БМВ Е36 320 работи на 5 цилиндъра
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
БМВ Е36 320 работи на 5 цилиндъра
Здравейте колеги имам ужасен проблем.Става въпрос за 320 M50 Ванос.Взех колата с прекъсвания реших че проблемът е в свещи или бобини.Смених ги но проблемът остана.Изчистих дросела смених дебитомер,и най-накрая смъкнах и дюзите.Колата продължавав да глъхне между 2000-3000 оборота ,а от 2 дни работи само на 5 цилиндъра
.Четох още доста по форумите и реших да махна и катализатора,а той действително беше запушен.Резултатът отново е нулев моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека помага защото вече съм се отчаял.От днес имам и друга теза че може би смиче въздух отнякъде но не съм много сигурен..вече незнам какво да правя

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Re: БМВ Е36 320 работи на 5 цилиндъра
Няма да е лошо, да провериш и ламбда сондата в какво състояние е, защото имах подобен проблем на другото БМВ. Със същия мотор като твоя и не се беше отразило на разхода, но глъхнеше, чак след 2500-3000 оборота се оправяше.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Регулатор на налягане на бензина.По принцип той мърси свещите и от там идва проблема с работата на двигателя с по-малко цилиндри.При проблем с него, смяна на свещите не помага 

- ares2
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа:Регулатор на налягане на бензина.По принцип той мърси свещите и от там идва проблема с работата на двигателя с по-малко цилиндри.При проблем с него, смяна на свещите не помага
добра идея
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
А така и така си работи на по-малко цилиндри земи откачи една по една бобините и виж кой цилиндър се "вози гратис"
и задължително една компресия
Старите свещи като ги извади имаше ли съществена разлика м/у тях?

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Виж ТПС-а!
bavar4o.70 написа:Виж ТПС-а!
Обоснови се как ТПС-а може да накара двигателя на 5 цилиндъра? Понякога наистина не мислите какво пишете и само залъгвате хората.
По проблема: Посъветваха те да изключваш една по една бобините да разбереш кой цилиндър не работи. Като го откриеш първо размени бобините на проблемния цилиндър със съседния. Ако пак проблема е на същия цилиндър му измери компресията. Ако е в норми пробвай с друга,работеща свещ. Ако пак има проблем, причината остава да е дюза или нейното управление или управлението на бубината, а управлението е компютъра.
- ares2
- старши ентусиаст
-
BaHka написа:bavar4o.70 написа:Виж ТПС-а!
Обоснови се как ТПС-а може да накара двигателя на 5 цилиндъра? Понякога наистина не мислите какво пишете и само залъгвате хората.
По проблема: Посъветваха те да изключваш една по една бобините да разбереш кой цилиндър не работи. Като го откриеш първо размени бобините на проблемния цилиндър със съседния. Ако пак проблема е на същия цилиндър му измери компресията. Ако е в норми пробвай с друга,работеща свещ. Ако пак има проблем, причината остава да е дюза или нейното управление или управлението на бубината, а управлението е компютъра.
много точно казано
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Да ама колегата само предполага че работи на 5 цилиндъра
,пък и си е зарязал темата така,надявам се да каже какъв е бил проблема и как го е отстранил !

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
ares2 написа:BaHka написа:bavar4o.70 написа:Виж ТПС-а!
много точно казано
Преди да заработи на 5 цилиндъра е глъхнело.И ако той може да познае,че един цилиндър не работи,и е сменил лули свещи дюзи ,би трябвало вече да знае кой е.Ислед това не може да се сети да мерне компресията?А може да прекъсва неравномерно т. е. различни цилиндри да пропускат такт поради бедна или богата смес.
- ////Alpine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio
регулатор на горивото датчиците двата отпред при ваноса или вала /незнам как се казват знам че са два/ демпферна шайба като за нея проблеми правят палене и прекъсване
При заседнал по някаква причина ванос в отворено положение също тресе много мотора при празен ход.
Един приятел го погледна който се занимава само с БМВ-та и ми каза че е ваноса.Имало някакъв гумен пръстен който е заминал и един вид колата няма центровка.Много съм разочарован
от 6-така и вече съжалявам че си продадох М40-ката
.Ако някой колега от форума може да си я направи да идва и да я взима за някаъкви тънки пари ,защото аз тая кола просто я намразих.Поздрави от мен

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
несе ядосваи колега и аз много пати се нерва идва ми да хвана шлайфа и дасе приключи обаче после сичко се нарежда просто иди поразпитаи тук там и виж колко пари щети излезне ремонта има доста коли който се продават на части в форума и ще намериш нешто тънко
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2