Димене при високи обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Димене при високи обороти
имайте в предвид че тея коли неса първа младос и масло като 5-40 е тънко а относно 1л. на 10000 хл.км. е нормален а относно темата много е богата сместа
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
я си прегледаи датчик температура.. и показатели ламда..
може да цикли в някои режим тая сонда и да блъска някаква грешна смес..
и на мен са ми казвали че като давам доста газ изпушва доста но.. разхода ми и на е30 и на е36 на масло е много малък..
може да цикли в някои режим тая сонда и да блъска някаква грешна смес..
и на мен са ми казвали че като давам доста газ изпушва доста но.. разхода ми и на е30 и на е36 на масло е много малък..
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Да не пускам друга тема. Къде в Пловдив мога да отида на анализатор или нещо подобно да измерят сместта и да кажат какво да се направи ?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Аз съм с М40 . Понякога и моята пупи , отзад излиза черен пушек при натискане на газта . Ауспуха ми е толкова черен , че чак има наслоявания и това всичко са сажди .
Като я изреже 2-3 пъти до прекъсвач и се оправя и започва да върви по-добре иначе е мудна , мирише на бензин и отзад пуши черно .
На диагностика нищо незасичат , катализатора го махнах за да отпаднат съмненията от него , но проблема си остана , разхода от 30л/100км също
Като я изреже 2-3 пъти до прекъсвач и се оправя и започва да върви по-добре иначе е мудна , мирише на бензин и отзад пуши черно .
На диагностика нищо незасичат , катализатора го махнах за да отпаднат съмненията от него , но проблема си остана , разхода от 30л/100км също
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
jakson написа:Аз съм с М40 . Понякога и моята пупи , отзад излиза черен пушек при натискане на газта . Ауспуха ми е толкова черен , че чак има наслоявания и това всичко са сажди .
Да ти имам разхода

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
А някой ще каже ли къде да отида на анализатор на сместта в Пловдив
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- jakson
- ентусиаст
-
BMWMHartge написа:А някой ще каже ли къде да отида на анализатор на сместта в Пловдив
Има един Наско инжинера , на цариградско шосе е . Той прави такива услуги ако не се лъжа .
Като тръгнеш от центъра към скобелева майка и стигнеш хотелна на Ванко 1 , комина на волво подминаваш кръстовището и влизаш към бензиностанцията успоредното пътче което върви до шосето.
Оглеждаш се в дясно ако не се лъжа е първата отбивка , там има някакви сервизи май има и на Шкода сервиз подминаваш ги има едно тунелче и излизаш на гърба на сервизите там в дясно завиваш и питаш за Наско инжинера . Аз съм ходил при него ама ......
- jakson
- ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:jakson написа:Аз съм с М40 . Понякога и моята пупи , отзад излиза черен пушек при натискане на газта . Ауспуха ми е толкова черен , че чак има наслоявания и това всичко са сажди .
Да ти имам разходаСериозно - от доста време насам наблюдавам темите ти, и чак вече се чудя не открихте ли проблема с колата ти. За да пуши така, да мирише на бензин и т.н. работата на мотора ти е под всякаква критика. Инспектирайте добре горивоподаването, и запалителната уредба. Все трябва да хванете проблема. Ти какви пари си наринал за гориво, да си беше купил един добре работещ мотор.
Честно да ти кажа не ми се занимава да сменям пък и този за 3 г. съм навъртял под 10 000 км. Колата е под 200 000 и то реални , да взема някой пък откъде да го знам на какъв ще попадна .... някой на половин милион километра където ще е по-зле и от моя ...
Иначе съм навит на М42 , и на 2.8 съм навит ама там вече повечко работа ...
Засега искам да стегна моя ама работата е там , че в гр. Пловдив няма един наистина разбиращ майстор. Всички са майстори по неволя .
Аз им казвам какъв е проблема за да го намерят те ме гледат като голям камък , все 1 аз съм майстора , а те чираци ....
Доста ме съмняват дюзите .... Вероятно течат без да има какво да ги спре или поня някой от тях ...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
jakson написа:Dirty M5 driveR написа:jakson написа:Аз съм с М40 . Понякога и моята пупи , отзад излиза черен пушек при натискане на газта . Ауспуха ми е толкова черен , че чак има наслоявания и това всичко са сажди .
Да ти имам разходаСериозно - от доста време насам наблюдавам темите ти, и чак вече се чудя не открихте ли проблема с колата ти. За да пуши така, да мирише на бензин и т.н. работата на мотора ти е под всякаква критика. Инспектирайте добре горивоподаването, и запалителната уредба. Все трябва да хванете проблема. Ти какви пари си наринал за гориво, да си беше купил един добре работещ мотор.
Честно да ти кажа не ми се занимава да сменям пък и този за 3 г. съм навъртял под 10 000 км. Колата е под 200 000 и то реални , да взема някой пък откъде да го знам на какъв ще попадна .... някой на половин милион километра където ще е по-зле и от моя ...
Иначе съм навит на М42 , и на 2.8 съм навит ама там вече повечко работа ...
Засега искам да стегна моя ама работата е там , че в гр. Пловдив няма един наистина разбиращ майстор. Всички са майстори по неволя .
Аз им казвам какъв е проблема за да го намерят те ме гледат като голям камък , все 1 аз съм майстора , а те чираци ....
Доста ме съмняват дюзите .... Вероятно течат без да има какво да ги спре или поня някой от тях ...
Бозвай едно хубаво М42, после от М40 ще вземеш някой лев.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет

jakson и на 10 000км да ти е мотора, ако е прегряван или оставян без масло - все тая. И аз си мисля, че в твоя случай ще е по-добре друг мотор. М40 и М50Б20 (като моя) като цяло не си заслужава да се хвърлят луди пари по тях. Е36ците от Англия станаха евтини

И моя М50Б20 е муден, ама май няма да му търся проблема за сега, върви на страни в кръговото, сега че не набира е отделен въпрос

Точно така спрете колата на едно място като е загряла и започнете да й подавате постепенно газ докато не стигнете до прекъвач и задръжте 3-4 сек,и сами ще се убедите какъв е резултата.При мен беше леко сивкав дим.След като пуснах газта всички изпушвания изчезнаха просто такива са моторите според мен.Виждал съм доста 3-ки на приятели включително и мойта в добро състояние и пак си изпушват така,че ако е моментно и не някакъв гъст дим няма място за притеснение. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Направи една ревизия на главата и ако си с читаво масло и тогава няма да припушва 

Наскоро взех колата ако пипа маслото може и до там да се стигне,но сега не ми е приоритет ще видим тия М40 дето сички ги плюят колко ще изкара,ако почне да издава багажа ще мина на вариант с верига ИС например 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
BMWMHartge написа:М50б20 ванус. При влизане във високи обороти и докато сменям предавките, отзад доста кaди, като вихрушка и мирише на гадно.Колата си върви добре. Масло гори около литър на 10к. ??? Не съм сменям горивен филтър около 50к км.
Закачи колата на газ анализатор и гледай какви са изгорелите газове, там много лесно ще разбереш колко е богата сместа.
После ще търсиш защо е богата, като може да търсиш причината в мудна ламбда, стари свещи, повреден регулатор на налягането, дебитомер и тн.

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2