Нужда от съвет относно специфично хлопане на предницата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нужда от съвет относно специфично хлопане на предницата

Мнение от Sabcho » 17 Апр 2011, 18:51

Здравейте,

Карам 320Д преди фейса. От известно време, след загубена битка с един бордюр имам следния проблем - когато минавам през напречни неравности имам хлопане , което сякаш идва някаде под таблото и по конкретно в долната част на колоната на волана. Освен това при резки маневри настрани управляемостта ми се влоши - осбено след като вчера вдигнах и цолажа на джантите! Обиколих много майстори, тъй като си мислех, че проблема е в ходовата част или е разбита рейка, но навсякаде ми казват че тампони накрайници и всичко по предницата ми е напълно здраво и без луфтове. Един майстор ми каза, че най-вероятно рейката е заминала, та отидох и в сервиза на бул.Европа (близо до Орион) където рециклират рейки за да я оправят, но там прегледаха рейката и казаха, че лесно могат да ми вземат парите, но рейката няма никакъв проблем. После когато седна зад волана майстора каза, че има някакъв луфт във волана (някаде в колоната) и като я смъкна в най-долно положение този луфт почти изчезва - спомена, че има някакви карета на волана, който може да са разбити ! Въпроса ми е, някой имал ли е подобен проблем, как мога да установя точно причината и може ли да ми дадете съвети от какво друго може да идват проблемите. Не бих желал да ми разглобяват таблото и да дам 100-200 лева за да ми кажат че не са тези карета.

Мерси предварително !!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Нужда от съвет относно специфично хлопане на предницата

Мнение от iliikata_3 » 17 Апр 2011, 19:55

имам същия проблем като твоя ,но когато волана ми е на най-ниско. имам лек луфт и катого размърдам на ляво и дясно има тропане. и на мен ми казаха че е от това каре на пръта на волана , но не съм се занимавал още.

ако някой го е сменял и е останал доволен да каже :)

живи и здрави !

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 17 Апр 2011, 20:22

Аз нямам силно хлопане при навиване на волана - само съвсем леко при когато навия на дясно ! Основно ми хлопа когато минавам през напречни неравности и дупки - примерно трамвайни релси. От отва хлопане постепенно ми се раздрънкват и пластмасите и е много дразнещо :)

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 02 Май 2011, 17:07

Тази седмица ще сменям въпросното каре + втулки някакви и ще споделя резултата !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 14 Май 2011, 13:59

колеги , моито хлопане се оправи , като смених карето от към рейката , не това горе близо до волана , смяната не е много трудна , 80 лв. ми излезе карето и 20лв. за работа и после реглаж 30

Назад към E46