Досаден звук / тропане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Досаден звук / тропане

Мнение от metodi80 » 12 Май 2011, 21:07

Па това си тропа стабилно .... , ти видя ли си тампоните на амортисьорите все пак ?!
Тия дето са ти монтирали амортисьорите нищо ли не ти казаха ....? При монтажа на амортисьора ясно се вижда дали тампона има проблем , особено , когато се "надява" амортисьора в тампона ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 тдс
Мечтае да кара: M3 e92

Мнение от kiret0 » 12 Май 2011, 21:17

R_Lakov написа:Баси маи сащото е и при мен, ама при теб маи е доста по силно. Ще гледам да направя и аз клип днес.

Еми да колега , доста по малък е шума от преди при мене (аз си знаех , че няма да изчезне)...
Лошото е , че никой от форума не дава мнения/не е имал този проблем...
Като хода на вилата и като има време може да сваля корите от зад и да видя къде може да има пластмаси които да тропат така на "кухо" :(

Се пак ако някой който е разглабял тези пластмаси , кори , да сподели някои оцобености :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 12 Май 2011, 21:26

metodi80 написа:Па това си тропа стабилно .... , ти видя ли си тампоните на амортисьорите все пак ?!
Тия дето са ти монтирали амортисьорите нищо ли не ти казаха ....? При монтажа на амортисьора ясно се вижда дали тампона има проблем , особено , когато се "надява" амортисьора в тампона ...

Аз сам си ги сменях амортисьорите Мето с помоща на дядо ми - пред къщата на село...
Смисъл нормално си влезнаха амортисьорите , само тоя (от шоф. страна) малко по-трудно влезе ...
Ма не виждам как от тампон-гума ще тропа така?
Ако е от това , бих си купил 2 нови и бих ги сменил , ако с това ще се реши проблема....
А иначе - те не са сменяни никога от както я карам , преди 2-3г.
Иначе колата е "нов внос" от Германия мисля ,че беше. Аз съм първия които я кара в БГ , и това определено го нямаше като я взех.
Колата беше със стоманени джанти 15-ките оригиналните с 185/60 гуми , след време и сложих 16ки пак оригинални на БМВ (тези с които е на аватара )
И от там мисла , че ми почнаха проблемите :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Май 2011, 21:48

Колега, оглеждал ли си тръби, гърнета... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 12 Май 2011, 21:53

Преди няколко седмици бях изтърбушил цялата кола. Всичко което можеше да се свали го бях свалил. Според мен не е в купето, трябва да е нещо отдолу.
Колега, оглеждал ли си тръби, гърнета... :dunno
:
При мен при спряна кола колкото и да я клатя не се чува нищо. Гърнето съм го гледал и не е от там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Май 2011, 22:46

kiret0 написа:
Аз сам си ги сменях амортисьорите Мето с помоща на дядо ми - пред къщата на село...
Смисъл нормално си влезнаха амортисьорите , само тоя (от шоф. страна) малко по-трудно влезе ...
Ма не виждам как от тампон-гума ще тропа така?

Кире , щом си ги сменял сам и не си забелязал нещо нередно , вероятно тампоните ти са здрави ...
В смисъл ... от тези тампони тропа , тогава , когато втулката е напълно отлепена от гумата и оста на амортисьора се движи свободно ... Няма как да не го забележиш (поне така си мисля) Когато вкарваш амортисьора в тампона , ако втулката е отлепена , то се усеща и се вижда , че гумата е нацепена ... Още повече си личи , когато започнеш да стягаш гайката , която фиксира оста към тампона... Все пак замисли се дали не си усетил или забелязал нещо нередно ....
Не казвам , че проблема са ти точно тези тампони , просто повдигнах въпроса , понеже спомена , че не си сигурен дали са ОК....
А по въпроса защо и как дрънка .....
Както вече казах оста се движи свободно , няма какво да я държи към тампона и тропането идва от удар на самия амортисьор в купето ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 13 Май 2011, 0:16

Еми значи са си ми здрави да .Гората част кадето е по-тънта при резбата - влезнаха си съвсем плътно/стегнато :слагам нова шайба,гайка ... И комплект прахосъбиратели съм сложил нови ...
Сега не се оплаквем вече стегнато си вози , ма дано да реша и тоя проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 15 Май 2011, 13:32

да не ти е "избягала" по пътищата пружинната пластина на спирачните апарати и да тропа от накладките

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 15 Май 2011, 13:57

колега да не е от защитната Ламарина (сега не се сещам точно как се казваше) която пази и охлажда диска? защото при мен имаше подобен проблем и тя дрънчеше доста стабилно. Дрънчеше повече на ламарина но...все пак погледни я...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 15 Май 2011, 23:46

Еми да тея ламарини (мет. тасове) си ми тракат със сигорност.
Те как подлежът на поправяне да не тракат - някаква тема пишеше за заваряване ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 16 Май 2011, 10:04

амм.. не знам...моята се откърти след няколко кръга на колелото на панаира ;) :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 18 Май 2011, 22:59

Колега аз ще ти кажа как да разбереш дали е от тампона. И аз го имах същото тропане месеци наред даже съм давал на приятел да кара колата а аз отзад се услушвах като гърмян заек и не можах да го намеря. Смених амортисорите без тампоните понеже изглеждаха здрави и проблема си остана и накрая се ядосах и свалих амортисора да пробвам без него и тропането изчезна .... купих си нови тампони по 25 лева бройката и си реших проблема .... Поне задния се сваля лесно опитай и ти така ....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от <<Nasko>> » 19 Май 2011, 0:08

Колега и аз имах такова(или поне много подобно) тропане и се оказа тампон на амортисьора! Виж си и тампоните на задния мост, но от тях толкова силни не вярвам да тропа! А ако се съмняваш, че е от спирачките пробвай докато тропа да натиснеш леко спирачка и ако е от нея ще намали тропането! Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 19 Май 2011, 9:35

Еми те са ми здрави според мене , ама може като имам пари да ги сменя ...
Те се демонтират като свалиш амортисьора и после развиване на двата болта до него :roll:
Нещо избиване по-тегаво има ли ?

ПредишнаСледваща

Назад към E36