ключ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring '00
- Мечтае да кара: Самолет...
Re: тресе ама тресе
Колега, разбра ли от какво прави така, че и при моята се усещат вибрации около кардана на 4 и 5 скорост.
Колеги, защо се вкарвате във филми а не погледнете джантите дали не са криви? Свалете ги и вижте дали няма ръжда между джантата и диска! Живеем в БГ......... изправяме джанти на смяна на масло......това си е консуматив!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
P.Markovski написа:И аз днес забелязах същото нещо, точно на 4-та и 5-та. Обаче при мен вибрациите се усещаха на волана като изкачвам стръмен участък.
Същата работа ми се е случвало, но с Е30. Тресе, ама тресе, направо бие във волана при лек наклон, после следва леко надолнище и няма грам вибрации

Никой не мое ма връне на селу!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Откъснат мост или тампон на дифа. Погледнете ги и двете места.
Si non confectus, non reficiat.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
колеги и аз имам подобен проблем, за които съм писал и така и непулучих одговор .. смянях двигателя заедно със всичките щуротии и оттогава над 130 почва да ми вибрира задницата всичко е здраво тампона на дифа и тои е нов само непомня преди да го сменя дали тресеше таи като нямах време да покарам колата повечко след смяната на двигателя
вазможно ли е от кофти тампон да тресе така ? да добавя няма никакви луфтове, а може би и от каретата да идва проблема ?

- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
На моята моста е добре тампона на дифа го сменях преди 6 месеца. Според мен ще е някой висящ лагер ама все не остава време да я закарам да я огледат.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, ще подкрепя думите на М3, свалете колелата проверете да няма деформирана гума, след това за иакривена джанта и балансирайте наново, ако тогава вибрацийте останат колата се качва на канал и се търси причината.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Такова чукане отзад се получава или при проблемен висящ лагер,или проблем в дифа!!! И точно в този диапазон- карал съм е46 то4но с неизправен висящ лагер. Като потупване отзад/долу е и след 2000 оборота спира. Успех колега! Тук останалите ще ти решат проблема

Проблема на колегата е само на високите предавки и само в определени обороти.
Нещо по съединителната група му идват в повечко нютоните...
Нещо по съединителната група му идват в повечко нютоните...

Последна промяна v_V_v на 10 Май 2011, 17:50, променена общо 1 път
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Проблема не е в чукане и потупване, а във вибраций. Правете разлика колеги, за да не се излагаме, форума е да се помогне като се избягат излишни разходи и нерви.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
Днес смених 2-рия висящ лагер и като че ли се пооправи ама пак се усещат леки вибрации. 

- Arxangel
- Потребител
-
- Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe
Аз имах подобни проблеми със много силни вибрации, но моите бяха само на 2-ра и 3-та предавка, при определени обороти. След като смених висящ лагер и всички възможни тампони, регулаж и баланс на джанти и т.н. се оказа, че проблема е бил в преобразувателя на вътрящия момент (или турбото на скоростната кутия, както му казват майсторите). Смених го и колата заспа. Немога да кажа дали това е проблема на колегата, но не пречи да се погледне.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2