Проблем със скоростната кутия М41D17
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Проблем със скоростната кутия М41D17
Здравейте, колеги. За пореден път се обръщам къв вас за помощ. Днес се случи така, че скоростната кутия на колата почна да работи като автоматик
Тръгнах да паркирам и бях включил 1 предавка, движех се на полусъединител, след което натиснах съединителя до долу и след това спирачката за да спре колата. Опитах да превключа на задна предавка, но тогава не успях да преместя скоростния лост. Като отпуснах спирачката колата потегли, въпреки че бях натиснал съединителя до долу. Тогава реших да изгася колата и тогава да пробвам да превключа скоростите. Когато я загасих, скоростите вече се превключваха, но като си махнах крака от педала на съединителя той се повдигна едвам едвам. След това отново запалих колата на 1 предавка с натиснат съединител и всичко беше ок, но след 2-3 превключвания на скоростите отново абсолютно същата ситуация само че този път скоростния лост заседна на задна предавка. Ще ви бъда много благодарен, ако успеете да помогнете с нещо. 

Re: Проблем със скоростната кутия М41D17
Така както го описваш - мисля, че имаш проблем със съединителя.
Сам казваш:
Съединителя не е отделил на 100%, затова тръгва.
Нещо не отделя и затова не можеш да изключиш или включиш.
Възможно е като маневрираш (повече натиснат съединител) и да отпуска долния или горния хирдоцилиндър, т.е. съединителя не отделя. Погледни дали имаш спирачна течност в казанчето.
Пробвай да ревизираш системата, а ако не стане нови цилиндри и всичко ще е ОК.
Сам казваш:
BeeMWe написа:...Като отпуснах спирачката колата потегли, въпреки че бях натиснал съединителя до долу...
Съединителя не е отделил на 100%, затова тръгва.
BeeMWe написа:...но след 2-3 превключвания на скоростите отново абсолютно същата ситуация само че този път скоростния лост заседна на задна предавка...
Нещо не отделя и затова не можеш да изключиш или включиш.
Възможно е като маневрираш (повече натиснат съединител) и да отпуска долния или горния хирдоцилиндър, т.е. съединителя не отделя. Погледни дали имаш спирачна течност в казанчето.
Пробвай да ревизираш системата, а ако не стане нови цилиндри и всичко ще е ОК.
- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
Спирачната течност в казанчето е между минимума и максимума - точно на средата.
Сега когато направих едно кръгче с колата, когато стане този проблем и пробвайки да включа друга предавка - Примерно: бутам скоростни лост да включа първа предавка и се чува хлопане, пускам скоростния лост и след това бутам пак и пак се чува ХЛОП.
Уточнявам, че звука не е като стърженето все едно, че не съм натиснал съединителя до края. 
Сега когато направих едно кръгче с колата, когато стане този проблем и пробвайки да включа друга предавка - Примерно: бутам скоростни лост да включа първа предавка и се чува хлопане, пускам скоростния лост и след това бутам пак и пак се чува ХЛОП.

Колега, налей спирачна течност до горе. И след това обезвъздуши системата.
Необходим ти е канал, защото долния хидроцилиндър е на скоростната кутия.
Ако не можеш само отиди на майстор.
Необходим ти е канал, защото долния хидроцилиндър е на скоростната кутия.
Ако не можеш само отиди на майстор.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
това ще е от една от двете помпи може би
the project is ready....

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
Вече тотално хлътна съединителя и не отделя . Опитах да долея течност ... нямаше ефект. Един познат ми каза да вкарам маркуча на някоя помпа в казанчето на спирачната течност и да надуя ...
Според мен ефект няма да има отново. Исках да не се стига до майстори ама май е неизбежно ... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Виж коя помпа е, 99% долната, тоест тази на кутията.
Сменяй с нова и си свиркай.
Сменяй с нова и си свиркай.

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен. Оказа се долния хидроцилиндър. Бил е изпуснал и ми го смениха. Цената на цилиндъра е 57 лв., работата за смяната му 40 лв. Поне на мен толкова ми взеха 

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
BeeMWe написа:Проблема е решен. Оказа се долния хидроцилиндър. Бил е изпуснал и ми го смениха. Цената на цилиндъра е 57 лв., работата за смяната му 40 лв. Поне на мен толкова ми взеха
На кое викате хидроцилиндър бе хора?

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-

Ако не се лъжа много лошо, колега. На тази схема с номер 14 ти е означен единия хидроцилиндър, а с номер 1 другия хидроцилиндър. Единия се намира точно под педала на съединителя, а другия точно зад кутията, където е съединителя.
10 мнения
• Страница 1 от 1