Цени на части и ремонти за Е34/Е32...
Модератор: Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Цени на части и ремонти за Е34/Е32...
Май става въпрос за тази на парното до клапаните..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ремонт на автоматични скорости включващ:
-смяна на 4 фрикциона, 2 притискателя, всички иглени лагери, всички О пръстени, пружинки и разни други дреболии - 600лв. (в цената има и труд на фрезист и стругар)
-труд по кутията - 250лв.
-масло 116лв. (12л.) Fuchs Titan Dextron 2 (9.70 за литър) от Laviatan.
- филтър масло скорости MAN - 42лв.
- пътна помощ 40лв.
- слагане качване на кутията - 180лв.
- тампони за кутията (носещи) 22лв.
- тампончета за генерацията - 6лв.
- Гумено каре стоящо на опашката на кутията - подарък от кума
(ново)
Тоталът няма да го пиша. Всеки може да го сметне самичък.
-смяна на 4 фрикциона, 2 притискателя, всички иглени лагери, всички О пръстени, пружинки и разни други дреболии - 600лв. (в цената има и труд на фрезист и стругар)
-труд по кутията - 250лв.
-масло 116лв. (12л.) Fuchs Titan Dextron 2 (9.70 за литър) от Laviatan.

- филтър масло скорости MAN - 42лв.
- пътна помощ 40лв.
- слагане качване на кутията - 180лв.
- тампони за кутията (носещи) 22лв.
- тампончета за генерацията - 6лв.
- Гумено каре стоящо на опашката на кутията - подарък от кума

Тоталът няма да го пиша. Всеки може да го сметне самичък.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
kraininski написа:ква пък е таз втора водна помпая обясни колега
на тая снимка, номер едно което е обозначено

Май е точно тва за парното до клапаните. Не ги разбирам много много

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Точно това е ...Моята се беше разтекла карах цяло лято без нея (връзката беше шунтирана ) но зимата се побърках от майстори никой не можа да я оправи просто си течеше а от къде ? така и не разбрах..Както и да е смених я заедно с клапаните за 25 лв и много антифриз ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Протекли маркучи на серпантината за охлаждане маслото на скоростите.
Смяна маркучи + труд - 170лв (50лв маркучи)
Труд в RN-Performance в Овча купел.
Възможно е другаде да дадът по-ниска цена за труд. Аз не посмях да карам с ниско ниво на маслото в автомата и този сервиз беше най-близо. 2-3 мнения по горе се вижда причината за нежеланието ми.
И като съвет не ходете в този сервиз никога.
Смяна маркучи + труд - 170лв (50лв маркучи)
Труд в RN-Performance в Овча купел.
Възможно е другаде да дадът по-ниска цена за труд. Аз не посмях да карам с ниско ниво на маслото в автомата и този сервиз беше най-близо. 2-3 мнения по горе се вижда причината за нежеланието ми.
И като съвет не ходете в този сервиз никога.
Последна промяна Zubcho на 08 Юли 2011, 7:01, променена общо 1 път
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525TDS E34
- Мечтае да кара: BMW 525TDS E34
предно стъкло-150лв
датчик накладки феби-6лв
задни накладки делфи-40лв
кормилен накрайник вега-12лв
две предни биелетки вега-2х19лв
носач долен десен вега-90лв
щипки за стъклото-16бр.х2лв
тамон за горен носач феби-36лв
тампони за задния мост феби-2х24лв
подгряваща свещ бош-19лв
капачка за разширителния съд-(много)-4бр. м/у 20 и 30лв
въздушен филтър-24лв
горивен филтър-35лв
маслен филтър-10лв
поленов филтър-34лв
прахообирачи монро за предни амортисьори-36лв
амортисьори предни билщайн б4 гас-2бр.х 160лв
тампон двигател вега-70лв
масло шел ултра 10в40-7л-135лв
ТОТАЛ----------1235ЛВ БЕЗ РАБОТАТА
датчик накладки феби-6лв
задни накладки делфи-40лв
кормилен накрайник вега-12лв
две предни биелетки вега-2х19лв
носач долен десен вега-90лв
щипки за стъклото-16бр.х2лв
тамон за горен носач феби-36лв
тампони за задния мост феби-2х24лв
подгряваща свещ бош-19лв
капачка за разширителния съд-(много)-4бр. м/у 20 и 30лв

въздушен филтър-24лв
горивен филтър-35лв
маслен филтър-10лв
поленов филтър-34лв
прахообирачи монро за предни амортисьори-36лв
амортисьори предни билщайн б4 гас-2бр.х 160лв
тампон двигател вега-70лв
масло шел ултра 10в40-7л-135лв
ТОТАЛ----------1235ЛВ БЕЗ РАБОТАТА

BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!
Тва за динамото - 10 миин откачане на самото динамо, 25 минути мъчене и разглобяване покраи него да се изкара, 20мин смяна на четки и диоден блок със спойките, 30 мин мъчене да го завреш пак там и 10 мин да го закрепиш отново на мястотот му. Е разбира се всичко това като имаш инструменти че иначе е 6 часа чупене на пръсти(и всичко това при М51Д25)
в моя случай:
четки динамо - 10лв
диоден блок - 48лв
труд - БЕЗЦЕНЕН
Колеги, някой с ТДС не е ли сменял тая гадна нищо и никаква горивоподкачаща помпа в резервоара на някаква прилична цена(зае**те тия 200 и кусур лева за автономна помпичка с необходимо налягане .4 до .5 bar) дето е необходима реално само при празния ход на мотора
Ще съм благодарен за инфо
Поздрави
в моя случай:
четки динамо - 10лв
диоден блок - 48лв
труд - БЕЗЦЕНЕН

Колеги, някой с ТДС не е ли сменял тая гадна нищо и никаква горивоподкачаща помпа в резервоара на някаква прилична цена(зае**те тия 200 и кусур лева за автономна помпичка с необходимо налягане .4 до .5 bar) дето е необходима реално само при празния ход на мотора
Ще съм благодарен за инфо
Поздрави
- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS-1994г.
- Детайли за колата: истенски звяр
BMW E34 525 TDS М51 143к.с. ;06.12.1993,фейслифт,климатроник,ел.пакет,абс,малък борд,ръчни скорости,заводска аларма с централно. закупено 06.2008г. с пукната глава(не съм го плащал аз,за това не знам цената);
1. глава 500лв. от опел-омега.(досега работи без проблеми почти 3 години)
2. препарат HOLTS SPEEDFLUSH за почистване на охладителната система-2 по 11лв.(много е ефективен)
3. батерия за дистанционното на алармата марка GP-2лв.
4.термостат WAHLER(80 градуса)-35лв.( с отстъпка) за сега работи без проблем
5.водна помпа Saleri(италианска) с пластмасова перка(по специална препоръка на колега за перката)-68лв.(с отсъпка) за сега работи без проблем 7-8 месеца.
6.предстои ми покупка на виско SWAG или ЗАКС-около-160лв.(с отстъпка)
7.гарнитура на капака на клапаните ERLING-25лв.(с отстъпка)
8.дифтунги за дюзите БОШ-6бр. по 2лв.
9.трансмисионно масло за хидравликата ATF DEXTRON II D на D Parts(немско червено)-1л.-10лв.(с отсъпка) работи добре
10.капачка на разшерителното казанче без марка-15,60лв. (с отстъпка),но ми правеше проблеми и сложих втора употреба оригинална и сега работи както трябва.
11.маркуч от радиатора до разшерителното казанче(тънкия) оригинален BMW-21.60лв.(с отсъпка)
12.антифриз концентрат на Приста 5л.-около-40лв.(добър е),преди това бях взел друг български,но се пенеше на високи обороти.
13.фар къс оригинален БОШ с лупа и усмивка и крушка,втора ръка–35лв.
14.горивен филтър МАН-42лв. ; маслен Клийн-11лв.; въздушен Чемпион-23лв.(с отсъпка); масло Mobil 10W40 Turbodisel-2 по 4л. 80лв.(с много голяма отстъпка)-работи идеално.
15.ремък на генератора английски: 20лв. (с отсъпка),работи вече почти 2 години.;
16. крушка за халогена ХЕЛА-5,20лв.(с отсъпка); емблема преден капак реплика(много добро качество)-25лв.
17.амортисийори задни газови Каяба/модел XA30 -2бр. за 210лв.(с отсъпка) много добри; тампони за задните амортисийори SWAG-2бр. за 31лв. (с отсъпка);
18.гарнитури за всмукателните колектори- 6бр. 15лв.(с отсъпка) немски супер качество.; маркучи за обратната нафта Гейтс(супер качество с вътрешна оплетка)- 10,50лв. на метър
19.пребоядисване на 2/3-ти от колата + ремонт и боядисване на предна броня-620лв.
20.планка за стабилизиране на всмукателните колектори оригинална + болт-5лв.
21.акумолатор Варта Блу Динамик 95 аm h-235лв.(с отсъпка) върши перфектна работа.
това се сещам за сега може да има и някой други дреболии,дано съм бил полезен на някой.

1. глава 500лв. от опел-омега.(досега работи без проблеми почти 3 години)
2. препарат HOLTS SPEEDFLUSH за почистване на охладителната система-2 по 11лв.(много е ефективен)
3. батерия за дистанционното на алармата марка GP-2лв.
4.термостат WAHLER(80 градуса)-35лв.( с отстъпка) за сега работи без проблем
5.водна помпа Saleri(италианска) с пластмасова перка(по специална препоръка на колега за перката)-68лв.(с отсъпка) за сега работи без проблем 7-8 месеца.
6.предстои ми покупка на виско SWAG или ЗАКС-около-160лв.(с отстъпка)
7.гарнитура на капака на клапаните ERLING-25лв.(с отстъпка)
8.дифтунги за дюзите БОШ-6бр. по 2лв.
9.трансмисионно масло за хидравликата ATF DEXTRON II D на D Parts(немско червено)-1л.-10лв.(с отсъпка) работи добре
10.капачка на разшерителното казанче без марка-15,60лв. (с отстъпка),но ми правеше проблеми и сложих втора употреба оригинална и сега работи както трябва.
11.маркуч от радиатора до разшерителното казанче(тънкия) оригинален BMW-21.60лв.(с отсъпка)
12.антифриз концентрат на Приста 5л.-около-40лв.(добър е),преди това бях взел друг български,но се пенеше на високи обороти.
13.фар къс оригинален БОШ с лупа и усмивка и крушка,втора ръка–35лв.
14.горивен филтър МАН-42лв. ; маслен Клийн-11лв.; въздушен Чемпион-23лв.(с отсъпка); масло Mobil 10W40 Turbodisel-2 по 4л. 80лв.(с много голяма отстъпка)-работи идеално.
15.ремък на генератора английски: 20лв. (с отсъпка),работи вече почти 2 години.;
16. крушка за халогена ХЕЛА-5,20лв.(с отсъпка); емблема преден капак реплика(много добро качество)-25лв.
17.амортисийори задни газови Каяба/модел XA30 -2бр. за 210лв.(с отсъпка) много добри; тампони за задните амортисийори SWAG-2бр. за 31лв. (с отсъпка);
18.гарнитури за всмукателните колектори- 6бр. 15лв.(с отсъпка) немски супер качество.; маркучи за обратната нафта Гейтс(супер качество с вътрешна оплетка)- 10,50лв. на метър
19.пребоядисване на 2/3-ти от колата + ремонт и боядисване на предна броня-620лв.
20.планка за стабилизиране на всмукателните колектори оригинална + болт-5лв.
21.акумолатор Варта Блу Динамик 95 аm h-235лв.(с отсъпка) върши перфектна работа.
това се сещам за сега може да има и някой други дреболии,дано съм бил полезен на някой.

- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
1.рециклиране на стартер-60лв. монтаж-сам.
2.ново виско-Mayle(немско)-122лв. монтаж-сам.
3.средна напречна кормилна щанга-trw lemforder-90лв.,външен накрайник на кормилната щанга-lemforder-30лв., вътрешен накрайник на кормилната щанга- moog-25лв.,ляв алуминиев носач долен-lemforder(втора утотреба,имах наличен)-монтаж в сервиз на всичко:113лв.
4.реглаж на предница:40лв.
3.средна напречна кормилна щанга-trw lemforder-90лв.,външен накрайник на кормилната щанга-lemforder-30лв., вътрешен накрайник на кормилната щанга- moog-25лв.,ляв алуминиев носач долен-lemforder(втора утотреба,имах наличен)-монтаж в сервиз на всичко:113лв.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
zloku4e123 написа:1.рециклиране на стартер-60лв. монтаж-сам.
Koлега, не зная 'де ги гледаш и правиш тези цени, ама средна щанга на лемфьордер за 90лв не ми се връзва много... колкото и да е отстъпката... особено пък и с горепосочените цени на накрайниците...
Работата в това сервизче си е доста солидна... като се има предвид, че на мен ми излезе същото нещо около 70лв... работата... + 20лв за реглажа...
Надявам се, че не звуча като заяждане... не ми е това целта, а по-скоро колеги да не си набиват пари на вятъра... но все пак всеки си преценява...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
dokie написа:zloku4e123 написа:1.рециклиране на стартер-60лв. монтаж-сам.
Koлега, не зная 'де ги гледаш и правиш тези цени, ама средна щанга на лемфьордер за 90лв не ми се връзва много... колкото и да е отстъпката... особено пък и с горепосочените цени на накрайниците...
Работата в това сервизче си е доста солидна... като се има предвид, че на мен ми излезе същото нещо около 70лв... работата... + 20лв за реглажа...
Надявам се, че не звуча като заяждане... не ми е това целта, а по-скоро колеги да не си набиват пари на вятъра... но все пак всеки си преценява...
Моята щанга на Лемфьордер я купих за 100лв с голяма отстъпка. Реална е тази цена споко.
- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
dokie написа:zloku4e123 написа:1.рециклиране на стартер-60лв. монтаж-сам.
щангата я купих от добре познат колега от форума,ако трябва мога да му кажа и ника да го питате. взех я преди седмица. но цените в сервиза и на мене ми се струват скъпи и следващия път няма да ходя при тях,а ще се косултирам с форума. ходих във въпросния сервиз в София защото ми го бяха препоръчали,но се оказа греда

- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
Zubcho написа:dokie написа:zloku4e123 написа:1.рециклиране на стартер-60лв. монтаж-сам.
Моята щанга на Лемфьордер я купих за 100лв с голяма отстъпка. Реална е тази цена споко.
абсолютно е реална с отстъпките,мерси колега

малко си сверете часовниците относно цените на резервните части.
100 кинта за средна щанга на Лемфьордер - само на снимка...
в БМВ средната щанга струва 120 евро (без ДДС). получаваш или Лемфьордер или TWR. Обикновено има остъпка и т.н. до към 20% така, че на практика може да се смята без ДДС (то е 19%).
по различните онлайн шопове и т.н. същата щанга на Лемфьордер струва между 90 и 100 евро (с ДДС). има и още 6 евро за доставката.
по - евтината алтернатива е Meyle - средната щанга струва между 50 - 60 евро.
та някакси не го разбирам средна щанга за 100 лева (грубо 50 евро) и то на Лемфьордер? и в тези 100 лева е доставка, разходи, печалба? как да стане?
без никакви лоши чувства, нито искам да кажа, че някой продава боклуци (ментета) или пък друг си е купил боклуци или ментета, просто да си имате едно на ум
100 кинта за средна щанга на Лемфьордер - само на снимка...
в БМВ средната щанга струва 120 евро (без ДДС). получаваш или Лемфьордер или TWR. Обикновено има остъпка и т.н. до към 20% така, че на практика може да се смята без ДДС (то е 19%).
по различните онлайн шопове и т.н. същата щанга на Лемфьордер струва между 90 и 100 евро (с ДДС). има и още 6 евро за доставката.
по - евтината алтернатива е Meyle - средната щанга струва между 50 - 60 евро.
та някакси не го разбирам средна щанга за 100 лева (грубо 50 евро) и то на Лемфьордер? и в тези 100 лева е доставка, разходи, печалба? как да стане?
без никакви лоши чувства, нито искам да кажа, че някой продава боклуци (ментета) или пък друг си е купил боклуци или ментета, просто да си имате едно на ум

- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
всеки има право на мнение по въпроса,но цената която съм платил за щангата е тази 90лв.,беше последна бройка и можеби и това е спомогнало за въпростната цена. опаковката е лемфиордер,а самата щанга trw,на щангата на няколко места си пише trw. те работят заедно,качеството е доказано. п.с. тези подробности са просто за информация.