318 ТДС компакт - проблем с ускорението
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
318 ТДС компакт - проблем с ускорението
Здравейте, колеги. Четох, че този двигател е доста тромав. Въпреки това, искам да попитам нормална ли е следната ситуация и дали се дължи на някаква повреда по колата или просто това са възможностите на двигателя?
Значи когато карам на магистрала на 5-та със 120 например и дойде баир, натискам газта до долу и колата просто не иска да ускори. Имам чувство че забива. Щом мине баира и вече е равно, без проблем си набира до 180-190.
Най-голямото учудване беше вчера. Пътувам от София до Дупница и след отбивката за Радомир се качвам на магистралата. Карах на 5-та с около 110. Подадох газта повече от половината, колата започна да намалява. Натиснах цялата газ до долу, при което колата продължи да намалява и падна на 90 км/ч. Върнах 4-та и изкачих с около 90 км/ч. Така стана и на следващите баири по магистралата. Влизам в тях със 120 км/ч, а горе вече съм на 80-90 км/ч
Онзи ден пък пътувах по магистрала Тракия. На едно място имаше лек баир и както си карах с около 130 на 5-та, пак натиснах до долу, но нищо. Не ускори дори и с 10 км/ч, а продължи да си поддържа 130 км/ч. След като мина баира и дойде равен участък, пак натиснах до долу и си набра до 185 км/ч.
Колата си ускорява по равно в целия работен диазапон. Развива си и максималната скорост. Но на баирите е ужасно.
Държа да уточня, че пътувах сам и без включен климатик. Страх ме е да си помисля какво ще се случи лятото когато тръгна за море с багаж, климатик и 3-ма души.
Сега сигурно ще започнете да ме критикувате че ако съм искал вървеж да съм взел 2.5ТДС. Целта на темата ми е да разбера дали това поведение на колата е нормално или има някаква повреда, която да търся?
Значи когато карам на магистрала на 5-та със 120 например и дойде баир, натискам газта до долу и колата просто не иска да ускори. Имам чувство че забива. Щом мине баира и вече е равно, без проблем си набира до 180-190.
Най-голямото учудване беше вчера. Пътувам от София до Дупница и след отбивката за Радомир се качвам на магистралата. Карах на 5-та с около 110. Подадох газта повече от половината, колата започна да намалява. Натиснах цялата газ до долу, при което колата продължи да намалява и падна на 90 км/ч. Върнах 4-та и изкачих с около 90 км/ч. Така стана и на следващите баири по магистралата. Влизам в тях със 120 км/ч, а горе вече съм на 80-90 км/ч
Онзи ден пък пътувах по магистрала Тракия. На едно място имаше лек баир и както си карах с около 130 на 5-та, пак натиснах до долу, но нищо. Не ускори дори и с 10 км/ч, а продължи да си поддържа 130 км/ч. След като мина баира и дойде равен участък, пак натиснах до долу и си набра до 185 км/ч.
Колата си ускорява по равно в целия работен диазапон. Развива си и максималната скорост. Но на баирите е ужасно.
Държа да уточня, че пътувах сам и без включен климатик. Страх ме е да си помисля какво ще се случи лятото когато тръгна за море с багаж, климатик и 3-ма души.
Сега сигурно ще започнете да ме критикувате че ако съм искал вървеж да съм взел 2.5ТДС. Целта на темата ми е да разбера дали това поведение на колата е нормално или има някаква повреда, която да търся?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: 318 ТДС компакт - проблем с ускорението
Толкова си може колицата. 90 коня е бил преди 10 години от които едни 10-15 вече в пенсия, тежко купе и кофти българска нафта си казват думата. Има няколко хитринки с които можеш доста да го съживиш, но си иска $$.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Колега,вероятно имаш впредвид чип-тунинг?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Контакта е лекичьк иначе ,иди му премери тубината колко надува,че те тьи или иначе все там има грижи.
Лекува се и с м51 ,тогава баирите ще са доста по лесно преодолими
Лекува се и с м51 ,тогава баирите ще са доста по лесно преодолими

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Не мисля, че проблемът е от нея, тъй като при покупката я гледахме обстойно, никъде нямаше омасляване и други индикации за проблем. Освен това по равно си набира добре и след 2000 дръпва осезаемо и върви така чак до 4000-4500 без никакви проблеми. Проблемът е само по баирите. Но все пак мога да я замеря за всеки случай.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
bum_bum,не съм притежавал TDS досега,но е абсурдно да върви така!Дори Ладата ми на младини не умираше по баирите така както описва колегата
Премерете колко наува турбината,премерете компресия...по това което описваш ми мирише на издухан мотор
На равно върви,но нагоре нъц! 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
surfboard написа:Не мисля, че проблемът е от нея, тъй като при покупката я гледахме обстойно, никъде нямаше омасляване и други индикации за проблем. Освен това по равно си набира добре и след 2000 дръпва осезаемо и върви така чак до 4000-4500 без никакви проблеми. Проблемът е само по баирите. Но все пак мога да я замеря за всеки случай.
Бум бум ти каза колега,може да е слаб мотор но все пак е турбо дизел.Направи си обстоина качественна диагностика на агрегата.Не може да омалява в баира чак че да врьща скороста назад.
Виж потьрси някои колега покраи теб ,които се занимава сьс сервизна деинност и би дал адекватен отговор,а не разни глупости за 10-20 лв.
Намери пьк някои с такава кола и сверете
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Колеги, включвам се с нова вест. Вчера отново пробвах колата из баирите - този път на Паничище (вероятно повечето от вас го знаят). За мое учудване колата се държеше много добре, ускоряваше здраво чак до 4500 оборота без никакви забивания и проблеми.
Само че къде е проблемът? Бях на втора, трета и четвърта предавка и бях с не повече от 70-80км/ч. Щом обаче съм с около и над 120 на ПЕТА ПРЕДАВКА и дойде баир, почва да омалява, което ме навява на мисълта, че сигурно конете са малко и двигателя толкова си може, защото ако имаше проблем с турбото, нямаше да надува както трябва и на другите предавки, а не само на пета. А и все пак говорим за скорости над 120 и за баири и за пета предавка - според мен там вече си трябва повечко мощност.
Паничище е с голяма денивелация и по време на цялото изкачване я ръчках в интервала от 2000 до 4000-4500 оборота. Набираше много доволно и не даде никакви поводи за притеснение, нито пък загря двигателя. Като стигнах горе, я оставих да поработи няколко минути, за да изстине турбината и я изгасих.
Само че къде е проблемът? Бях на втора, трета и четвърта предавка и бях с не повече от 70-80км/ч. Щом обаче съм с около и над 120 на ПЕТА ПРЕДАВКА и дойде баир, почва да омалява, което ме навява на мисълта, че сигурно конете са малко и двигателя толкова си може, защото ако имаше проблем с турбото, нямаше да надува както трябва и на другите предавки, а не само на пета. А и все пак говорим за скорости над 120 и за баири и за пета предавка - според мен там вече си трябва повечко мощност.
Паничище е с голяма денивелация и по време на цялото изкачване я ръчках в интервала от 2000 до 4000-4500 оборота. Набираше много доволно и не даде никакви поводи за притеснение, нито пък загря двигателя. Като стигнах горе, я оставих да поработи няколко минути, за да изстине турбината и я изгасих.
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Колега слагай едно чипче и да видиш тоя мъртвец как ще живне !

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
В сток вариант е много слаб мотора, с чип и филтър К&Н работата си идва на място.
П.С. А компакта е по лек от комби с 70кг.

- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
vld написа:В сток вариант е много слаб мотора, с чип и филтър К&Н работата си идва на място.
И някое добро масло и горивен филтър + добра нафта и няма да си познаеш колата.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
with-fox написа:vld написа:В сток вариант е много слаб мотора, с чип и филтър К&Н работата си идва на място.
И някое добро масло и горивен филтър + добра нафта и няма да си познаеш колата.
С това последното ефект кьм пОвер ще равен на 0
Масло и филтри ,нищо не вдигат.Чип и спортен филтьр +игра с геита
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Чип, филтър и помпата на макс. Това като програма минимум, после евентуално гейта, по-права генерация без средни гърнета, по-голям даунпайп, номера с маркучетата, ако има някакъв смисъл от него и така.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Не мога да разбера защо всички се оплакват от невървенето на тоя мотор
1.8 дизел на 90 коня....кола направена да бъде супер икономична.То няма как хем да е такава, хем да върви.Не става.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
абе незнам колко е икономична, ма мойто комби с гореописания сетъп по малко от 8.5 в софия не е давало никога
А извън града като се кара както си трябва съм стигал до 7.3

А извън града като се кара както си трябва съм стигал до 7.3

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2