Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Софтуер
Не бях се сетил, благодаря!
Здравейте. Изчетох цялата тема - даже на няколко места повторих и потретих. 
Решил съм съм да си купя кабела от склад66 OBD -> USB и преходника OBD към 20 пиновта букса.
Колата ми е е46 318 бензин 1998 година. Колата има и двете букси и до колкото разбрах трябва да ползвам кръглата 20 пинова за да имам достъп до всички модули(не знам дали това е правилният термин).
И тук идва питането ми.
Как е най-правилният начин за свързване на лаптопа и кабела към колата.
Трябва ли при свързването колата да не е "на контакт" и лаптопа да е изключен.
Криели някакви опасности свързването. Примерно да даде някъде на късо. Някой имал ли е подобен проблем?

Решил съм съм да си купя кабела от склад66 OBD -> USB и преходника OBD към 20 пиновта букса.
Колата ми е е46 318 бензин 1998 година. Колата има и двете букси и до колкото разбрах трябва да ползвам кръглата 20 пинова за да имам достъп до всички модули(не знам дали това е правилният термин).
И тук идва питането ми.
Как е най-правилният начин за свързване на лаптопа и кабела към колата.
Трябва ли при свързването колата да не е "на контакт" и лаптопа да е изключен.
Криели някакви опасности свързването. Примерно да даде някъде на късо. Някой имал ли е подобен проблем?
според мен не крие, защото съм пробвал всякакви варианти
но знам ли - може да съм имал късмет
но знам ли - може да съм имал късмет
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Използва се само кръглата букса пред акумулатора. Досега не съм установил някакви особености при включването, USB-включването обикновено допуска разни варианти без особени рискове. Има варианти при потвърждаването при кодиране, като стигнете до там!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Има ли някакви по свежи и работещи линкове за BASE v.44, PROGMAN v.44, BMW DIS V.55 English USA + V.55 English UK (тези на jomby) или направо за работещ VMware имидж с английска версия на DIS?
В цялата тема от близо вече 100стр. единствения линк за нещо по ново е този, който съм дал няколко поста назад но за съжаление тази виртуална машина няма кодиране и някои др. неща.
Имам чувстото, че всички работят единствено с кабел и софт от склад66 и никъде нищо за свободно теглене
Тези в началото на темата вече липсват, в rutraker няма нищо освен една виртуална машина с руски вариант, в xtremebg няма сийдъри въобще, абе с една дума ходи си купи кабел и софт
А иначе всичко е започнало как да си направим/преработим кабел и запуснем DIS
В цялата тема от близо вече 100стр. единствения линк за нещо по ново е този, който съм дал няколко поста назад но за съжаление тази виртуална машина няма кодиране и някои др. неща.
Имам чувстото, че всички работят единствено с кабел и софт от склад66 и никъде нищо за свободно теглене

Тези в началото на темата вече липсват, в rutraker няма нищо освен една виртуална машина с руски вариант, в xtremebg няма сийдъри въобще, абе с една дума ходи си купи кабел и софт

А иначе всичко е започнало как да си направим/преработим кабел и запуснем DIS

Пробвай да изтеглиш "Install DIS 55 EN + coding.exe" от този линк:
viewtopic.php?p=2703009#p2703009
Този DIS е копие от виртуалната машина (софтуера) който идва от склад66. Аз първоначално изтеглих него и бутона Coding/Program е активен при мен. Мога да го сийдвам през деня ако на някой му потрябва. В момента има 3 сийдъри.
След няколко дни си купих кабела и преходника от склад66.
В последствие видях, че на виртуалната машина е зададено да търси и "BMW_TIS_12_2007_English.iso" и него го намерих в +http://www.demonoid.me/files/details/1971274/27164428/
Искам да благодаря на човека създал темата и на останалите които са допринесли за развитието и.
За съжаление имам доста неясности с начина за диагностика с тези програми. Поне успях да изчистя една грешка записана за Airbag-а и ми вадеше очите лампата, че не ми се дават по 50 лева за това.
viewtopic.php?p=2703009#p2703009
Този DIS е копие от виртуалната машина (софтуера) който идва от склад66. Аз първоначално изтеглих него и бутона Coding/Program е активен при мен. Мога да го сийдвам през деня ако на някой му потрябва. В момента има 3 сийдъри.
След няколко дни си купих кабела и преходника от склад66.
В последствие видях, че на виртуалната машина е зададено да търси и "BMW_TIS_12_2007_English.iso" и него го намерих в +http://www.demonoid.me/files/details/1971274/27164428/
Искам да благодаря на човека създал темата и на останалите които са допринесли за развитието и.
За съжаление имам доста неясности с начина за диагностика с тези програми. Поне успях да изчистя една грешка записана за Airbag-а и ми вадеше очите лампата, че не ми се дават по 50 лева за това.

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Да, всъщност забравих и аз да благодаря на jomby за това, че сподели своя опит и за всички линкове и инструкции, разкази в картинки и т.н
10х men,

10х men,

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Някой пробвал ли е с кабела от склад66 да закачи ауди или Vw с VAG-Com 409-1, защото в сайта им пише че е възможно с този кабел 

- svetlioxxx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f25'12 2.0d'
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Този кабел работи с още доста коли
и програми даже и километри връща на VAG

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
MuTaJlaKo написа:Някой пробвал ли е с кабела от склад66 да закачи ауди или Vw с VAG-Com 409-1, защото в сайта им пише че е възможно с този кабел
освен тези които съм ползвал(VW,AUDI)работи и на VOLVO
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Точно така става и за Рено, Нисан и Дачия
даже и за Деу