Много интересен проблем с плафоните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Много интересен проблем с плафоните в купето
Значи какво се случва.
Вчера бях дал колата на приятелката си и вечерта в един момент решава тя да светне плафона, но както светва и веднага угасва.Та днес реших да видя за какво става въпрос.Свалих палфоните за да видя дали има изгоряла крушка някъде.Видях, че отзад отляво беше изгоряла, смених я( и разбира се докато свалях задния плафон го счупих
).
Тъй като плафоните в багажника светиха - реших, че не е бушон, но за всеки случай и тях проверих - всичко е ток и жици.
Не ми идва на идея вече какъв може да е проблема.
Някой някакви идеи да има ?
п.с. Там оранжевите диоди светят на плафона, което значи , че идва ток дотам
Вчера бях дал колата на приятелката си и вечерта в един момент решава тя да светне плафона, но както светва и веднага угасва.Та днес реших да видя за какво става въпрос.Свалих палфоните за да видя дали има изгоряла крушка някъде.Видях, че отзад отляво беше изгоряла, смених я( и разбира се докато свалях задния плафон го счупих

Тъй като плафоните в багажника светиха - реших, че не е бушон, но за всеки случай и тях проверих - всичко е ток и жици.
Не ми идва на идея вече какъв може да е проблема.
Някой някакви идеи да има ?
п.с. Там оранжевите диоди светят на плафона, което значи , че идва ток дотам
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Много интересен проблем с плафоните в купето
Писано е по въпроса - буксата на плафона или кофти спойка по плафона.
Si non confectus, non reficiat.
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
Съвсем не брат, нов ми е плафона (кристален) , пътеките беше първото ,което проверих, а и ако бяха те, задните щяха да си светят.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
viewtopic.php?f=34&t=232880&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD
Виж тук - дори да е нов плафона пак може да е от некачествена спойка. Много колеги са се оплаквали от това.
Виж тук - дори да е нов плафона пак може да е от некачествена спойка. Много колеги са се оплаквали от това.
Si non confectus, non reficiat.
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
Огледах и пистите и пинчетата...всичко наред ми изглежда.Не мисля , че е в това проблема.
Утре ще го снимам .Освен това пак казвам, ако беше проблема в пистите нямаше да работи само големия плафон , а тези отзад в купето щяха да си светят - а те също не светят.
Утре ще го снимам .Освен това пак казвам, ако беше проблема в пистите нямаше да работи само големия плафон , а тези отзад в купето щяха да си светят - а те също не светят.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Абе кола на жена два ли се, бе човек?!
Сега сериозно. Не разбрах моного добре какво е точно проявлението на проблема, но това което си написал може да е резултат от късо съединение - някъде има кабел, който свързва + и -, когато се опиташ да светнеш плафона светва за малко и гаснат всички плафони.
Ако си поставял кристален плафон, вероятно си прокарвал и кабел за пин 1. Провери добре този кабел и връзката му в буксата на плафона. Възможно е и някое щръкнало "косъмче" от клемата на кабела да прави мизиреията.

Сега сериозно. Не разбрах моного добре какво е точно проявлението на проблема, но това което си написал може да е резултат от късо съединение - някъде има кабел, който свързва + и -, когато се опиташ да светнеш плафона светва за малко и гаснат всички плафони.
Ако си поставял кристален плафон, вероятно си прокарвал и кабел за пин 1. Провери добре този кабел и връзката му в буксата на плафона. Възможно е и някое щръкнало "косъмче" от клемата на кабела да прави мизиреията.
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
pazokolarov написа:Абе кола на жена два ли се, бе човек?!![]()
![]()
![]()
Xaxa, все като дам колата на някой друг човек и нещо се случва...като си я карам само аз, всичко е ток и жици

То като цяло изобщо не иска да свети вътре в купето, а в багажника си свети.Иначе все още не съм правил тази интервенция с пин 1 за кристалния.Ще погледна и клемата утре.Днеска смених всички крушки да не би някоя да е изпляскала и ако е вързано чрез някаква верига затова да не свети, но уви - без резултат.
Свалих си плафона и го сложих в на един колега колата и светна веднага, което означава ,че да се е прецакал плафона като вариант, отпада.Някакви тоци някъде явно трябва да се мерят ама там вече не съм компетентен.
7 мнения
• Страница 1 от 1