Странен шум в двигателя след смяна на масло.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 TDS
Странен шум в двигателя след смяна на масло.
Здравейте колеги. След смяна на масло,маслен,горивен и въздушен филтър в двигателя или помпата незнам точно от къде се чува ромолене, по силно тракане и нетипично. Колата е закупена преди 2 месеца, просто сега сменям консуматави. Някой с нещо да помогне. Двигателя е 2.5 TDS с пластмасовите колектори. При първо палене изпушва сиво
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Странен шум в двигателя след смяна на масло.
Какво масло сипа - марка и тип ?
Може да си сложил неподходящо масло за степента на износване на двигателя , или пък самото масло да си е скапано ...
Най -вероятно ти тропат повдигачите , а може и биелни лагери , може и верига и т.н. ...
Възможно е в старото масло да е имало добавка и като си го източил и си сипал новото да "пъкват кирливите ризи " .... Нарочно сипват разни ла*на в маслото , за да могат да си продадът пустиняците и да не се видят недостатъците ... Може само да се гадае , ако можеш пусни един клип с шума , за да се чуе поне горе-долу ... , че така темата може да бъде поле за изява само на екстрасенси и врачки .... !
Може да си сложил неподходящо масло за степента на износване на двигателя , или пък самото масло да си е скапано ...
Най -вероятно ти тропат повдигачите , а може и биелни лагери , може и верига и т.н. ...
Възможно е в старото масло да е имало добавка и като си го източил и си сипал новото да "пъкват кирливите ризи " .... Нарочно сипват разни ла*на в маслото , за да могат да си продадът пустиняците и да не се видят недостатъците ... Може само да се гадае , ако можеш пусни един клип с шума , за да се чуе поне горе-долу ... , че така темата може да бъде поле за изява само на екстрасенси и врачки .... !
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
ок ще направя клип и ще го постна. Благодаря. И мен ме усъмни за добавки.
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте ето и клипа цък
Шумът се чува на 11 секунда с остъчен шум, който се чува и по нататък като фуражомелка . Един познат в сервиз ми каза,че амортисьора на двигателя ми е за смяна и от там издава и други звуци но ме притеснява това фуражомелчене. Искам да подчертая, че колата не ми пуши сиво след смяната на маслото а от близо месец. Маслото е цък немско е сравнително ефтино, но просто нямам в момента финансова възможност. Ще го сменя на 2-3000 км . Просто исках да сменя консумативите
Шумът се чува на 11 секунда с остъчен шум, който се чува и по нататък като фуражомелка . Един познат в сервиз ми каза,че амортисьора на двигателя ми е за смяна и от там издава и други звуци но ме притеснява това фуражомелчене. Искам да подчертая, че колата не ми пуши сиво след смяната на маслото а от близо месец. Маслото е цък немско е сравнително ефтино, но просто нямам в момента финансова възможност. Ще го сменя на 2-3000 км . Просто исках да сменя консумативите
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Това за амортисьорчето на ремъка на двг. се проверява лесно - махаш ремъка и ще видиш какво се случва ! За половин една минута няма проблем че помпата за охлаждането няма да върти! 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Амортисьорчето на обтяжната ролка според мен не е проблема ..... Както колегата pgv64 е казал , свали ремъка и запали двигателя и ще си проличи дали то издава тоя шум ...
Ама като слушам звука , не ми се струва да е от амортисьорчето ... , по скоро ми намирисва на биелни лагери или ангренажна система ....
Ама като слушам звука , не ми се струва да е от амортисьорчето ... , по скоро ми намирисва на биелни лагери или ангренажна система ....
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
pgv64 написа::D Не искам да се плашиш , но Методи е прав! Най вероятно става въпрос за добавка която е сложена от предишният собственик и сега новото масло я е изчистило тотално и ...!
Иначе в други теми е обсъждано, че добавките на помагат и никва работа на вършели.
И аз като колегата Методи си мисля, че просто си сипал неподходящото масло.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:pgv64 написа::D Не искам да се плашиш , но Методи е прав! Най вероятно става въпрос за добавка която е сложена от предишният собственик и сега новото масло я е изчистило тотално и ...!
Иначе в други теми е обсъждано, че добавките на помагат и никва работа на вършели.
И аз като колегата Методи си мисля, че просто си сипал неподходящото масло.
Aко е от това за мен ще е най-малкия проблем. Дано не е нещо по сериозно
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте. Колата днес изляза от сервиз . Сменени 2 свещи обгорели бая, и натягане на веригата от помпата. По принцип това ми беше проблема охлабена верига. Сега трябва да ми сменят и амортисьорчето на двигателя но не знам от къде мога да си намеря. И как му е точното название.
10 мнения
• Страница 1 от 1