Въпрос за блутут на радио Професионал

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Въпрос за блутут на радио Професионал

Мнение от galant » 13 Май 2011, 7:37

Колеги,радиото ми е професионал с блутут и ме интересува блутута отделен модул ли е,т.е. някъде по колата ли е поставен,или е вграден в самото радио.Поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за блутут на радио Професионал

Мнение от djordje » 13 Май 2011, 9:01

отделен модул е заедно със окабеляването.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 15 Май 2011, 7:00

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320D TOURING `07

Мнение от teostunt » 16 Май 2011, 22:38

Здравейте. Бих искал да питам знаете ли щом е отделен модул дали може да се сложи допълнително ако го няма. Мисълта ми е че колата ми е с Професионал, има си мену за телефон и всичките му там копчетии обаче нямам идея как да монтирам телефон. И ако е така че може имате ли идея колко може да струва операцията и откъде да го купя модула.Благодаря предварително
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 17 Май 2011, 10:28

teostunt написа:Здравейте. Бих искал да питам знаете ли щом е отделен модул дали може да се сложи допълнително ако го няма. Мисълта ми е че колата ми е с Професионал, има си мену за телефон и всичките му там копчетии обаче нямам идея как да монтирам телефон. И ако е така че може имате ли идея колко може да струва операцията и откъде да го купя модула.Благодаря предварително

Към 2 бона излиза... питал съм в Бова за една служебна. И цялата кола е долу на земята, за да го сложат...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 17 Май 2011, 14:37

Колеги,някой знае ли парт.номер на целият комплект?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 18 Май 2011, 9:37

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 18 Май 2011, 11:08

http://euroactiveparts.com/product_info ... 753e65c97f
това е кита който е необходим в случай че колата няма подготовка за телефон с код S640A
и в случай че има:
http://euroactiveparts.com/product_info ... 753e65c97f
разглобяването наистина е доста!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 18 Май 2011, 11:12

инструкциите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 18 Май 2011, 11:21

galant написа:Колеги,някой знае ли парт.номер на целият комплект?

84640398229 ако имаш подготовка
84640398228 без нея

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 18 Май 2011, 12:22

Не знам дали при Е90 е същото, но при Е60 далеч не трябваше да се сваля цялата кола за да се монтира блутуут модула. Моята кола нямаше дори подготовка за блутуут - никакви кабели отзад или отпред. Това което ми беше необходимо бяха:

- блутуут модула + кабели до МОСТ-а (които не са много и са относително къси, тъй като МОСТ-а е почти над модула)
- блутуут антената + кабела до блутуут модула
- микрофон + кабела до модула

Блутуут модула се поставя в багажника и се опъват кабелите за антената и микрофона, които седят над централния плафон (предния, че в Е60 са 2...) Единственото разглобяване беше махането на облегалките на задната седалка, за да минат кабелите за микрофона и блутуут антената, уплътнението на шофьорската врата, кората на гредата там и част от тавана.

Блутуут модули има и втора ръка, моя е такъв. Естествено след монтажа ще ти трябва и програмиране за да разпознае колата модула. На мен тотала ми излезна към 800лв, като можеше да е поне със 100-200лв надолу.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe

Мнение от Arxangel » 22 Май 2011, 10:45

Cinder написа:Не знам дали при Е90 е същото, но при Е60 далеч не трябваше да се сваля цялата кола за да се монтира блутуут модула. Моята кола нямаше дори подготовка за блутуут - никакви кабели отзад или отпред. Това което ми беше необходимо бяха:

- блутуут модула + кабели до МОСТ-а (които не са много и са относително къси, тъй като МОСТ-а е почти над модула)
- блутуут антената + кабела до блутуут модула
- микрофон + кабела до модула

Блутуут модула се поставя в багажника и се опъват кабелите за антената и микрофона, които седят над централния плафон (предния, че в Е60 са 2...) Единственото разглобяване беше махането на облегалките на задната седалка, за да минат кабелите за микрофона и блутуут антената, уплътнението на шофьорската врата, кората на гредата там и част от тавана.

Блутуут модули има и втора ръка, моя е такъв. Естествено след монтажа ще ти трябва и програмиране за да разпознае колата модула. На мен тотала ми излезна към 800лв, като можеше да е поне със 100-200лв надолу.

Колега, така като чета, да ти кажа и това не е малко разглобяване за 1 блутуут модул, работа си е. Просто схемата с тези неща е следната, след като не е поръчана колата от завода така, сега ще те гърбят с парите за да го добавят, и е направено да става с доста работа за да има от какво да живеят и сервизите. 8)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 330d

Мнение от itafraji » 27 Май 2011, 10:46

absix написа:
teostunt написа:Здравейте. Бих искал да питам знаете ли щом е отделен модул дали може да се сложи допълнително ако го няма. Мисълта ми е че колата ми е с Професионал, има си мену за телефон и всичките му там копчетии обаче нямам идея как да монтирам телефон. И ако е така че може имате ли идея колко може да струва операцията и откъде да го купя модула.Благодаря предварително

Към 2 бона излиза... питал съм в Бова за една служебна. И цялата кола е долу на земята, за да го сложат...

Ами аз питах в КАМОР и ми казаха, че частите са 520 лева + труд 120 лева. 2000 ми се вижда прекалено много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 04 Юни 2011, 16:57

1500 лева струва екстрата при поръчка на нова кола, не знам как после може да ти я добавят за 500...

Назад към E90/E91/E92/E93