проблем с елипсите
Модератор: Icco
13 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
проблем с елипсите
от известно време единият ми елипс започна да дрънчи и след дълги търсения от къде идва този звук, разбрах че се получава от жичката която свързва пищялката със самата колона (извинете за неточния начин на изразяване, но не ме бива в тези неща
) Та тази жица от вибрациите издава много дразнещи звуци и разваля качеството на звука. Някой може ли да ми даде съвет какво да опитам - мисля да я намажа леко в крайщата с лак за нокти за да стане по-твърда и да не вибрира така силно. елипсите са хертз дцх690

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
Re: проблем с елипсите
това е идея... може също да я увиеш в изолирбанд за да стане по тежка пък и мека отгоре... но внимавай да не я скъсаш
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
интересното е, че понякога успявам да я разместя някакси и спира да дрънка известно време. Най-добре първо да отида там където ми ги слагаха - мисля че имаше гаранция още 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
В случая гаранцията не знам как ще ти важи. Просто са заминали самите елипси. При песен с по-силен бас, мембраната ти прави по-голям ход и от там идва цялата работа. Май май повера им е дошъл в повече...
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Изрежи малко дунапренче, направи му разрез от едната страна и напъхай жичката в него. Можеш с малко лепило да го залепиш след това, за да не падне. Ако пак тропка - с ластик 

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
възможно ли е за 2 месеца да ги издухам като никога не са свирили на повече от 30 (сд-то е до 62)
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
nikolay_pz написа:възможно ли е за 2 месеца да ги издухам като никога не са свирили на повече от 30 (сд-то е до 62)
Можеш. Но най-вероятно просто изработката си им е недоизмислена

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
да много интересно се получи - първо свиреха перфектно и изведнъж се раздрънчаха, може и аз да съм виновен защото веднъж товата в багажника беше опрял единия елипс и нищо чудно да го е изкривил нещо... знам ли 

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
колеги орпавих ги с помоша на силикон - нагрях го с пистолета и сложих на жичката която дрънкаше и всичко заспа 

- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
nikolay_pz написа:колеги орпавих ги с помоша на силикон - нагрях го с пистолета и сложих на жичката която дрънкаше и всичко заспа
Щом един път се е закъсал ''мустак''-а(мишурено въженце) всичко друго ,което е изброено (и си направил)е временно!Най-хубаво е да се подмени с нов по-добър за да нямаш проблеми за напред

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
възможно ли е да подменя само "мустакът" или да заменя целия елипс направо?
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
[quote="nikolay_pz"]възможно ли е да подменя само "мустакът"
Да възможно е да смениш ''мустака''но ако си сигурен,че можеш да го направиш читаво!!!Това е най-добре като вариант
Да възможно е да смениш ''мустака''но ако си сигурен,че можеш да го направиш читаво!!!Това е най-добре като вариант

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
nikolay_pz написа:да много интересно се получи - първо свиреха перфектно и изведнъж се раздрънчаха, може и аз да съм виновен...
Това е съвсем нормално за тези говорители. Ти си виновен единствено, че си избрал говорителите по цената и цвета им.
13 мнения
• Страница 1 от 1