ти си 2003г. модел там този проблем е решен!При старите мотори е така предполагам :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Май 2011, 12:46

bochogogogo написа:Ти си 2003г. модел там този проблем е решен!При старите мотори е така предполагам :ranting:

e a dano :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Мнение от boXeer » 22 Май 2011, 12:50

adovet написа:
bochogogogo написа:Ти си 2003г. модел там този проблем е решен!При старите мотори е така предполагам :ranting:

e a dano :yes:

Да ама не :)
И при 2003 моделите го има този проблем или аз съм първия :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 22 Май 2011, 14:32

Да не би мотора да иска вече по гъсто масло :dunno: Незнам,ама това нещо супер много ме дразни и макар масово да го има този проблем,хич не ми се вижда нормално :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Май 2011, 14:35

Аз сипвам 5W30 longlife и като запала сутрин си гасне веднага. Също така до сега не съм видял да свети в жълто лампата

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Мнение от boXeer » 22 Май 2011, 14:56

Е колега!
То това си е проблем ,но не е казано че абсолютно всички E46 дизел са така.Един колега с 330D Е46 2001 година няма такъв проблем даже и лампата за аирбега не му свети.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 22 Май 2011, 17:38

Колеги за да не отварям нова тема ще пиша в тази.Одеве се случи нещо много странно.Преди два дни си прибрах колата в гаража и чак днес ми се наложи да я карам.Но понеже вече минах почти 2000 километра от смяна на маслото и реших да проверя как му е нивото.Вадя щеката и гледам малко над минимума.Постреснах се и реших да долея.Долях 100-125 грама и тръгнах.След което колата стоя на един паркинг повече от час.Преди да тръгна пак проверих нивото и изненада-беше стигнало до максимума.По това което успях да видя нивото беше на косъм от максимума.Сега ще трябва ли да ходя да ми източи някой малко или мога да карам така?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Май 2011, 18:06

drllxr написа:Колеги за да не отварям нова тема ще пиша в тази.Одеве се случи нещо много странно.Преди два дни си прибрах колата в гаража и чак днес ми се наложи да я карам.Но понеже вече минах почти 2000 километра от смяна на маслото и реших да проверя как му е нивото.Вадя щеката и гледам малко над минимума.Постреснах се и реших да долея.Долях 100-125 грама и тръгнах.След което колата стоя на един паркинг повече от час.Преди да тръгна пак проверих нивото и изненада-беше стигнало до максимума.По това което успях да видя нивото беше на косъм от максимума.Сега ще трябва ли да ходя да ми източи някой малко или мога да карам така?

Koлега маслото се мери на загрят двигател не на изстинал.Щом ти е под максимума не се притеснявай

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drllxr » 22 Май 2011, 18:09

А ако е точно на макс или малко над него? :dunno:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Май 2011, 18:37

Не е страшно - ако е доста над максимума вече не е хубаво.

Масло се мери на загрят мотор 10-15 минути след като сте угасили колата.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drllxr » 22 Май 2011, 19:25

Благодаря за отговорите колеги!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 22 Май 2011, 22:26

До днес по правило нивото на маслото се мереше на студен двигател, най-добре колата да е стояла 24 часа на равна повърхност. Но явно правилата се менят? Моля майсторите да коментират новата идея??? А може-би вече и антифризът се проверява на горещ двигател??? (Това за антифризът е майтап, надявам се, че и за маслото също, само че не сме 1 април).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Май 2011, 22:42

NikVanov написа:До днес по правило нивото на маслото се мереше на студен двигател, най-добре колата да е стояла 24 часа на равна повърхност. Но явно правилата се менят? Моля майсторите да коментират новата идея??? А може-би вече и антифризът се проверява на горещ двигател??? (Това за антифризът е майтап, надявам се, че и за маслото също, само че не сме 1 април).

Koлега ако си прочетеш книжката на БМВто ще видиш какво пише - мери се когато е достигната работна температура и е оставено 10-15мин. Едно време на жигулите и москвичите може да се е мерело на студен двигател :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 22 Май 2011, 22:43

NikVanov написа:До днес по правило нивото на маслото се мереше на студен двигател, най-добре колата да е стояла 24 часа на равна повърхност. Но явно правилата се менят? Моля майсторите да коментират новата идея??? А може-би вече и антифризът се проверява на горещ двигател??? (Това за антифризът е майтап, надявам се, че и за маслото също, само че не сме 1 април).

Колега, из форума доста е коментирано как се мери нивото на маслото. Цитат от ръководството за E46:
"Checking engine oil level
1. Make sure the car is standing level
2. Switch off the engine, which should
be at its regular operating tempera-
ture
3. After about 5 minutes, pull out the
dipstick and wipe it clean with a lint-
free cloth, a paper tissue or similar
4. Carefully push the dipstick fully into
its tube, then pull it out again
5. The oil level must be between the
two marks on the dipstick.
Like fuel consumption, engine oil con-
sumption depends on driving style and
operating conditions."

Казано с няколко думи: ако двигателя е достигнал до нормална работна температура, гасиш, чакаш около 5 мин. и мериш със щеката. Нивото трябва да бъде между минимума и максимума.

ПредишнаСледваща

Назад към E46