Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от meraklia_pz » 06 Май 2011, 11:40

Да попитам :) реално заигравате ли се с този интерфейс, аз така и не намерих време да отида да вкарам пари по картата за да си взема пача, но си мисля че ще бъде нещо временно :) като занимание, после ще ми омръзне и така :)

п.с. Много добре се е получило, качил си всичкия навигационен софт ли ?
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 06 Май 2011, 19:40

meraklia_pz написа:Да попитам :) реално заигравате ли се с този интерфейс, аз така и не намерих време да отида да вкарам пари по картата за да си взема пача, но си мисля че ще бъде нещо временно :) като занимание, после ще ми омръзне и така :)
п.с. Много добре се е получило, качил си всичкия навигационен софт ли ?

Пача е отличен, няма да съжаляваш. Може доста да се пипа по него.
Не съм качил всичките навигационни програми, но скоро и това ще стане. :D
Засега имам работещи Igo 8 , Igo Primo, Sygic , N Drive , Navitel и Garmin.
Само последната е още бъгавка и не съм и оправил доооста работи, но я подкарах успешно.
Съжалявам ако късно ми се появи мнението.
Когато напиша пост във форума и се появява в темата чак след 2-3 дни, понеже съм нов във форума и мнението ми минава през цензура, което не знам защо но става доста бавно.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Май 2011, 19:48

ако успееш да подкараш гармин наистина добре, може да споделиш как става
за сега аз съм открил само една версия за тази резолюция и то работеше толкова бавно, че въобще не ставаше за навигация
направо я изтрих
колкото до мненията - няма цензура, но трябва да направиш 20 за да се появяват веднага, като гледам малко ти остават така че скоро ще отпадне този "проблем"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 07 Май 2011, 11:00

Прав си, борбата с Гармин е безмилостно жестока :mrgreen:
Вече 2 дни я мъча, таман оправя някой дефект и лъснат нови два.
Много е нестабилна версията за WinCE, за щяло и нещяло плюе грешки или крашва/замръзва.
Искаше ми се да я подкарам като резервен вариянт, заради отличните карти на БГ.
За наша радост, картите на Навтек и Телеатлас напредват и вече не е толкова наложително да се борим с Гармин.
Учуди ме колко добре работят N-Drive и Sygic на Dynavin, а и картите им са със същото покритие като Q4 за Igo :D
Не случайно гръка Vasilise препоръчваше N-Drive , като негов препоръчителен избор за Dynavin.
Ако постигна добър краен резултат с чудото Гармин, непременно ще постна сглобката за да не минават всички през моите мъки :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Май 2011, 11:14

Ndrive и sygic за мен няма смисъл да се инсталират, защото картите им са същите като на IGO а като интерфейс и възможности отстъпват, най-малкото защото нямат релеф. Ndrive имаше и една българска карта, но както и карата на ММЦН е под всякаква критика :mhihi:
Хубаво е да пробваме Navitel, който почти работи с гармински карти включително има и такава специална за тази програма на bgroutingmap
Но до колкото чувам, търсенето по адреси е проблем, а също имал някакви проблеми с маршрутите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 07 Май 2011, 12:17

@lynx, твоята с WinCE 5 или с WinCE 6 е? И ако е с 6, как седи въпроа с пачовете за WiFi и други.
Понеже това с Опера Мини много ме грабна. Ще е яко като спра на някое ОМВ да им се включа в нета, да видя времето, последната пътна обстановка и фейсбук примерно. :mhihi: А мога и от телефона да си шерна интернет през WiFi. Да, знам, че аз мога в тея страници и от смартфона да влезна, на все пак единия екран е 4", а другия 7", и все пак друго си е да покажеш фейсбуук зараден на таблото 8), а и така може на път, човекът до мене да провери нещо, аз да не се разсейвам.

За навигацията, честно да ви кажа, не знам за какво се бъхтате с тея 50 навигации, аз ако сложа едно iGO Primo, друга въобще не ми трябва, и картите са напълно достатъчни, и интерфейса ме кефи повече от всичките други... а и Анелия не е лоша. :mhihi:

Надявам се и аз скоро да се сдобия с такава, времето ще покаще (дали ще има пари :lol: ).
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 07 Май 2011, 16:30

Как се влиза във windows-кия интерфейс? Или това става след като се инсталира въпросният пач?
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 07 Май 2011, 18:35

Да трябва ти пача, който е даден като информация на 1-ва страница от Слави. Аз да попитам някакво развитие с камерите за задно виждане ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 07 Май 2011, 21:30

slavyan5 написа:@lynx, твоята с WinCE 5 или с WinCE 6 е? И ако е с 6, как седи въпроа с пачовете за WiFi и други.
Понеже това с Опера Мини много ме грабна. =========
======За навигацията, честно да ви кажа, не знам за какво се бъхтате с тея 50 навигации, аз ако сложа едно iGO Primo, друга въобще не ми трябва, и картите са напълно достатъчни, и интерфейса ме кефи повече от всичките други... а и Анелия не е лоша. :mhihi:

Моя си е с WinCE 5, не си взимай с WinCE 6 защото е само на китайски и не може уин-а да се обърне на английски.
Няма все още английски фърм за WinCE 6, а и не се знае кога ще се появи.
Аз също съм на мнение , че Примото е идеален вариянт и не ни трябва друго но ми е мерак да пробвам повечето програми.
Слави, не си мисли че Навител е нещо забележително.
Доста грозен интерфейс с миниатюрни бутончета.....така да се каже "Сделано в СССР" :mrgreen:
Засега работи добре с БгРоутингМап, по-натам ще я тествам и с картата на Пелала.
Но както казах, тази и други програми са само за "резервен вариянт", основното е Igo и сие. :driving:

И един въпрос към знаещите:
Румънеца беше написал в един форум,, че Примото може да се минимализира, като по този начин имаме възможност примерно да си сменяме песни в МП3 прейъра или друго, докато примото навигира на заден план.
Това ставало чрез дописване на командата за минимализиране в сис-файла.
Някой знае ли какво и къде се дописва?

ентусиаст
Аватар

Мнение от UBAH5 » 07 Май 2011, 21:57

Аз съм с WinCE 6, явно затова надписите за избор на time zone са ми на йероглифи :D
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 08 Май 2011, 13:57

UBAH5 написа:Аз съм с WinCE 6, явно затова надписите за избор на time zone са ми на йероглифи :D

Ти също си с DVN-E46, нали? От къде си го взе, че да е с WinCЕ6?
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 08 Май 2011, 17:41

И моя е с Win 6. Аз съм го взел разбира се :) от Babuna. Това не го знаех, значи за сега пача няма да стане за мене така ли ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от UBAH5 » 08 Май 2011, 17:47

slavyan5 написа:
UBAH5 написа:Аз съм с WinCE 6, явно затова надписите за избор на time zone са ми на йероглифи :D

Ти също си с DVN-E46, нали? От къде си го взе, че да е с WinCЕ6?

От бабуна :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 08 Май 2011, 19:19

Много неприятно. Този Бабун (без да искам да го обидя :) ), дали би могъл да се включи в дискусията, дали има още от тези с Уин 5, или всички, които пристигат за напред ще са с 6.
А това дали е фирмуер ъпдейт за тези, които са с 5? И ако не е, тъй като предполагам, че хардуера е еднакъв, дали ако на устройство с 6 се инсталира фирмуер от такова с 5 дали ще стане с 5.
Защото ако си взимам такова, то ще е главно заради WiFi-то и цялото хакване, и ако не става ще е лошо. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 09 Май 2011, 1:28

Не може да се сменя операционната система, всяка платформа си е предназначена за дадена операционна система.
Може само да се променя при WinCE 5.0 от китайски на английски или обратно.
slavyan5, уреда може да си го купиш от и-бей като първо попитай търговеца с каква оп.система е.

P.S. Оказа се, че има вече английски фърм и пач за WinCE 6 , румънеца го продава в сайта си.http://www.wincepatch.com/wince6
Само wi-fi още няма, но предполагам че е въпрос на време да го направи :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46