Чип на е36 316 м40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: Чип на е36 316 м40
Влез в А.Е.В. на латиница!Там ще намериш кой процесор е за твоя мотор.Ще намериш тел. на представителството в София.Щепиташ за цената,ако те устройва ,купуваш и слагаш!Вътре има схема на вързване ,а за някой има и окабеляване.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
За тия пари бих си сменил колекторите изходящите да сложа такива от м42,съответно и грънците назад и бих портнал малко главата,та тогава да усетиш разлика,но това си е мое мнение 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
vladi_a_i написа:За тия пари бих си сменил колекторите изходящите да сложа такива от м42,съответно и грънците назад и бих портнал малко главата,та тогава да усетиш разлика,но това си е мое мнение

тва и аз го мислех за мойта, ма взех че я продадох

- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
bavar4o.70 написа:Влез в А.Е.В. на латиница!Там ще намериш кой процесор е за твоя мотор.Ще намериш тел. на представителството в София.Щепиташ за цената,ако те устройва ,купуваш и слагаш!Вътре има схема на вързване ,а за някой има и окабеляване.
ми нищо не ми излиза какво е аеб съкратено?

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
kirililiev написа:jakson написа:На газ чипа не играе . Дефекато БМВто на газ зарабитва като Жигулка . Двигателя си работи самостоятелно без периферните му устройства който така или иначе спомагат за по-доброто му КПД .
С две думи , ако караш на газ никаква разлика няма да има във вървенето на колата , ако ще и да махнеш всички чипове от компа ....
колега,чипа променя и аванса,сиреч ще има разлика и на двете горива.
То от предварението няма как да вдигне 15 к.с . Просто ще изгаря по-добре горивото и двигателя ще е малко по-скоклив . Но мощноста едва ли ще подмине каталожните коне
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
jakson написа:kirililiev написа:jakson написа:На газ чипа не играе . Дефекато БМВто на газ зарабитва като Жигулка . Двигателя си работи самостоятелно без периферните му устройства който така или иначе спомагат за по-доброто му КПД .
С две думи , ако караш на газ никаква разлика няма да има във вървенето на колата , ако ще и да махнеш всички чипове от компа ....
колега,чипа променя и аванса,сиреч ще има разлика и на двете горива.
То от предварението няма как да вдигне 15 к.с . Просто ще изгаря по-добре горивото и двигателя ще е малко по-скоклив . Но мощноста едва ли ще подмине каталожните коне
Нищо мен това ме устроива само незнам става ли на обикновенна агу този аванс процесор чувал съм че като има по хубаво изгаряне сваляла и разхода на гориво

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
А.Е.В.-налатиница.Това е БМВ-то на процесорите.Американска фирма.За европа се произвеждат в Италия.Ако не ти излиза нищо ,имаш проблем с нета.Като цяло вдига КПД-то на мотора на газ,сваля разхода ,вдига конете и въртящия момент.В Тунинг-електроника има тема чип тунинг или аванс процесор.Прочети я!
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
Слагаи аванс процесора и газ до ламарина,
Има огромна разлика и във разхода и във вървенето.

- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Все едно на магаре да сложиш хубави подкови и да очакваш да се превърне в конен състезател
.Файда не виждам от това нещо.Всепак това м40 е куцо магаре (имал съм го,самоче 1.8и ).Затоваче не вийдам смисъл да даваш излишни кинти или пък да му правиш основен ремонт.Карай си го така докато душа има и след това слагаш нещо 2.8 да речем
и си 6+.
Лично мнение.

Лично мнение.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
zigo написа:http://www.runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=4
Мисля че за БМВ трябва да е същото
Същото,само че се прекъсва обратния сигнал и от датч. на разпр. вал и обратния сигнал от ТПС-а.По този начин,аванса не е само функция на оборотите,а и на положението на педала на газта.Какъв смисъл от голям аванс при 4000 об. ако в този момент си отпуснал педала на газта?Или какъв е смисъла при подаване на газ с цел максимално ускорение подава аванс спрямо оборотите,без да отчете ,че ти си натиснал педала за 1000 об. нагоре.Т.е. при този процесор на линка на колегата няма да е толкова ефективен,дори при някой може да не се усети никакъв ефект.Така,че избора на марка аванс процесор е много важен момент.

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
lop_88 написа:Все едно на магаре да сложиш хубави подкови и да очакваш да се превърне в конен състезател.Файда не виждам от това нещо.Всепак това м40 е куцо магаре (имал съм го,самоче 1.8и ).Затоваче не вийдам смисъл да даваш излишни кинти или пък да му правиш основен ремонт.Карай си го така докато душа има и след това слагаш нещо 2.8 да речем
и си 6+.
Лично мнение.
Ония ден си говорихме с 1 колега относно М40 . Аз съм с 1.6 , а той е с 1.8 .
И двамата се чудим защо толкова всички плючт М40 при положение , че не е лош мотор . Като изключим това , че някой хора ги карат с гъсти масла , запушват масслената магистрала , а от там се нарушава смазването и съответно похабяват двигателя и разп. вал невиждам какво му е лошото на този двигател . Много е скоклив , върви добре , 1.6 е по-бързооборотен от 1.8 , който има по-голям въртящ момент .
М40 не е лош двигател има само лоши собственици на такъв , всмисъл , че не го подържат както трябва .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Същата причина поради която 20-ката много харчи и не върви.. ваноса бил скъп за ревизия ама после мотора бил тъп 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2