Нужда от съвет
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D`03
Нужда от съвет
Докато извършвахме манипулацията за премахване на завихрящите клапи (пеперудки) се оказа че едно от уплътненията на болтовете на въздушния колектор липсва. На лице е дилемата къде е паднало ако въобще е било там дали е паднало в колектора ? Как може да се провери без да се сваля главата има ли рентген, който да го разпознае, тъй като от вътрешната му страна е метално. Отворен съм за всякакви предложения, моля помагайте.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Нужда от съвет
Пробвай със малък силен магнит, бъркай в колектора и може да го залепиш, ако е попаднало вътре.
Или търси ендоскоп

Или търси ендоскоп

- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Да точно и аз това мислех с някакъв магнит ми се струва най-удачния вариант, такъв ендоскоп няма от къде да намеря освен ако някой няма да ми даде на заем или под наем но не намирам в нета.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Същият проблем го имах преди няколко месеца.Докато и аз извършвах тази манипулация забелязах че най-крайното уплътнение на колектора(от към коша) липсва.Какво ли не пробвах-магнит,конец,тел,стетоскоп и други подобни и нищо.
Най-накрая реших да завъртя мотора на ръка,вдигнах във въздуха задницата,на скорост БЕЗ ДА ПАЛЯ МОТОРА,завъртях колелетата няколко оборота на ръка и нищо.Ако имаше нещо вътре щеше да ме блокира и да не мога да завъртя но уви нямаше нищо.Запалих мотора и до днес няма проблем.
Не ме питай какво ми беше докато завъртвах ключа да запаля

Най-накрая реших да завъртя мотора на ръка,вдигнах във въздуха задницата,на скорост БЕЗ ДА ПАЛЯ МОТОРА,завъртях колелетата няколко оборота на ръка и нищо.Ако имаше нещо вътре щеше да ме блокира и да не мога да завъртя но уви нямаше нищо.Запалих мотора и до днес няма проблем.
Не ме питай какво ми беше докато завъртвах ключа да запаля

- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Колега Мартин, абсолютно същото ми е на мен в момента, не ме питай какво преживявам, сигурен ли си че уплътнението е липсвало става на въпрос за малкото кръгло уплътнение на болта от вътрешната страна е метално, не големите кръгове или правоъгълниците където са клапите. Ще опитам по твоя метод и с магнит пък каквото сабя покаже, мерси за отговора много ме обнадежди, колегата с когото правихме манипулацията също смята че си е липсвало от самото начало.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И при мен липсваше най вътрешното уплътнение. Но изобщо не ми дойде на акъла, че може да е паднало вътре просто си затворих пак колекторите без него и си запалих колата като пич
до ден днешен няма проблеми дори и без уплътнение 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
И на мен ми се случва веднъж,но погледнах в дупката и я видях,стоеше си почти в началато на дупката.Споресд мен трудно би паднало чак навътре..най вероятно си липсва,но за да си сигурен прави както колегата по-горе ти е казал,два-три оборота на рака без да я палиш.. 

- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Да колеги наистина ме обнадеждихте че може да си липсва по default ще пробвам с метода на колегата Мартин и ако няма съпротивление и с магнита нищо не извадя събирам всичко обратно и паля и това ще му е. Благодаря за отзивите още веднъж бях потънал от притеснение.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Iskren_ написа:Да колеги наистина ме обнадеждихте че може да си липсва по default ще пробвам с метода на колегата Мартин и ако няма съпротивление и с магнита нищо не извадя събирам всичко обратно и паля и това ще му е. Благодаря за отзивите още веднъж бях потънал от притеснение.
След толкова ровене по колата и седмица безсънни нощи се убедих че няма как да е било там

- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Обърнах всичко около колата където работихме дори я вдигах на крик разглобих корите под двигателя да видя дали не е паднало там уплътнението но го няма никъде и ми остана варианта или да е паднало в колектора където веднъж бърках с магнит и нищо не излезе или въобще да е липсвало и вече си мисля че е липсвало като цяло.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, да ви се похваля днес сглобих всичко обратно и всичко е наред просто уплътнението си е лисвало, работата на двигателя утихна меко казано доста, много съм доволен от манипулацията, смятам да я извършвам на всеки 2 смени на маслото, т.к. не съм изолирал ЕГР клапана, препоръчвам на всички да чистят ЕГР и колектора профилактично.
Ако никой няма какво да добави темата може да се заключи и в голямата тема за пеперудките няма да е зле да съобщим на колегите, на които им предстои манипулацията по премахването им, за липсващото уплътнение за да не се вкарват във филми като мен.
Ако никой няма какво да добави темата може да се заключи и в голямата тема за пеперудките няма да е зле да съобщим на колегите, на които им предстои манипулацията по премахването им, за липсващото уплътнение за да не се вкарват във филми като мен.
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да допълня благодарности на колегата ludia, с когото извършихме премахването на насекомите!
13 мнения
• Страница 1 от 1