ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2009, 19:05

marto853. написа:е добре де а ако няма баири :mhihi:

Освен да си направиме естакади ебаси,и аз сега ще ходя да и кача предните гуми на бурдюра да видя какво ще стане...
А някой да е ходил в официален сервиз за тоя проблем?,щото съм чул и мнения че веригите са за смяна :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от fleppy » 24 Окт 2009, 20:17

Е.Димитров написа:
marto853. написа:е добре де а ако няма баири :mhihi:

Освен да си направиме естакади ебаси,и аз сега ще ходя да и кача предните гуми на бурдюра да видя какво ще стане...
А някой да е ходил в официален сервиз за тоя проблем?,щото съм чул и мнения че веригите са за смяна :dunno:

Ами аз ходих в Дару. Взеха ми 70 - 80 лв и казаха - "да, вярно, качва маслото малко по-бавно от нормалното", но не знаели защо. Можело да е от маслената помпа, или лагерите на коляновия вал вече се били износели и маслото се "отичало" и помпата не можела да качи налягане :shock: .. трябвало да свалят картера за да кажат по-сигурно.. - "аха, само не и в моята смяна" му казах аз. По двигателя не се е пипало нищо, няма и да се пипа. Колата е на 170 000 км, има коли на по 400 000 и без значение колко им е луфта в лагерите на коляновия вал, си качват маслото моментално, така че да си експериментират с тяхната кола. Двигателя си е в перфектно състояние, не гори и капка масло, няма и капка омасляване по главата, блока или картера, а тия олигофрени си играят на зарове - можело да е за основен ремонт..да да, може и да има някое извънземно в единия цилиндър.. Тия кратуни в Камор и Дару жалко, че имат достъп до толкова голямо количество литература на БМВ, но нямат и елементарно желание да разберат кое как работи :(, пълна трагедия са местните сервизи.
100 % има някакъв клапан, който трябва да задържа маслото във филтъра, но е сдал багажа и при всяко палене филтъра трябва да се пълни с масло отново. Няма значение дали е загряла колата или не, поседи ли 5 мин с изгасен двигател, маслото се отича и после пак му трябват 1-4 секунди за да се вдигне. Пробвал съм и с напълно загрял двигател и със студен (при минусови температури), резултата е абсолютно същият - ако изгася и запаля веднага, лампата гасне веднага, ако изчакам и няколко минути само, лампата свети поне 1 секунда. Най-тъпото е, че по чуждите форуми не намирам абсолютно нищичко за този проблем, ама НИЩО, нищо не се и споменава за червената лампа на маслото, а тук в БГ, всяка 3-та или 5-та E46-ца го има това..егати шанса..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 25 Окт 2009, 18:00

Да-а-а! Много бездарна работа е в БГ. А може би само трябва да пуснат едно запитване и веднага ще им кажат къде е проблема /след като при фейс лифта, проблема е отстранен/. Намерих едно майсторче, дето ще се порови малко и ако не намери клапанчето, ще замери налягането на маслената помпа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Окт 2009, 19:39

Не е отстранен при фейс лифта тоя проблем... аз съм с фейс лифт и проблема го имам.

Снощи говорих с приятел, монтьор в М кар,
категоричен е че причината е в клапана на филтъра..... макар до сега да не е работил по такъв проблем
В М кар до сега никой с е46 не е ходил за отстраняване на такъв проблем ..... по разбираеми причини :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 26 Окт 2009, 18:02

Аз няма да давам мнение, а ще кажа какви са моите наблюдения.
Доскоро карах с Кастрол GTX Magnatec 10W40 и гаснеше веднага лампата (червен цвят). Откакто минах на 5W30 Long Life ми прави впечатление, че лапмата гасне малко по-късно (пак червено). И това само при първия старт като тръгвам сутрин за работа. Като казвам малко означава примерно секунда-две. Не повече.
И се получи рязко след смяната на маслото.
Тва за този клапан - не може да се е прее*ал от раз.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 31 Окт 2009, 21:32

Карал съм и с 10в40 /в началото когато я купих, заради един разбирач/, сега съм с 5в40 лонглайф. Има го и с двата вискозитета. Явно твоят клапан не е сдал напълно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 31 Окт 2009, 21:56

Еб...си жълтата лампа!!! Тоз проблем е като ниските обороти :evil: Никои не е намерил решение.От 9 месеца ми свети жълта лампа за 15-тина секунди след запалване......няма проблем колата до ден днешен..ама е дразнещо и това де :confused: и ми омръзна като кача някой и следва редовния въпрос "Их що ти светна маслото бе?" и аз почвам да обяснявам че те тез са тъй :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 26 Фев 2010, 10:05

Колеги, аз имам същия проблем и мога да ви кажа че какво ли не смених и още го имам мамка му!Клапана за който говорите наистина е в тялото на масления филтър и се сменя цялото тяло :kuku: не искам да ви казвам как, защото това тяло играе и роля за стойка на двигателя за тампона на двигателя.... :bang: ако някой иска мога да му снимам старото тяло което съм свалил, но просто да ви кажа проблема не е от това, както и не е от маслената помпа ,защото и тя е сменена вече!Просто незнам какво става вече....наистина имам някакъв метален шум от веригата /защото чувах разни мнения както и едно тук че е от веригата???/но незнам каква може да е връзката на този проблем!Истината е че се подобриха нещата, но просто проблема не изчезна!Гасне сутрин с около 1-2сек.по рано!Иначе беше около 5-6сек!Но пак не гасне веднага когато е топла и например я оставиш в покой за около 30-40мин.!Това е от мен ако има други мнения моля пишете и споделяйте!Ако искате снимки също кажете и ще прибавя в следващия си пост!
Успех на всички дерзаещи с този очевидно често срещащ се проблем!
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 27 Авг 2010, 10:33

Колеги, никой ли не е открил решение на проблема? Явно сме доста тези, които го имаме! :help:
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 27 Авг 2010, 14:02

Rundev написа:Еб...си жълтата лампа!!! Тоз проблем е като ниските обороти :evil: Никои не е намерил решение.От 9 месеца ми свети жълта лампа за 15-тина секунди след запалване......няма проблем колата до ден днешен..ама е дразнещо и това де :confused: и ми омръзна като кача някой и следва редовния въпрос "Их що ти светна маслото бе?" и аз почвам да обяснявам че те тез са тъй :mhihi: :mhihi:

Хахаха и мене много ме бъзикат за тази ламБа
аз отговарям, че маслото е за смяна и че не съм го сменял от 30 000 :-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Мнение от викентии70 » 27 Авг 2010, 14:49

Кохато жълтата лампа светва за около 30 сек,след запалване на двигатела,ознава,че е повреден датчика за маслото.В цифри означава 200 лв.Ако си проверяте маслото ревовно-нека си свети и изгася.А като ви се дават толкова пари,винаги има кой да ги вземе.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 27 Авг 2010, 17:53

викентии70 написа:Кохато жълтата лампа светва за около 30 сек,след запалване на двигатела,ознава,че е повреден датчика за маслото.В цифри означава 200 лв.Ако си проверяте маслото ревовно-нека си свети и изгася.А като ви се дават толкова пари,винаги има кой да ги вземе.

Потвърждавам мнението на колегата. Щом запалите и след 10-15 сек светне жълта лампа и след още толко изгасне означава че датчика се е прецакал. Това ми го потвърди и Явор (mirafiori). Хубаво да си се смени, но това вече зависи от финансовата сртана на секи един от нас :)

Потребител
Аватар

Мнение от Daniel BMW 320D » 17 Окт 2010, 15:06

BlackSun написа:Колеги, вече много ме е яд :evil: Преди време бях писал за лампата на маслото, че като запаля на студен двигател и свети по 3-4 сек и чак тогава изгасва!! Сменях гумичките на капачката на масления филтър, никаква разлика, купих чисто нова капачка с оригинални гумички сложих я и пак същата работа, някой може ли да ми обясни точно къде е проблема ??? Колата е 320 Д 136 к.с.
Благодаря

namalyalo masloto kolega

Dimitroff: Кирилицата тук е задължителна, а ти отговаряш на мнение от преди доста време...
Публикувано на: 15 Мар 2009, 3:22 Заглавие: ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 22 Май 2011, 0:55

В крайна сметка реши ли се проблема или не.При също така трака няколко секунди...дори и колата когато е загряла :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Май 2011, 8:09

При мойто няма такива проблеми :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към E46