Въпрос за затягане болтове на всм. колектори Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bvlgari-n
- Потребител
-
- Кара: 320д 150 коня
- Мечтае да кара: е46 330д
Въпрос за затягане болтове на всм. колектори Е46
Колеги с ваша помощ успях безпроблемно да демонтирам и монтирам колекторите,а също и да почистя вихровия филтър за картерни газове и ЕГР клапана.Дебитомера ми е сменен с нов(стария беше в багажника) .За моя приятна изненада "пеперудките" липсваха ,а вакуум маркуча беше затапен с болтче. , поне си измих и изчистих колекторния модул.Днеска монтирах всичко и запалих без никакви проблеми.Веднъж като се запознаеш с процеса,не е чак толкова стршно колкото изглежда за начинаещ като мен.
Въпросът ми обаче е до каква степен се натягат болтовете на колекторите?Аз ги натегнах до макс,доколкото позволява.Впоследствие реших да ви попитам ,все пак за съвет,дали така трябва да бъде или има някакво изискване.Дано не ви звучи глупав въпроса,ама механиката е сложна наука и понякога има повече условия отколкото се предполага.
Благодаря ви още веднъж
Въпросът ми обаче е до каква степен се натягат болтовете на колекторите?Аз ги натегнах до макс,доколкото позволява.Впоследствие реших да ви попитам ,все пак за съвет,дали така трябва да бъде или има някакво изискване.Дано не ви звучи глупав въпроса,ама механиката е сложна наука и понякога има повече условия отколкото се предполага.
Благодаря ви още веднъж
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Re: Въпрос за затягане болтове на всм. колектори Е46

- bvlgari-n
- Потребител
-
Ха-ха! Благодаря за насърчението!Желая на всички сезон без никакви странни проблеми и главоблъсканици!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не е много препоръчително да ги стягаш на макс, защото колектора е пластмасов... но е хубаво да са стегнати. Гумените гарнитурки осигуряват отлично уплътняване и не е нужно да напъваш зверски.
Браво, че си се справил
Браво, че си се справил

Si non confectus, non reficiat.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
прочети в тис на какво усилие ги дават и следвай инструкциите. задължително с качествен динамометричен ключ!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- bvlgari-n
- Потребител
-
Е,няма да мога чак с такъв ключ,но мисля да си набавя за в бъдеще защото наистина става интелигентна работа.. И аз така си помислих за гумените уплътнения ,така че постъпих както казва и Заги.Успех на всички!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Другия път като ги сваляш,си смени и гумичките на колектора,не са скъпи.
Относно стягането,стягай умерено не зверски(както и да го разбираш това)Ако искаш,стягай яко но преди това ела вкъщи да ти покажа кво се случва с капака на клапаните

Относно стягането,стягай умерено не зверски(както и да го разбираш това)Ако искаш,стягай яко но преди това ела вкъщи да ти покажа кво се случва с капака на клапаните

- bvlgari-n
- Потребител
-
А,това за гумичките наистина ще го направя,мерси за съвета!Абе стягането си е майсторлък и се иска усет,две мнения няма.Затова и се измъчих толкова,шест пъти ги минавах всички болтове,хем да внимавам да не прекаля хем пък да не е хлабаво.Но гумичките наистина дават някаква компенсация и спасяват положението.Ще гледам и за ключ с показател за в бъдеще да си купя,ако не струва колкото полвината кола,разбира се
.

8 мнения
• Страница 1 от 1