Ламбда сонда

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Ламбда сонда

Мнение от Emooo » 20 Май 2011, 20:34

Здравейте,

сменях маслото и профилактично пуснахме колата на компютър и излезе, че има записани грешки от ламбда сондата. Първо не знаех че дизела има ламбда сонда, опитах се да намеря нещо в чуждите форуми но не намерих. Интересува ме къде се намира тая сонда и много ли е разглобяването за смяната и? Какви са симптомите ако сондата на работи добре?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Re: Ламбда сонда

Мнение от peters75 » 20 Май 2011, 22:04

Когато купувах моята,колега, на диагностиката в Дару Кар също ми казаха за грешки в ламбда сондата (530д) и че това не било добре.Не обърнах внимание на това и вече година и нещо не съм забелязал проблема да се изразява в каквото и да било.Не знам за какво става въпрос,но колата върви много,гори съвсем нормално,даже бих казал малко,пали без грешка,работи гладко и равномерно.Дори и аз мислех да го задам този въпрос тук.Ако някой има предположения да сподели.Пък кой знае може да имат залежали сонди за разчистване :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 21 Май 2011, 10:24

На Сеат'а имам две сонди,едната е веднага след генерацията,а другата е след катализатора.
Когато гръмна тази след катализатора освен лампата където светна нищо не се случи.....но когато гръмна тази след генерацията,колата почна да се дави в бензин,разхода скочи рязко дори миришеше на бензин около колата като работи.
Оказа се че едната сонда била инспектираща и не влияела на компютъра,а другата влияела пряко на работата на мотора.
Просто споделям опит със сонди,незнам дали това ще помогне..........до ден днешен си караме Сеата с гръмнала сонда след катализатора и не ми пука хич,даже отстраних лампата на таблото,защото ме дразни,все пак 3 пъти по 330лева/сонда с 5 кабела/ за 1 година ми дойде в повече за тази кола.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Май 2011, 15:18

При мене не се вижда да има проблеми и на таблото не свети нищо, а пък днес направих рекорден разход Троян-Ловеч - явно тая ламбда сонда няма жизнено важна функция или е още работеща.

Изображение
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 21 Май 2011, 16:45

Emooo написа:При мене не се вижда да има проблеми и на таблото не свети нищо, а пък днес направих рекорден разход Троян-Ловеч - явно тая ламбда сонда няма жизнено важна функция или е още работеща.

Изображение

25-5-2010 оправи си датата на колата......

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2008g.

Мнение от nevidimiya » 07 Юли 2011, 14:12

колега ти с колко я кара тази кола че ти даде 5.5 разход?

Назад към Е60/Е61