Борд на Compact след swap
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Борд на Compact след swap
Стария мотор беше М43 и борда си очиташе коректно(разход 10-12л).
След суап с M50, борда едвам минава 7л/100км
Самия борд по парт. номер излиза еднакъв за всички Компакти, което ще рече, че не е нужна смяна...
Ама как може да се калибрира разхода?
След суап с M50, борда едвам минава 7л/100км

Самия борд по парт. номер излиза еднакъв за всички Компакти, което ще рече, че не е нужна смяна...
Ама как може да се калибрира разхода?
Re: Борд на Compact след swap
Да, може да се калибрира със диагностична апаратура, тогава ще ти отчита правилно. При останалите е36 има и що годе работещо калибриране и през секретното меню на борда, но при компакт не съм сигурен.
Може, със задържани Set и Time бутони и с натискане на контролния лост навътре, се влиза в диагностичното меню; с натискане на лоста се минава през 4-те му екрана. Не си спомням в кой екран подред беше калибрацията, може би още в първия... ще провериш на място. Там дава възможност за корекция от 0.75 до 1.25 (т.е. да се посочи стойност 750 - 1250). В твоя случай няма да свърши работа, разликата е по-голяма при теб.
Остава калибрация с диагностична апаратура. Ако колегата Perez сподели подробности, ще бъде интересно и за мен, в INPA-та виждам коефициента в Coding-а на борда, но с DIS-а не успях да се свържа с борда, както и не го видях при Recode или Retrofit, но понеже нямах време и не ми беше необходимо, оставих човъркането на този проблем, за когато имам повече свободно време
Остава калибрация с диагностична апаратура. Ако колегата Perez сподели подробности, ще бъде интересно и за мен, в INPA-та виждам коефициента в Coding-а на борда, но с DIS-а не успях да се свържа с борда, както и не го видях при Recode или Retrofit, но понеже нямах време и не ми беше необходимо, оставих човъркането на този проблем, за когато имам повече свободно време

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Виж из темите за чипове-Лъчо, той ще ти даде телефона на правилния човек и си подготви едни 30 лева
- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83
- Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"
Не ми се търсеше темата, но това е свалено от този форум. Не е по твоя случай, но мисля че ще ти свърши работа. Успех.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
6 мнения
• Страница 1 от 1