Сваляне на пластмасова тръба острани на блока на М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Сваляне на пластмасова тръба острани на блока на М40

Мнение от johnni_b » 11 Мар 2011, 19:41

Колеги, кажете как се сваля пластмасовата тръба отстрани на блока. Очертаната под №16 от схемата по долу. Искам да я сменя, понеже се сцепи и тече доста антифриз. Някой ако е сменял да каже кое се сваля, че е на доста неудобно място. Мотора е М40 1.6.

6.PNG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Сваляне на пластмасова тръба острани на блока на М40

Мнение от ~Мишо~ » 11 Мар 2011, 19:56

Аз съм сменял на М43,по-добре разглоби повече за да ти е удобно,много вероятно е да ти се наложи да вадиш парчета от блока,така че ще ти трябва място.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 11 Мар 2011, 20:18

При мен на м42 ми изби едната тапа а аз си мислех,че е от тази тръба,че не се виждаше,но я подмених в последствие,че пречеше и ми се видя не много добра...та разглобих целия инжекцион от горе та да бръкна като хората.Мисля,че и при м40 е почти същото,та разглобвай смело докато не ти стане удобно хем да бараш,хем да гледаш какво правиш.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36
Мечтае да кара: su47 berkut
Детайли за колата: akulata

Мнение от berkut » 11 Мар 2011, 22:48

аз си я сменях авариино на м42, по точно един маистор в наи-близкия сервиз. изтече антифриза на ботевградско изведнъж,преди караулката има един сервиз...добутах я там. имаше един "специалист" правил само бмвта гледах ме отдолу едвам видяхме откъде е Въпросната тръба..обаждам се 20 кинта..е викам късмет..да ама не ,нави се човека да я смени отгоре пада дросела целия откача набързо трите жици за датчиците един за маслото другите два на двигателя..имаше парче в блока и по марку4ите....
зглобява цялата каша набързо..колко пари ..толкова аз се радвам че тр. да ходя по работа спешна в ботевград... да ама не
паля аз колата на държи 2,3 хил оборота смрад на бензин форсирасе абе като самолет е...маисторчето вика ко стана бре... и тогава се започна чудене гледане.... абе да не са кабелите за датчиците викам... а не бе разменя ги някак си колата не пали,пак ги разменя и така 4,5 пъти опа запали даже си и работи.... сипахме антифриз тръгнах си аз..... на магистралата ок влизам градско изведнаж температурата скача, бах мамка му..ко стана ,гледам отдолу не тече. Преспах на др ден пак обезвуздуших ,вс е ок е да ама прегрява маркучите топли и двата значи водна помпа( не съм я сменял) купих си с метална перка смених всичко термостат датчик на радиатора помпа... подкарвам я пак почна да прегрява... еба му мамата...главата ще гръмне. един приятел мина с е36 пак м42 гледам кабелите .. :banghead: :banghead: :banghead: двата на блока разменени.... ИЗВОД колега внимавай че тоя "маистор на бмвта ми съкрати живота за 5 години.... :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: запорожец кабрио

Мнение от михаил христов » 11 Мар 2011, 23:15

колега и ас си мислех 4е трябва да свалям инжекцията ама не трябва малко по трудно става но става има 2 болта които я даржат.маркуча от дросела и тоя където отива към родиатора а тоя отзаде където е го извади от парното за по лесно. малко трудно излиза заштото има гуми4ка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 14 Мар 2011, 19:06

много често пада парче в блока така че не си пести работата и свали повечко елементи..
може и малко силикон да използваш за новата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 14 Мар 2011, 21:33

Kолеги, благодаря за отговорите. Успях благополучно да сменя тръбата. Новата малко трудно влезе, близо 2 часа си играх, докато я напъхам.
И малко встрани от темата да кажа защо реших да я сменям. Имам газова уредба (обикновена) от 2 години. Вече втора зима не мога да карам на газ, защото изпарителя не може да се стопли достатъчно. Даже писах и тема за това как се свързва изпарителя към водната система. Оказа се, че изпарителя ми е вързан правилно, а именно към отоплението на дросела, но въпреки това не се топли достатъчно. Затова реших да го вържа паралелно на парното.Всичко вървеше нормално докато не дойде ред да възстановя връзката за отоплението на дросела към тая тръба. Бях купил мъркуч ф10. Само че, тоя мъркуч не можах да го натикам към извода на тръбата, и видях че самия накрайник на тръбата, към който се връзва отоплението на дросела е метален и се развива с ключ 13. Реших да го развия, че да ми е по-лесно да натикам мъркуча. Развих го и хоп изненада. Отвора не беше по-голям от 2 МИЛИМЕТРА. Тогава разбрах защо съм имал проблем с тая пуста газова. Какво количество антифриз може да премине през този отвор от 2 МИЛИМЕТРА. ПОЧТИ НИКАКВО! След като купих тая тръба видях, че това нещо е побългарявано само че, не тук в България, а в Германия. Щото колата ми я докараха от там, и тук в България аз съм първи собственик. Явно там в Германия тоя извод за дросела се е сцепил и са решили да закърпят положението, като направят резба и навият първото нещо което е пасноло. Та това е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Мар 2011, 22:17

Аз и в предната тема когато писа за връзването ти казах,отоплението на дросела си е дефакто паралелно на парното - на газ не ти трябва отопление,махаш го и на неговите щуцери връзваш изпарителя. При мен е така,щом си сменил тоя колектор и при теб ще се оправи. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 15 Мар 2011, 1:43

на Е30 имам това чудо на техниката М40 и изпарителя е вързан някъде там където водата отива към купето..
самия изпарител е над изходя6тите колектори и да ти кажа дори при -10 съм минавал на газ доста бързо след запалването и никога не е имало проблем
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36 M40

Мнение от Cvetin » 22 Май 2011, 20:30

И аз я смених преди месец :) Ако купувате тръбичката от Бмв дилъри внимавайте защото са без О-пръстени,или поне в ПЛЕВЕН което е адски ТЪПО,иначе като матрица е най-качествено направена там.Аз направих така и след това обикалях половин ден докато намеря О-пръстен и се започна едно циганене неможе без тръбичката,мога да го поръчам за след 10 дена,но в крайна сметка срещу пазарене 30 мин и 5 лв за едно уплатнение започнах монтажа.За да ви е по-лесно при(М40) както е при мен сваляте маркуча заедно със стъпковия мотор,кожуха за радиатора,както и маркуча за източване на антифриза от ляво.Доста е изнервящо докато я свалите(тръбичката) защото се бърка за да развиете гайките към блока,издърпвате леко при мен излезе без проблем.Завивате сглобявате наливате антифриза обезвъздушавате и ГАЗ.Надявам се съм бил полезен.

Цена без труд 24,00 лв тръбичка+5лв О-пръстен.

Успех.

Назад към E36