ВЗАИМОПОМОЩ между колеги с Е34/Е32 (и не само)
Модератор: Технически модератори
- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Re: ВЗАИМОПОМОЩ между колеги с Е34/Е32 (и не само)
Колеги триябвами задна лява закопчалка на колана.Прецака се нещо и нещте да закопчава колана триябва да си намера да я сменя.....Поздрави.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Пичове, исках да ви споделя и да ви предупредя да не си оставяте колите в близост до сгради в тия ветрове. Днес ми стана супер тъпо като видях предния си капак намачкан и едно средно голямо парче мазилка натрошено до колата. Добре, че е ударило нея, а не някой минувач, защото съдейки по щетата на капака надали ще има оцелял. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Колеги, таблото се предаде, ако някой има кола с табло с чек, с бял заден капак, нека да услужи с кодинга, за да се изчете, и да си програмирам моя наново, тъй като явно е възникнал някакъв проблем с паметта му. 
Едит: колегите от един друг форум се оказаха супер отзивчиви, и сега очаквам дъмп, който да е конкретно за моята кола

Едит: колегите от един друг форум се оказаха супер отзивчиви, и сега очаквам дъмп, който да е конкретно за моята кола

Последна промяна cod-cdbp на 12 Апр 2011, 18:48, променена общо 1 път

Някой да има черен капак за резервоар? И да са здрави щипките, най-важното.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Нуждая се от помощ относно монтажът на М прагове за е34. Ако някой е монтирал на кола, която е без такива моля да ми драсне ЛС.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- rottweiler
- ентусиаст
-
Да попитам тук за да не отварям нова глупава тема - та ако изпера мокета с водоструйка има ли опасност да се деформира и после да не легне както си беше преди?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
rottweiler написа:Да попитам тук за да не отварям нова глупава тема - та ако изпера мокета с водоструйка има ли опасност да се деформира и после да не легне както си беше преди?
Според мен няма такава опасност, но моля знаещите да споделят - колко време му е необходимо за да изсъхне ?

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Ако е свален два три дни ако не ще има да чакаш да изсъхне. 

Последна промяна \MITETO\ DSB на 28 Май 2011, 22:15, променена общо 1 път

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
\MITETO\ DSB написа:Ако е свален два три дни ако не ще има да чакаш да исъхне.
Еми планувал съм ориентировъчно толкова време за подобни дейности, просто попитах ако някой го е правил

- rottweiler
- ентусиаст
-
всичко е свалено. днес щях да го пера, но не се усетих, че е неделя и нищо не работи. Утре го къпя и е видим колко време ще му е нужно на дунапрена да изсъхне

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Изпери го с перяща прахосмукачка както си го свалил или с маркуча...
1. Мокриш.
2. С четка и перилен препарат (хубав) си го изпираш хубаво. Търкаш колкото можеш повече.
3. Изплакваш хубаво.
4. Чакаш да изсъхне и монтираш по обратния ред.
Най-добре горната процедура с перяща прахосмукачка. Виждал съм по др. форуми изпран така мокет и става като нов.
1. Мокриш.
2. С четка и перилен препарат (хубав) си го изпираш хубаво. Търкаш колкото можеш повече.
3. Изплакваш хубаво.
4. Чакаш да изсъхне и монтираш по обратния ред.
Най-добре горната процедура с перяща прахосмукачка. Виждал съм по др. форуми изпран така мокет и става като нов.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- rottweiler
- ентусиаст
-
Зъбе, по твоята техника ще се убия от търкане.
Понеделника прах и четвъртък следобеда вече беше 98% сух. но на места дунапрена ми се стори леко влажен та изчаках до днес да изсъхне. И днес вече монтирах по обратния ред. Баси занимавката и играчката дето си отворих. Само да ви предупредя ако можете докато перете използвайте някакъв омекотител, че моя не зная от водоструйката ли или от препарата, но стана мн твърд и като че ли си загуби част от обема и пухкавостта. Ползвах препарат за килими от магазина. А стелките станаха като дъски. Надявам се с времето да се поотпуснат малко. Имам някоя друга снимка с някои друг въпрос, но това довечера като сваля фотосите от апарата.

Понеделника прах и четвъртък следобеда вече беше 98% сух. но на места дунапрена ми се стори леко влажен та изчаках до днес да изсъхне. И днес вече монтирах по обратния ред. Баси занимавката и играчката дето си отворих. Само да ви предупредя ако можете докато перете използвайте някакъв омекотител, че моя не зная от водоструйката ли или от препарата, но стана мн твърд и като че ли си загуби част от обема и пухкавостта. Ползвах препарат за килими от магазина. А стелките станаха като дъски. Надявам се с времето да се поотпуснат малко. Имам някоя друга снимка с някои друг въпрос, но това довечера като сваля фотосите от апарата.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Колеги, дойде реда и на лостчетата ми на волана, търся лостче за чистачките с интензивно миене, от волан с бег, и го разменям за същото лостче от волан без бег.
Просто смених кормилната конзола и имам ел.волан с памет, но лостчетата ми стоят грозно и неудобно
Просто смених кормилната конзола и имам ел.волан с памет, но лостчетата ми стоят грозно и неудобно

- jorje_bmw520
- Потребител
-
Здравейте,скоро си купих такова и има проблем с парното,духа само топло, и имам луфт на хебела,не знам къде трябва да се стегне,долу,среда или горе,ако може някой да ми помогне,Благодаря?
- bimmermaniq
- Потребител
-
- Кара: E34 150PS Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Абе по принцип има платка дето управлява цялото парно,та вапросната платка заедно с реле регулатора с годините остаряват и се случва споменатото от теб.Кога духа топло кога па зацикли само на студено, на климатроника с потенциометъра тоя дето е понякога духа само като го врътнеш на МАХ и тека,трудна работа е за оправяне освен 2-ра ръка щото за цените на нови части ще ти трябва и валериян
.За хебела - там притягане няма, има втулка 12-13лв.Сваляш рамото с втулката избива се и набиваш новата - по възможност на преса.А що се отнася за части за Е34 имам всякакви който иска да пише ...