е90 320д придърпва
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
е90 320д придърпва
Здр.
от вчера забелязвам, че най-често на 3та скорост в ниските обороти(1200 -1800, 2000) отвреме на време ми придърпва. Като мине в по-високи обороти го няма това нещо. Няма загуба на мощност или промяна в разхода. Няма грешки по компа! Преди месец съм правил диагностика и нямаше проблем. Не съм сменял горивен филтер и въздушен филтер от покупката на колата - 12000км сега е на 120000. На другата семейна кола която също е дизел (toyota) пак така придърпваше даже гаснеше и влизаше в авариен режим колата. Със смяна на горивен филтер се оправи.
Въпроса ми е дали някой има/ е имал подобен проблем с е90ка дизел и може ли да е от горивен или въздушен филтер или ламбда(недайси) ? Мерси
от вчера забелязвам, че най-често на 3та скорост в ниските обороти(1200 -1800, 2000) отвреме на време ми придърпва. Като мине в по-високи обороти го няма това нещо. Няма загуба на мощност или промяна в разхода. Няма грешки по компа! Преди месец съм правил диагностика и нямаше проблем. Не съм сменял горивен филтер и въздушен филтер от покупката на колата - 12000км сега е на 120000. На другата семейна кола която също е дизел (toyota) пак така придърпваше даже гаснеше и влизаше в авариен режим колата. Със смяна на горивен филтер се оправи.
Въпроса ми е дали някой има/ е имал подобен проблем с е90ка дизел и може ли да е от горивен или въздушен филтер или ламбда(недайси) ? Мерси
Re: е90 320д придърпва
sa6opetkov написа:Не съм сменял горивен филтер и въздушен филтер от покупката на колата - 12000км сега е на 120000.
Ако наистина не си сменял тези филтри вече 108 хил. км, то най-добре първо пробвай от тях (подмени ги) и виж дали придърпването няма да изчезне. Нормално е такива колебания в работата на двигателя да са в резултат на задръстени филтри.
Roman 1 написа:sa6opetkov написа:Не съм сменял горивен филтер и въздушен филтер от покупката на колата - 12000км сега е на 120000.
Ако наистина не си сменял тези филтри вече 108 хил. км, то най-добре първо пробвай от тях (подмени ги) и виж дали придърпването няма да изчезне. Нормално е такива колебания в работата на двигателя да са в резултат на задръстени филтри.
+ 1

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Бързо да ги смениш тия филтри. Да смениш и тоя за картерните газове. На мен ми се струва, че може да е от дебитомера.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Бързо да ги смениш тия филтри. Да смениш и тоя за картерните газове. На мен ми се струва, че може да е от дебитомера.
Нито филтрите, нито дебитомера ще ги засече на диагностика, но дебитомера поне може да се хване в движение - гледат се живите данни

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
И при мен е същото. Придърпване се получава около 1500-1700 оборота на заграял двигател. Случва се само като държиш колата с малко газ - при подаване или отнемане проблем няма. Най-често се случва на дълъг път, когато се кара по-бързо и после навлезеш в населено място и намалиш скоростта.
При смяната на филтрите въздушен, горивен, маслен - промяна нямаше.
Сега ми предстои ново обслужване и пак ще ходи на преглед. Колегата Димитров я е гледал и имаше отклонения в показанията на дебитомера в ниските обороти. За по-сигурно предложи да я види след смяната на филтрите. Ако пак се получава така откачаме дебитомера, за да си влезе в някакъв авриен режим и ако не предърпва - земи тия 500 кинта за нов дебитомер, а ако и тогава не спре
Сега ми предстои ново обслужване и пак ще ходи на преглед. Колегата Димитров я е гледал и имаше отклонения в показанията на дебитомера в ниските обороти. За по-сигурно предложи да я види след смяната на филтрите. Ако пак се получава така откачаме дебитомера, за да си влезе в някакъв авриен режим и ако не предърпва - земи тия 500 кинта за нов дебитомер, а ако и тогава не спре

sapio написа:И при мен е същото. Придърпване се получава около 1500-1700 оборота на заграял двигател. Случва се само като държиш колата с малко газ - при подаване или отнемане проблем няма. Най-често се случва на дълъг път, когато се кара по-бързо и после навлезеш в населено място и намалиш скоростта.
При мен го има същото придърпване.Сменил съм всички филтри , на диагностика не показва нищо... Някой ако успее да разбере за какво става въпрос . ще се радвам да го сподели

Според мен може да от дюзите , но пък при диагностиката уж всичко беше в нормите ...

- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Как не искам да е дебитормер ... :С утре ги сменям филтрите дано се оправи. Със сигорност не е от дюзите всички са в норми и последно и сипвах добавка. Също като колегата Скорпио в ниските 1500 1700 придърпва.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Смянил съм филтер картерни преди 10 хиляди км. Този Дебитомер има ли възможност за ремонт и има ли смисъл?
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Dimitroff написа:Някой от вас да е сменял скоро филтър картерни газове ?
На по-предната - да. На предстоящата също ще се сменя.
П.С. Което в километри ще рече около 30000.
Последна промяна sapio на 17 Май 2011, 9:10, променена общо 1 път
Dimitroff написа:Някой от вас да е сменял скоро филтър картерни газове ?
Сменян е преди 30000 км.

Тва да не е някакъв фабричен дефект при е90-ките
гледам бая се събрахте с еднакъв проблем всички 

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
en4o написа:Тва да не е някакъв фабричен дефект при е90-китегледам бая се събрахте с еднакъв проблем всички
Хайде да не споменаваме и за турбините.....

- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible