ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: m5
Re: ПРОТЕСТ Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11
streetz написа:Не е работа на обикновените хора да казват 'как' .. затова сме ги сложили ония маймуни в парламента, затова ни ядат парите, затова се возят в S-класи и 7-ци - защото е тяхна работа да знаят "как"

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Re: Протест Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11
Feanor написа:Royal написа:Колеги който желае нека ни подкрепи, а който му харесва да продължават да го лъжат в собствената му Родина да си седи вкъщи!
Аз неискам да живея в Чужбина , искам да живея НОРМАЛНО в БЪЛГАРИЯ!!!!За по добър живот за нас и децата ни!!!
Удивителните знаци не отговарят на въпроса "как". Имаш ли представа изобщо зад каква кауза заставаш? И ако ти нямаш, как очакваш да убедиш някой друг да те подкрепи? Зарежи лозунгите и кажи нещо съществено.
Ето вижте защо икономиката ни неможе да се развива! http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=829888
Скъпи сънародници, разберете, че няма да дойде никой да ни
оправи положението – сами трябва да се оправяме!
Затова кажете на всичките си роднини
и познати за протеста,
кажете на всички да излязат и да покажат,
че не са слепи и виждат как ни грабят
и вече няма да мълчат!!!
САМО ЗАЕДНО СМЕ СИЛНИ!!!!!
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Гледайте в 14:00ч пресконференцията за протеста на която ще бъдат поставени исканията!!!
http://kanal3.bg/?cat=15
http://kanal3.bg/?cat=15
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Продължаваш да не предлагаш нищо конструктивно. Критиките са ясни, аз искам да чуя предложения как ще се оправят нещата. На голи лозунги сме пробвали - не работи добре. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Feanor написа:Продължаваш да не предлагаш нищо конструктивно. Критиките са ясни, аз искам да чуя предложения как ще се оправят нещата. На голи лозунги сме пробвали - не работи добре.
Като гледам такива мнения... реагирате така все едно някой ви предлага далавера и искате да се убедите, че не ви върти

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Yanko Petrov написа:Значи да разбирам, че в България е розов живота и да се връщам, така ли?!
сакън!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
И аз ще дойда, както ходих на всички предишни протести. Мишките да си стоят у дома или да ходят да си бачкат за стотинчици там!!!
Yanko Petrov написа:Като гледам такива мнения... реагирате така все едно някой ви предлага далавера и искате да се убедите, че не ви въртиужас! Значи да разбирам, че в България е розов живота и да се връщам, така ли?!
Просто като се прави протест, се предлага алтернатива на моментната ситуация. А не, както каза колегата, да си вдигаме лозунги, че искаме повече пари и по-ниски цени. Въпросът е как, какво да се промени.

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
MCar написа:Yanko Petrov написа:Като гледам такива мнения... реагирате така все едно някой ви предлага далавера и искате да се убедите, че не ви въртиужас! Значи да разбирам, че в България е розов живота и да се връщам, така ли?!
Просто като се прави протест, се предлага алтернатива на моментната ситуация. А не, както каза колегата, да си вдигаме лозунги, че искаме повече пари и по-ниски цени. Въпросът е как, какво да се промени.
Колега ние ли сме хората които трябва да мислят какво трябва да се направи или тези в парламента които сме си ги избрали и които се хранят от нашите пари?! За това излизаме на Протест, за да започнат да си вършат работата в парламента!!!
MCar написа:Просто като се прави протест, се предлага алтернатива на моментната ситуация. А не, както каза колегата, да си вдигаме лозунги, че искаме повече пари и по-ниски цени. Въпросът е как, какво да се промени.
Само 2 примера ще дам как да се промени нещо:
Първи пример:
Получих преди време оферта за работа като инженер в агенция пътища, стартова заплата 850лв. ако не се лъжа + "бонусите", като бонусите са допълнителни кинти, които получавам, когато стане някоя далавера и са доста тлъсти.
Официалното изискване беше да имам диплома от УАСГ, но не е задължително да съм пътно строителство????!?!?, аз лично съм строителен инженер, но даже и да бях с диплома за ВиК пак ме вземат. Неофициалното изискване беше да съм "сигурен човек от наще", дето ще си мълчи за всички далавери дето се правят там и ще си лапа хубавите бонуси за мълчанието си. Работата ми реално щеше да е да си го местя от единя в другия. Предложението получих от познат, който бачка там, като всеки месец пръска по един път против хлебарки срещу 750 лв. WTF????? Отказах... Та идеята ми е, че алтернативата е да искат да ме вземат на работа защото съм професионалист и знам кое как и защо се прави, и заплатата да ми е 4000 лева примерно, срещу които да работя за подобряване на инфраструктурата, а не да си чешам мъдете за полвината пари докато шефовете си правят имения за милиони...
Втория пример всъщност е нещо като продължение на първия. Майка ми работеше за малко с някой от сериозните шефове във въпросната агенция, който директно й беше заявил следното: "Ако държавата отпусне 50 лева за строителство на път от тях 5 лева отиват по предназначение, а останалите си ги разделяме!!!!!!!!! Да казвам ли каква е алтернативата в тоя случай?
Това са 2 капки в морето от пумия, наречено българска държавна администрация. И ако смятате, че има нещо редно в тях, значи или сте част от администрацията или не сте наред. И дори нищо да не се промени след протеста поне ще сме си изказали мнението по въпроса, но май е по-добре да питаме "А вие каква алтернатива предлагате" и да си седим дома, щото всичко е песен...
Последна промяна pampo на 11 Май 2011, 15:28, променена общо 1 път

Последна промяна bavarec на 21 Май 2011, 22:57, променена общо 1 път
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
pampo написа:MCar написа:Просто като се прави протест, се предлага алтернатива на моментната ситуация. А не, както каза колегата, да си вдигаме лозунги, че искаме повече пари и по-ниски цени. Въпросът е как, какво да се промени.
Само 2 примера ще дам как да се промени нещо:
Първи пример:
Получих преди време оферта за работа като инженер в агенция пътища, стартова заплата 850лв. ако не се лъжа + "бонусите", като бонусите са допълнителни кинти, които получавам, когато стане някоя далавера и са доста тлъсти.
Официалното изискване беше да имам диплома от УАСГ, но не е задължително да съм пътно строителство????!?!?, аз лично съм строителен инженер, но даже и да бях с диплома за ВиК пак ме вземат. Неофициалното изискване беше да съм "сигурен човек от наще", дето ще си мълчи за всички далавери дето се правят там и ще си лапа хубавите бонуси за мълчанието си. Работата ми реално щеше да е да си го местя от единя в другия. Предложението получих от познат, който бачка там като всеки месец пръска по един път против хлебарки срещу 750 лв. WTF????? Отказах... Та идеята ми е, че алтернативата е да искат да ме вземат на работа защото съм професионалист и знам кое как и защо се прави и заплатата да ми е 4000 лева примерно, срещу които да работя за подобряване на инфраструктурата, а не да си чешам мъдете за полвината пари докато шефовете си правят имения за милиони...
Втория пример всъщност е нещо като продължение на първия. Майка ми работеше за малко с някой от сериозните шефове във въпросната агенция, който директно и беше заявил следното: "Ако държавата отпусне 50 лева за строителство на път от тях 5 лева отиват по предназначение, а останалите си ги разделяме!!!!!!!!! Да казвам ли каква е алтернативата в тоя случай?
Това са 2 капки в морето от пумия, наречено българска държавна администрация. И ако смятате, че има нещо редно в тях, значи или сте част от администрацията или не сте наред. И дори нищо да не се промени след протеста поне ще сме си изказали мнението по въпроса, но май е по-добре да питаме "А вие каква алтернатива предлагате" и да си седим дома, щото всичко е песен...
Ами да това е самата истина и всички я знаем за съжаление.....
Явно доста хора си правят далаверите и не ги интересува.....колко жалко за самите нас!
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Надяваме се този път повече хора да ни подкрепят и заедно да покажем че няма да продължаваме да се
примиряваме да се отнасят с нас като с роби.......и да си правят милионите на наш гръб!!!
примиряваме да се отнасят с нас като с роби.......и да си правят милионите на наш гръб!!!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Yanko Petrov написа:Като гледам такива мнения... реагирате така все едно някой ви предлага далавера и искате да се убедите, че не ви въртиужас! Значи да разбирам, че в България е розов живота и да се връщам, така ли?!
Разбирай, че не е добре да заставаш зад каузи с неясни искания. Защото не знаеш до какво ще доведат. Пътят към ада бил постлан с добри намерения, казват, а като ви гледам ентусиазма просто си представям колко лесно е да да ви подведат няколко агент-провокатора и да използват възмущението ви за съвсем собствени цели. Или ти имаш неоспорими аргументи, че протестът ви ще доведе именно до подобряване на стандарта и до нищо друго?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Feanor написа:Yanko Petrov написа:Като гледам такива мнения... реагирате така все едно някой ви предлага далавера и искате да се убедите, че не ви въртиужас! Значи да разбирам, че в България е розов живота и да се връщам, така ли?!
Разбирай, че не е добре да заставаш зад каузи с неясни искания. Защото не знаеш до какво ще доведат. Пътят към ада бил постлан с добри намерения, казват, а като ви гледам ентусиазма просто си представям колко лесно е да да ви подведат няколко агент-провокатора и да използват възмущението ви за съвсем собствени цели. Или ти имаш неоспорими аргументи, че протестът ви ще доведе именно до подобряване на стандарта и до нищо друго?
Колега на тебе каквото и да ти кажем, ти си знаеш твоето!Ами стой си у вас щом си доволен от начина на живот в България,
ние казахме който иска да покаже че в България не е възможно да се живее нормално нека да ни подкрепи на 15ти!