Проблем, може би бензинова помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Проблем, може би бензинова помпа
здравейте колеги. Проблема е следния: карам колата от половин година някъде и досега никога не ми се е случвало да не запали,пали от 1вия път сутрин и на -20. Вчера обаче като се качих и не искаше да запали,въртях сигурно 10 пъти,махах задната седалка да чуя помпата,но не я 4увах,удрях няколко пъти по капака и пак не запали. Колата е с обикновенна газова. Пробвах на газ и запали веднага,след това обърнах на бензин и си работеше нормално,все едно нищо няма. Угасих я и пробвах да я запаля на бензин и запали,след това пак 2-3 пъти проблвах и няма проблеми. Мисълта ми е дали помпата е тръгнала да заминава или може да е др проблема,примерно запушен горивен филтър? или нещо друго?
И също така да попитам от какво са тия детонаций като карам примерно на 3та скорост и като пусна газта и почва да думка от зад от гърнето. Сменил съм свещи преди 500км и двигателя е след основен ремонт?
колата е е36 318ис 93г
И също така да попитам от какво са тия детонаций като карам примерно на 3та скорост и като пусна газта и почва да думка от зад от гърнето. Сменил съм свещи преди 500км и двигателя е след основен ремонт?
колата е е36 318ис 93г
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем, може би бензинова помпа
Тази тема все едно аз съм я писал
1:1
Аз имам същия проблем с паленето и също съм с обикновена газ. Преди 2-3 дни прави така, сега си пали от раз и на газ и на бензин
Единствено съм сменил акумулатора, че имаше мъртва клетка. Но това, че не палеше не беше пряко свързано с това, че няма ток, защото стартера въртеше яко, но колата изобщо не "захапваше". Когато акумулатора беше изтощен, стартера завърташе едвам-едвам и след това всичко изгасваше в колата. След 2-3 метра бутане веднага палеше, та си мисля, да не би от слабия акумулатор да е направила някакви грешки и от това да се е получил проблема с паленето.
От 4 дни насам не съм имал проблеми с паленето, но ще видим.
С търсачката търсих за подобен проблем- бяха написали, че като свалили изходящия колектор и е имало една кофа вода в колекторите
Проблема се решил, като изсипали водата и направили дупчица на дъното на колектора, за да изтича водата.
П.С.: На мен ми вие бензиновия регулатор при контакт, ако има значение...
@ whisky_touch
колега, едва ли ще е запушен горивен филтър, защото моя е на месец и половина и проблема е същия. Не вярвам за месец и половина да се е запушил до такава степен.

Аз имам същия проблем с паленето и също съм с обикновена газ. Преди 2-3 дни прави така, сега си пали от раз и на газ и на бензин

С търсачката търсих за подобен проблем- бяха написали, че като свалили изходящия колектор и е имало една кофа вода в колекторите

П.С.: На мен ми вие бензиновия регулатор при контакт, ако има значение...
@ whisky_touch
колега, едва ли ще е запушен горивен филтър, защото моя е на месец и половина и проблема е същия. Не вярвам за месец и половина да се е запушил до такава степен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това с кофата вода в колекторите.. някак си ми е трудно да си го представя.
Най е лесно да се смени горивният филтър и ако не се оправи да го мислиш. (за първият колега). Ако помпата е тръгнала да заминава има някакъв вариант от време на време да работи нормално, а понякога да не иска.
Най е лесно да се смени горивният филтър и ако не се оправи да го мислиш. (за първият колега). Ако помпата е тръгнала да заминава има някакъв вариант от време на време да работи нормално, а понякога да не иска.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва с водата е няква нова повреда
а сигурни ли сте че е от помпите

а сигурни ли сте че е от помпите
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Това като се слага газ няма ли едно реле което командва бензин-газ и то да се бъзика нещо..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
то има ама помпата върти постояно а колегата твърди че е била спряла 

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
колеги извинявам се за темата,проблема се оказа много тъп. Аз имам 2 копчета едното е за обръщане от бензин на газ,а другото за изключване на бензиновата помпа и вечерта като съм паркирал пред нас и адски мн ми се спеше и явно съм натиснал копчето за изключване на помпата и така на др ден въртя стартера,а тя горката няма как да запали и стана едно объркване,докато ей сега разбрах кво е станало. Извинявам се още един път че ви занимавам с глупости
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
То за това (и по още по-важни причини) помпата не се спира. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Е, при мен не е това проблема, не съм гасил помпата, освен ако тя сама не се е изключила по някаква причина. Има ли възможност да е запушена от боклуци и за това да е правила така? Чисти ли се или направо се сменя?
Помпата на IS-ката не върти (дори и за момент) само на контакт, докато двигателя е в покой (M42 мотора), а тръгва, когато DME-то получи сигнал от датчика на коляновия вал, че има обороти, тогава то я включва 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
jdl написа:Помпата на IS-ката не върти (дори и за момент) само на контакт, докато двигателя е в покой (M42 мотора), а тръгва, когато DME-то получи сигнал от датчика на коляновия вал, че има обороти, тогава то я включва
мисля че е така и аз
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
А аз не мисля, че е така, защото веднага щом дам на контакт помпата я чувам как се развърта и след около 2-3 секунди спира. М42 ми е мотора.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
CTORH написа:А аз не мисля, че е така, защото веднага щом дам на контакт помпата я чувам как се развърта и след около 2-3 секунди спира. М42 ми е мотора.
При М43 също в момента който дадеш на контакт подкачва

13 мнения
• Страница 1 от 1