Номер от realoem-a, за OEM резонаторно гърне!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Номер от realoem-a, за OEM резонаторно гърне!
Колеги какъв е номера на оригиналното резонаторно гърне на бмв, гледам в realoem-a има за варянт без катализатор но излиза несъществуващ номер на част:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
01 EXHAUST PIPE FRONT SILENCER 1 09/1996 18101433429
В някоя стара тема някой беше поръчвал и беше казал цена от 200++лв, но не мога да намеря номера за да го поръчам!
Идеята е че така всичко ще е plug&play без излишни заварки и т.н, че Крафтските заварки и резонатор изкараха точно 1.5г, дадоха ми бележка за 1г. гаранция, но явно добре са си оразмерили гаранцията!
Исках да си взема вортексно резонаторно гърне на Босал, ама писах им e-mail-и нямат или не отговарят! В Хасково офиса на Косер май са го затворили, а от Стара Загора не отговарят!
Искаше ми се да мина на варянта на liloff с една мека връзка и вортексното гърне ама явно няма да има начин!

Така че ако някой е поръчвал от Дару да ми пише номера на оригиналния резонатор!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
01 EXHAUST PIPE FRONT SILENCER 1 09/1996 18101433429
Проверка за наличност
18101433429
Не съществува такава част опитайте отново !
Номенклатурен номер*
В някоя стара тема някой беше поръчвал и беше казал цена от 200++лв, но не мога да намеря номера за да го поръчам!
Идеята е че така всичко ще е plug&play без излишни заварки и т.н, че Крафтските заварки и резонатор изкараха точно 1.5г, дадоха ми бележка за 1г. гаранция, но явно добре са си оразмерили гаранцията!
Исках да си взема вортексно резонаторно гърне на Босал, ама писах им e-mail-и нямат или не отговарят! В Хасково офиса на Косер май са го затворили, а от Стара Загора не отговарят!
Искаше ми се да мина на варянта на liloff с една мека връзка и вортексното гърне ама явно няма да има начин!

Така че ако някой е поръчвал от Дару да ми пише номера на оригиналния резонатор!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Re: Номер от realoem-a, за OEM резонаторно гърне!
Ти вече си се прекарал, ама аз да кажа за други колеги, които още не са.
Не си продавайте целите гърнета с катализатора, щото после е така почва чудене и маене.
Просто ги изтърбушвайте и ги преработвайте на гърне. Няма да вземете 200лв., а само около 40 лв.(само за натрошената керамика), но ще си остане заводският звук и здравина, доооста дълго
Щото за да е тихо в купето зависи много повече от средното гърне от колкото от крайното.
Не си продавайте целите гърнета с катализатора, щото после е така почва чудене и маене.
Просто ги изтърбушвайте и ги преработвайте на гърне. Няма да вземете 200лв., а само около 40 лв.(само за натрошената керамика), но ще си остане заводският звук и здравина, доооста дълго

Щото за да е тихо в купето зависи много повече от средното гърне от колкото от крайното.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Това и аз го разбрах, но късно, а даже и не взех 200лв!
Айде чакам включване, знам че има няколко колеги който са на ясно с въпроса, пишете за да не ви тероризирам на л.с
!
Айде чакам включване, знам че има няколко колеги който са на ясно с въпроса, пишете за да не ви тероризирам на л.с

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
Dpy написа:Ти вече си се прекарал, ама аз да кажа за други колеги, които още не са.
и аз съм избушен вече трета година.тогава за цял щях да взема 150лв,а за натрошен взех 100лв.и за тази разлика реших че е по-лесно да се избуши отколкото да се реже.
М/у другото, този сетъп на вортексния резонатор и меката връзка все още е перфектен. Доста години минаха. Собственикът на БМВ-то ми е във форума и от време на време се включва, но като цяло не виси колкото аз висях.Nukem написа:...
На Мерца също се вкарах в такъв филм и първо направих двойно резонаторна реплика в Екстрийм тунинг, но пропуснах да им кажа, че искам да ми е напълно тихо.
И след много пари назад, едни тигри в Петрич: Пламет се казва фирмата, се навиха да ми направят това:

Принципно има още един начин да се обезшуми -> с перпендикулярно затапено малко гърне, на принципа на апендикс. Доста добре действа, но при Компресора, в един момент се натъпкваше здраво, като задържиш доста време на натисната газ и почваше да реве.
много ми е интересно какво 6те стане като от ГТП по4нат да връ6тат за вредни емисии 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
Ще си сложа катализатор тогава!
Странното е, че и без катализатор им покривам стойностите от газоанализатора!
Странното е, че и без катализатор им покривам стойностите от газоанализатора!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
00Cool написа:много ми е интересно какво 6те стане като от ГТП по4нат да връ6тат за вредни емисии
Това в наща държава ще стане ама сигурно след некоя и друга година , а до тогава ... има време ....
Аз задавам въпроса щом ще връщат за вредни емиси тези , които не покриват изискванията , ще има ли данъчни "облекчения" за тези , които ги покриват .... ?! Щото в момента ситуацията е следната - влиза некъв барутник , дето бълва жаби и гущери от ауспуха , излиза от ГТП с 300 уговорки , а в същото време плаща 20 лв данък ..... Влизам аз , изгорелите газове са в норма (даже под) , а плащам 150 лв данък , щото видиш ли колата ми е над 100 коня .... и кво от отва питам аз , какво като е над 100 коня , малоумните им мозъци не могат ли да вдянат , че това не може да е критерий по -който да се определя размера на данъка ! Извинявам се за офтопика , ама съм пресен от плащане на данък и се дразня на тъпацнарщините на загубената ни държава , а това с изгорелите газове ми напомни проблема ....

Подкрепям... моята е Евро4... на 192 коня.
Данъкът ми е 400лв.
Кое е нормалното в случая? Еба го и в данъка.
Данъкът ми е 400лв.
Кое е нормалното в случая? Еба го и в данъка.
Давам 40 лв. и не ходя на преглед, боли ма шперца за насраната държава 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Давам 40 лв. и не ходя на преглед, боли ма шперца за насраната държава
Ако кажеш , че и данък не плащаш , те поздравявам с двете ръце .... !
Аз съм решил на пук повече данък да не плащам !! Докато не оправят пътищата и не влезат в час със всичко друго , лев нема да дам !
П.С. Оспамихме темата на колегата ! Аз спирам !

SPAM-a продължава... ми моята не е регистрирана, но няколко радиостанции ми пеят вече да я регистирам или продам.
Тъй като продажбата е малко вероятна и ми писна да наливам пари във някакви коли, май ще трябва да я регистрирам.
И ще си плащам 400те лв, та пушек ще се вдига.
Айде обратно към ауспусите. Дано Nukem-а намери правилния парт номер, че и аз не успях едно време.
Тъй като продажбата е малко вероятна и ми писна да наливам пари във някакви коли, май ще трябва да я регистрирам.
И ще си плащам 400те лв, та пушек ще се вдига.
Айде обратно към ауспусите. Дано Nukem-а намери правилния парт номер, че и аз не успях едно време.
хехе какво му е на номера, дару да не би всичко да са описали.. като те интересува отиваш и питаш. ама цената е няколко пъти по двеста..
metodi80 написа:Dpy написа:Давам 40 лв. и не ходя на преглед, боли ма шперца за насраната държава
Ако кажеш , че и данък не плащаш , те поздравявам с двете ръце .... !
Аз съм решил на пук повече данък да не плащам !! Докато не оправят пътищата и не влезат в час със всичко друго , лев нема да дам !
П.С. Оспамихме темата на колегата ! Аз спирам !
Много ясно че не плащам, няма как държавата да прай всичко възможно да ми сере в устата а аз да си плащам за това

И на тия свинари нещастни, ще им плащам...има ли вратичка вече, ползвам я и толкоз..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Мойта няма такова (откраднаха ми го) и сега е с права тръба.Какво трябва да и сложа ,за да си е както оригиналното?Колата е 325ТД.
Съжалявам,че пиша в темата,но не искам да пускам нова!
Съжалявам,че пиша в темата,но не искам да пускам нова!

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2