Осветление в краката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Осветление в краката
Така след като си оправих таблото да свети както си трябва и врътките за парното - решихме с един приятел да сложим осветление в краката и в багажника...
Първо (след като си бях оправил плафона да свети ) сложихме 2 диода от по големите в багажника - единия от ляво,другия от дясно , аз така исках и го направихме доста добре - диода стои в гумените тапи (кръглите) ... А плафона съм го свалил , незнам защо са го измислили да свети само в дясно
Та моя приятел е слагал диоди в краката в колите на други приятели обаче тука първоначално не можа (Той искаше като се отвори шоф.врата да светне само тя; и пасажерската като се отвори пак само тя...)
Та аз му казах ,че в форума има тема как се прави ,качихме се до нас , пихме по кафе , показах му я и слезнахме долу...
Вече знаехме какво трябва да правим - свалихме жабката , махнахме буксата (Комфорт модула) и пробвахме първо с 1ви пин няколко пати - не стана
.... После като пробвахме 4ти пин стана , пробната лампа светна , от там вече работата е ясна...
Въпроса ми е от кой пин на Комфорт модула , или от каде мога да направя "нощно осветление" - като пусна габарит да си свети в краката ?
И втория ми въпрос - като отключа с алармата колата да светва габарит (Чел съм темата - може и от алармата ,ако го има като функция и от Комфорт модула май можеше ?)
Как може да го направа по-лесно , по алармата не ми се ще да пипаме ?
Мерси предварително !
Първо (след като си бях оправил плафона да свети ) сложихме 2 диода от по големите в багажника - единия от ляво,другия от дясно , аз така исках и го направихме доста добре - диода стои в гумените тапи (кръглите) ... А плафона съм го свалил , незнам защо са го измислили да свети само в дясно

Та моя приятел е слагал диоди в краката в колите на други приятели обаче тука първоначално не можа (Той искаше като се отвори шоф.врата да светне само тя; и пасажерската като се отвори пак само тя...)
Та аз му казах ,че в форума има тема как се прави ,качихме се до нас , пихме по кафе , показах му я и слезнахме долу...
Вече знаехме какво трябва да правим - свалихме жабката , махнахме буксата (Комфорт модула) и пробвахме първо с 1ви пин няколко пати - не стана

Въпроса ми е от кой пин на Комфорт модула , или от каде мога да направя "нощно осветление" - като пусна габарит да си свети в краката ?
И втория ми въпрос - като отключа с алармата колата да светва габарит (Чел съм темата - може и от алармата ,ако го има като функция и от Комфорт модула май можеше ?)
Как може да го направа по-лесно , по алармата не ми се ще да пипаме ?
Мерси предварително !
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Re: Осветление в краката

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
ми аз точно това не съм правил 
но си сложих сини диодни ленти под седалките, ключът го вързах за запалката и го скатах под барчето, така свети само аз като го пусна ...
апропо, за 6 мсеца съм го пускал точно 3 пъти
интересно е, но писва ...

но си сложих сини диодни ленти под седалките, ключът го вързах за запалката и го скатах под барчето, така свети само аз като го пусна ...
апропо, за 6 мсеца съм го пускал точно 3 пъти

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Е хубаво щом си го направил , ма аз далеч не търся този ефект ...
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
Тази процедура се прави като си отвориш някоя от вратите или си пуснеш централния плафон тогава да ти свети в краката. За по лесно можеш да си спуснеш 2 кабела от централния плафон през страничната кора и така до краката, ако искаш да си го направиш оригинално ще трябва да сваляш жабката и модулите зад нея, там има клемореди. Можеш да разбереш цветовете на кабелите като издърпаш централният плафон и поразгледаш схемата му.
Ето ти и схема на плафона с лупите:

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
DarkPsy написа:Тази процедура се прави като си отвориш някоя от вратите или си пуснеш централния плафон тогава да ти свети в краката. За по лесно можеш да си спуснеш 2 кабела от централния плафон през страничната кора и така до краката, ако искаш да си го направиш оригинално ще трябва да сваляш жабката и модулите зад нея, там има клемореди. Можеш да разбереш цветовете на кабелите като издърпаш централният плафон и поразгледаш схемата му.
Мерси колега ... Ние така сме го направили (сваляне на жабката и после от 4ти пин на комфорт модула)
Въпроса ми е как да го направа да свети при пускане на габарит?
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
kiret0 написа:Мерси колега ... Ние така сме го направили (сваляне на жабката и после от 4ти пин на комфорт модула)
Въпроса ми е как да го направа да свети при пускане на габарит?
Ами можеш да вземеш ток от крушката на запалката или пепелника те са най-близо.

kiret0 написа::arrow: Явно малко колеги са правили тази процедура ...
Не, не мисля че сме малко колегите, които сме правили тази процедура, но има супер подробни теми и е описано, кое на кой пин, ама за съжаление нямам необходимото свободно време да отворя търсачката и да ти намеря темата.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
аз да попитам какви крушки и плафони слагате за да е приглушена светлината като оригинално да седи ?
6>4
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
ShibinG написа:аз да попитам какви крушки и плафони слагате за да е приглушена светлината като оригинално да седи ?
Някой слагат плафони като тези от багажника иначе оригиналният не е скъп.
Номенклатурен номер : 63316962040
Описание : ПЛАФОН
Ед.цена (с ДДС) : 14.38 BGN
Има наличност

Колега,мога да споделя аз как съм направил габарита да свети като отключиш колата с алармата.Начина е следният:сваляш ключа за фарове и габарити намираш кой пин ти е габарит(намира се чрез ел. схема или с помоща на мултицет) и прокарваш от модула на алармата до въпросния пин един кабел и си приключил с тази процедура. Надявам се да съм помогнал и разбрал правилно въпроса ти.
11 мнения
• Страница 1 от 1