Водород ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Водород ?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Май 2011, 15:08

Casper___666 написа:Относно тези системи за водород искам да кажа че наистина има разлика във вървенето с тях.Аз съм с М 20 мотор и разхода ми падна с 2 литра ,а и ускорението е по добро, на този мотор се усеща усезаема разлика.А що се отнася до самата система , тя само обогатявя горивната смес , по самия двигател несе прави нищо освем една малка дупка с Фи 6 преди смукателните колектори,откадето става подаването на водорода към ДВГ.Самата система представлява един водороден генератор и идин електронин модул ,които служи за стартиране и спиране на процеса . Системата става както за бензинови, така и за дизелови агрегати. :driving: аз лично в момента несам с такава система поради финансови проблеми,но при парва вазможност я слагам.Струва около 600 лв. с монтажа. Системата си стува прите и за 1 година си ги избива :driving: :driving: :driving: :driving: :D :D :D :D

И как го разбра , че е по-добра и разлика в разхода има ,че и ускорението е по-добро?
Мен ми се струва нещо ,че се опитваш да ги продаваш :) , като един колега форумен: Иди там при момчетата , много са добри , ама той е един от момчетата видиш ли :mhihi: .

Проста сметка : 2 литра на 100км са 5 лв при разход 11/100 да кажем падне на 9 .Демек на 1000км пестим 50 лева , на 10000км пестим 500лв.
За човек който кара това са 2 3 месеца изминати км. и ако е на бензин по добре да мине на газ :) . На М20 мотор 2 литра е 10% от разхода , което ще рече на свестен мотор това е 1литър. , щото 2 литра на 20/100 и на 8/100 са страшни неща...Та така , на М20 по добре газ отколкото водород :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 М43В18

Мнение от Casper___666 » 08 Май 2011, 19:21

Като за начало М 20 ми е с обикновена газова, и миналия месец ми се наложи да пътувам няколко пъти до Благоевград , без водорода на дълго ми даде 10/100 разход на газ , и 13/100 в градски условия , а с водорода 8 , 8.5/100 извънградско . :driving: :driving: А що се отнася до вървенето ,колата е по пъргава в ниските обороти, и като цяло в ускорението. :driving: :driving: :driving:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 08 Май 2011, 21:10

Жика, ама на М60В40, ако докараш 10% икономия си е чиста далавера бре!!! Може и повече да го докараме. Примерно на 100 км градско 10 литра безДзин и 2 литра вода. Баси кефа, а? Давам дамаджана кайсиева ракия на този, който успее да докара моята колица до такъв разход. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Май 2011, 7:23

Casper___666 написа:Като за начало М 20 ми е с обикновена газова, и миналия месец ми се наложи да пътувам няколко пъти до Благоевград , без водорода на дълго ми даде 10/100 разход на газ , и 13/100 в градски условия , а с водорода 8 , 8.5/100 извънградско . :driving: :driving: А що се отнася до вървенето ,колата е по пъргава в ниските обороти, и като цяло в ускорението. :driving: :driving: :driving:

А как премери икономията?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Май 2011, 8:46

TheBoss написа:Жика, ама на М60В40, ако докараш 10% икономия си е чиста далавера бре!!! Може и повече да го докараме. Примерно на 100 км градско 10 литра безДзин и 2 литра вода. Баси кефа, а? Давам дамаджана кайсиева ракия на този, който успее да докара моята колица до такъв разход. :bchug:

Ако свали някой и на мойта 2 литра и аз ще дам дамаджанка Ямболска с майсторлък :) , няма батко , буха 18 градско газ и тва е :mhihi: !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Май 2011, 12:03

Ей го бре човека си ви казва 2л. надолу в разхода. Какво още искате? Да ви снима цялото пътуване лил що ли? Ако не му вярвате напълнете му колата с газ и се возвете100 км и после долейте пак до пълно и ще се види.

Поздрави :bchug:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Май 2011, 12:58

Zubcho написа:Ей го бре човека си ви казва 2л. надолу в разхода. Какво още искате? Да ви снима цялото пътуване лил що ли? Ако не му вярвате напълнете му колата с газ и се возвете100 км и после долейте пак до пълно и ще се види.

Поздрави :bchug:

Абе ти пак пи вода от пералнята май :) ?

Как измери разликата Пропан Бутан срещу Водород е въпроса? И що не кара на водород ами на пропан ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Май 2011, 18:11

Ей Тома Неверни. Водорода се вкарва в цилиндрите с цел икономия и нищо повече. Явно е мерил от пълна до пълна бутилка на газта. Как иначе да премери? Как нямам 300лв да ти туря на колата едно такова на твоята кола и да се приключи с това чудо.

:bchug:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 10 Май 2011, 19:15

Zubcho написа:Ей Тома Неверни. Водорода се вкарва в цилиндрите с цел икономия и нищо повече. Явно е мерил от пълна до пълна бутилка на газта. Как иначе да премери? Как нямам 300лв да ти туря на колата едно такова на твоята кола и да се приключи с това чудо.

:bchug:

Ако успееш да изтармъчиш повечето работи ще ти излезе и по ефтино. На мен засега ми излезе 25 лева само, за напред не знам още колко но едва ли ще стигна до толкова.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 10 Май 2011, 19:40

Момчета не се занимавайте с глупости. Ако имаше някакъв смислен ефект да е патентовано и ВЛОЖЕНО в производство отдавна. Всеки производител иска да се похвали с пъргави и икономични модели.
Преди месец-два изръшках нета да чета отзиви за това чудо и се убедих, че го хвалят хора заинтересовани да се продава.
10-15% икономия можете да постигнете лесно и напълно безплатно просто с оптимизиране на стила си на шофиране :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 10 Май 2011, 19:54

И в тази тема спирам да пиша че вече ще ме изгонят.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 16 Май 2011, 22:31

Casper___666 написа:Относно тези системи за водород искам да кажа че наистина има разлика във вървенето с тях.Аз съм с М 20 мотор и разхода ми падна с 2 литра ,а и ускорението е по добро, на този мотор се усеща усезаема разлика.А що се отнася до самата система , тя само обогатявя горивната смес , по самия двигател несе прави нищо освем една малка дупка с Фи 6 преди смукателните колектори,откадето става подаването на водорода към ДВГ.Самата система представлява един водороден генератор и идин електронин модул ,които служи за стартиране и спиране на процеса . Системата става както за бензинови, така и за дизелови агрегати. :driving: аз лично в момента несам с такава система поради финансови проблеми,но при парва вазможност я слагам.Струва около 600 лв. с монтажа. Системата си стува прите и за 1 година си ги избива :driving: :driving: :driving: :driving: :D :D :D :D

Тоя приятел толкова просто лъже, че дори не се усеща кви глупости дрънка... Само колко противоречиви простотии нямам думи... Уж бил с такава на М20 мотор пък после обяснява че нямал пари и затова не бил с такава... Пич вземи си напълни една стая с водород затвори се в нея пусни малко пропан-бутан, около 1 бутилка... Драсни клечка и гледай каква икономия... Измикярите,които продават по форума водородни системи ще намалеят с един бр., което от своя страна икономисва на планетата Земя тежест... Смятай....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 18 Май 2011, 22:56

SaSo написа:

Тоя приятел толкова просто лъже, че дори не се усеща кви глупости дрънка... Само колко противоречиви простотии нямам думи... Уж бил с такава на М20 мотор пък после обяснява че нямал пари и затова не бил с такава... Пич вземи си напълни една стая с водород затвори се в нея пусни малко пропан-бутан, около 1 бутилка... Драсни клечка и гледай каква икономия... Измикярите,които продават по форума водородни системи ще намалеят с един бр., което от своя страна икономисва на планетата Земя тежест... Смятай....

:yes: :yes: :yes: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 01 Юни 2011, 11:00

Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволен :) всичко ми излезе 570лв.
Относно вървежа колата е доста по донамична, поради което си намалих порцията нафта от помпата :), с което стигнах до въпросните 8-8.5 литра на 100км.
абе доволни мисля събота да направя едно Търново и 6те я засека пълно-пълно и ще бъдете уведомени :)
Приятен ден
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 01 Юни 2011, 11:34

Wenzy написа:Не съм чел нагоре, нямам време , но само да споделя имам вече 2000км. с водородното нещо - разхода ми е с 20-25% надоло - градско от 11 на 8-8.5л/км много сам доволен :) всичко ми излезе 570лв.
Относно вървежа колата е доста по донамична, поради което си намалих порцията нафта от помпата :), с което стигнах до въпросните 8-8.5 литра на 100км.
абе доволни мисля събота да направя едно Търново и 6те я засека пълно-пълно и ще бъдете уведомени :)
Приятен ден

моята преди 2000км гореше 16 в града,ама откакто се стопли времето са ми чуква 11 с включена клима :D

ПредишнаСледваща

Назад към E34