Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
изключено - кабела е не повече от половин метър, най-много до зад жабката да стигне. И за удължаване на подобно нещо с 10-12 жици вътре въобще е немислимо
Аз точно така смятам да го направя, ще го удължа с парче UTP кабел, този за комп. мрежи и интернет.
Той е тънък и в него има около 15 жици и се продава навсякъде.
Мен не ме плаши факта, че трябва да срежа и удължа кабел с много жици, те са в различни цветове и не може да стане грешка.
Така ще е лесно да откарам тв-тунера някъде отзад към корите на багажника , където ще е лесно да го монтирам.
Кабелът на антената е 75 ома и е трудно да се намери тънък такъв, който да е подходящ за монтиране в кола заради факта, че стандартния 75 ом-ов коаксиален кабел е много дебел и твърд.
Сега като се загледах по сайтовете, май тази моята антена е само с 3 децибела усилване.
А повечето които се продават са с усилвателче и са 20 дцб. и нагоре....даже има и по над 100
Той е тънък и в него има около 15 жици и се продава навсякъде.
Мен не ме плаши факта, че трябва да срежа и удължа кабел с много жици, те са в различни цветове и не може да стане грешка.
Така ще е лесно да откарам тв-тунера някъде отзад към корите на багажника , където ще е лесно да го монтирам.
Кабелът на антената е 75 ома и е трудно да се намери тънък такъв, който да е подходящ за монтиране в кола заради факта, че стандартния 75 ом-ов коаксиален кабел е много дебел и твърд.
Сега като се загледах по сайтовете, май тази моята антена е само с 3 децибела усилване.
А повечето които се продават са с усилвателче и са 20 дцб. и нагоре....даже има и по над 100

все пак по този кабел върви видеосигнала, дано при удължаването да не се скапе качеството
тази антена която върви с тунера е с 20 или 25dB усилване, видях че продават такава като твоята с 20-25 усилвател за 25-6 долара. Мисля че две такива ще са достатъчни http://cgi.ebay.com/Digital-TV-Antenna- ... 4aaa74fafc
с тунера дойте като тази http://cgi.ebay.com/Digital-TV-Antenna- ... 45f3a89e4e
но първо пробите с тази, а те ще отнемат време докато намеря град с цифрова тв
тази антена която върви с тунера е с 20 или 25dB усилване, видях че продават такава като твоята с 20-25 усилвател за 25-6 долара. Мисля че две такива ще са достатъчни http://cgi.ebay.com/Digital-TV-Antenna- ... 4aaa74fafc
с тунера дойте като тази http://cgi.ebay.com/Digital-TV-Antenna- ... 45f3a89e4e
но първо пробите с тази, а те ще отнемат време докато намеря град с цифрова тв

По този кабел не върви аналогов сигнал и не може да се скапе сигнала.
Вървят нули и единици, нали всичко е в цифров вид.
Все едно да си удължиш кабела на интернета и да ти се появят снежинки на интернет страниците.
Като хванеш дигиталната ще видиш разликата:
Или имаш идеален образ или въобще не хващаш нищо, средно положение няма
До една година и половина би трябвало навсякъде да има покритие дигиталното излъчване.
Като ми пристигне най-новия тунер, ще направя сериозни проби, включително и с домашна стайна антена с усилвател.
Вървят нули и единици, нали всичко е в цифров вид.
Все едно да си удължиш кабела на интернета и да ти се появят снежинки на интернет страниците.
Като хванеш дигиталната ще видиш разликата:
Или имаш идеален образ или въобще не хващаш нищо, средно положение няма

До една година и половина би трябвало навсякъде да има покритие дигиталното излъчване.
Като ми пристигне най-новия тунер, ще направя сериозни проби, включително и с домашна стайна антена с усилвател.

да се надяваме, че си прав
за кабела за интернет, не е баш така, но наистина няма да се появят снежинки по страниците
иначе самият кабел все едно е сглобяван в някой квартален гараж - някаква метална букса залята с лепило
ако антената има наистина кабел 5 м ще може да се сложи навсякъде, но тази, която имам в момента е с по-къс кабел
днес свързах всичко, тествах тук - няма цифрово излъчване, но в някои форуми съобщават, че скоро ще се появи навсякъде ... уж до месеци
за кабела за интернет, не е баш така, но наистина няма да се появят снежинки по страниците

иначе самият кабел все едно е сглобяван в някой квартален гараж - някаква метална букса залята с лепило

ако антената има наистина кабел 5 м ще може да се сложи навсякъде, но тази, която имам в момента е с по-къс кабел
днес свързах всичко, тествах тук - няма цифрово излъчване, но в някои форуми съобщават, че скоро ще се появи навсякъде ... уж до месеци
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
lynx написа:Или имаш идеален образ или въобще не хващаш нищо, средно положение няма![]()
Не си прав, смущения има, имам цифров телевизор, хващам ефирна цифрова телевизия, и когато времето е кофти имам размазване на картината

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Аз досега не съм забелязал размазване.
Единствените плювки по форумите са, че излъчванията засега са пробни....
На супер нисък битрейд и на много ниска мощност.
Когато е слаб сигнала, образа замръзва или се появяват цветни квадратчета по картината.
А ако е много слаб сигнала става черен екрана и пише че липсва сигнал.
Единствените плювки по форумите са, че излъчванията засега са пробни....
На супер нисък битрейд и на много ниска мощност.
Когато е слаб сигнала, образа замръзва или се появяват цветни квадратчета по картината.
А ако е много слаб сигнала става черен екрана и пише че липсва сигнал.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Аз искам да попитам,някой пробвал ли е да го монтира в Е36?
за Е36 по добре си вземи едно 2DIN универсално устройство и го монтирай. Така и така това няма да пасне точно, поне ще имаш много по-голям избор, а също така и доста по-ниска цена.
Днес забелязах един доста сериозен проблем с тунера. Не запомня никакви настройки - дали защото няма канали или пък имам нещо грешно свързано - не е ясно
Все пак вероятността да не съм му подал постоянен ток и да си губи настройките е минимална, защото всичко идва през буксата на Dynavin. Възможно е те да не са до изкусурили нещо по тази букса
Ще изчакам lynx да напише как е при него и ще търся проблема. В краен случай ще търся захранващия кабел от буксата и ще го свързвам другаде
Днес забелязах един доста сериозен проблем с тунера. Не запомня никакви настройки - дали защото няма канали или пък имам нещо грешно свързано - не е ясно
Все пак вероятността да не съм му подал постоянен ток и да си губи настройките е минимална, защото всичко идва през буксата на Dynavin. Възможно е те да не са до изкусурили нещо по тази букса

Ще изчакам lynx да напише как е при него и ще търся проблема. В краен случай ще търся захранващия кабел от буксата и ще го свързвам другаде

Силно се надявам проблема с незапомнянето на настройките да е следния:
Четох във форума на Динавин, че устройствата им имат малка батерия на дънната платка, която служи точно за запаметяване на настройките. Същото е като батерийте на дъното на компютрите, които пазат настройките на Биос-а.
Няколко души мрънкаха, че Динавин-а си забравял станцийте на радиото и настройката на звука и екрана.
Докато е нов уреда, прави такива кофти номера и след няколко дни работа като се зареди батерията проблема изчезвал.
Предполагам, че и в тунера има такава батерия и проблема скоро ще изчезне.
Също така не съм чел някой във форумите да се е оплакал, че тунера прави такъв проблем.
Четох във форума на Динавин, че устройствата им имат малка батерия на дънната платка, която служи точно за запаметяване на настройките. Същото е като батерийте на дъното на компютрите, които пазат настройките на Биос-а.
Няколко души мрънкаха, че Динавин-а си забравял станцийте на радиото и настройката на звука и екрана.
Докато е нов уреда, прави такива кофти номера и след няколко дни работа като се зареди батерията проблема изчезвал.
Предполагам, че и в тунера има такава батерия и проблема скоро ще изчезне.
Също така не съм чел някой във форумите да се е оплакал, че тунера прави такъв проблем.
дано си прав, за сега не съм го ползвал много, така че ако трябва да се зареди въпросната батерия е изключено да стане за няколко пускания за по 5 мин. (като няма телевизия )
http://dynavin.freeforums.org/posting.p ... f=4&p=4774
значи все пак трябва да намеря излъчване
Band3ras написа:Angerfist45 написа:Hello,
i am from germany and i have the problem, that my dvb-t box didn't save the settings. When i turn off my dynavin and than turn it on i always have to make my dvb-t settings new. ( First Installation) . i have the lastest firmware installed! can someone help me. have got someone the original firmware for the dynavin and the dvb-t box? please? i have the problem since i update the dynavin and the dvb-t box!
Thank a lot!
the problem is not the box nor the firmware upgrade of it, its because you cant find any channels. the box does store your settings, like screen resolution, pal/secam, and other stuff.
but it will always ask you to set it up at the start up because you can't find any channels.
or can you?
http://dynavin.freeforums.org/posting.p ... f=4&p=4774
значи все пак трябва да намеря излъчване
- swilen
- Потребител
-
- Кара: Mercedes c200 CDI
Dynavin-а ми дойде,ама нещо не са ми ясни някои неща.Ще съм ви благодарен ако ми помогнета да ги изясня.
Антената за GPS бях питал преди време проблем ли ще е ако е поставена някъде из вътрешността на централната конзола?
Или трябва ДА Е ИЗВЕДЕНА НА НЯКАКВО ОТКРИТО МЯСТО?Освен това виждам,че е магнитна,проблем ли ще е ако е закрепена върху някаква метална част?
Не ми е ясно и какво представлява тази част:

Антената за GPS бях питал преди време проблем ли ще е ако е поставена някъде из вътрешността на централната конзола?
Или трябва ДА Е ИЗВЕДЕНА НА НЯКАКВО ОТКРИТО МЯСТО?Освен това виждам,че е магнитна,проблем ли ще е ако е закрепена върху някаква метална част?
Не ми е ясно и какво представлява тази част:

слагай я някъде вътре из таблото, въпроса е да няма метални предмети над нея към небето
И без това хваща достатъчно бързо, няма проблем да не е на съвсем открито място.
Тази кутийка е за управлението от волана ... трябва да я свържеш между кабелите ... обаче сега ще те излъжа кой кабел къде се включваш, може би ще се ориентираш по буксите или трябва да потърсиш по напред в темата май бяхме обяснявали със снимки
И без това хваща достатъчно бързо, няма проблем да не е на съвсем открито място.
Тази кутийка е за управлението от волана ... трябва да я свържеш между кабелите ... обаче сега ще те излъжа кой кабел къде се включваш, може би ще се ориентираш по буксите или трябва да потърсиш по напред в темата май бяхме обяснявали със снимки
Антената работи и под таблото ако я сложиш, но по-бавно намира сателитите.
GPS сигнала се влияе дори и ако си под дърво с много листа, няма нужда да е метална преградата за да пречи.
Също така , ако си обграден с високи сгради пак трудно си намира достатъчен брой спътници за да позиционира.
При облачно време също е проблем, понякога се налага доста да изчакаш за да е готова системата за навигация.
Ако си спрял на място, по-бързо ще намери сателитите, ако се движиш доста по-бавно позиционира.
Тази кутийка, за управлението от волана се свързва така:

Снимката не е от уред като твоя, но принципа е същия.
Тоест, търси по кабелите буксата която се включва в кутийката.
GPS сигнала се влияе дори и ако си под дърво с много листа, няма нужда да е метална преградата за да пречи.
Също така , ако си обграден с високи сгради пак трудно си намира достатъчен брой спътници за да позиционира.
При облачно време също е проблем, понякога се налага доста да изчакаш за да е готова системата за навигация.
Ако си спрял на място, по-бързо ще намери сателитите, ако се движиш доста по-бавно позиционира.
Тази кутийка, за управлението от волана се свързва така:

Снимката не е от уред като твоя, но принципа е същия.
Тоест, търси по кабелите буксата която се включва в кутийката.
- swilen
- Потребител
-
- Кара: Mercedes c200 CDI
Аха,ясно,благодаря