ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
the_witch написа:Колеги, от скоро карам Е36 92г и забелязах, че на капачката на маслото има една странна бяла субстанция, а маслото си е нормално на цвят. Каква може да е причината?
Конденз

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
^_^ написа:Пасажерската седалка на купе не се сгъва. Какво може да е
99% ти се е скъсало жилото, разглоби я и после лесно ще я оправиш

- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Здравейте,
карам е36 318is купе 92г ,имах неприятна близка среща от третия вид с един бордюр, в следствие на което се оказа, че носачът е крив и съответно карето на полуоската е разбито (външното откъм колелото, а не откъм диференциала). Въпросите ми са съответно: (на снимката съм сложил това, на което му викам носач, може и да не се казва така:DD)
1. цялата полуоска ли се сменя и съответно различават ли се полуоските при различните е36ци и съответно при различните години на is-ките
2. Как се маха носача откъм страната на диференциала (понеже има 1 болт, който не може да се извади, защото опира в диференциала, а му остава съвсем малко. Диференциала също ли трябва да се махне, за да се смени носача?:). Въпросът важи и за носача , различава ли се при различните е36ци и съответно различните години?:)
3. Понеже се счупи АBS датчика, който е прикрепен към (това, което се хваща за самото купе с 3 болта, май и на него му викат носач?) съответно как се сменя той, само нов датчик и се нагажда към самия кабел?
Извинявам се за може би малоумните въпроси, но никакъв ме няма в техническата част, един приятел ми оправя колата и понеже няма време да търси части каза на мен, а както се вижда аз съм бая зле
:D
П.С: Пуснах тема в купува, но може би може да ме насочите към човек, магазин, морга нещо си, в което да взема по - евтинко частите (по възможност 2ра ръка), от София съм
Поздрави:)
карам е36 318is купе 92г ,имах неприятна близка среща от третия вид с един бордюр, в следствие на което се оказа, че носачът е крив и съответно карето на полуоската е разбито (външното откъм колелото, а не откъм диференциала). Въпросите ми са съответно: (на снимката съм сложил това, на което му викам носач, може и да не се казва така:DD)
1. цялата полуоска ли се сменя и съответно различават ли се полуоските при различните е36ци и съответно при различните години на is-ките
2. Как се маха носача откъм страната на диференциала (понеже има 1 болт, който не може да се извади, защото опира в диференциала, а му остава съвсем малко. Диференциала също ли трябва да се махне, за да се смени носача?:). Въпросът важи и за носача , различава ли се при различните е36ци и съответно различните години?:)
3. Понеже се счупи АBS датчика, който е прикрепен към (това, което се хваща за самото купе с 3 болта, май и на него му викат носач?) съответно как се сменя той, само нов датчик и се нагажда към самия кабел?
Извинявам се за може би малоумните въпроси, но никакъв ме няма в техническата част, един приятел ми оправя колата и понеже няма време да търси части каза на мен, а както се вижда аз съм бая зле

П.С: Пуснах тема в купува, но може би може да ме насочите към човек, магазин, морга нещо си, в което да взема по - евтинко частите (по възможност 2ра ръка), от София съм
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Полуоските са 2 вида при не М-ковите е36-ци. За големия и за малкият диф, ако си си с оригиналния диф трябва да си с малките. Носача не се сещам как се маха, някой друг ще тр да каже, но предполагам може да се развие дифа да падне малко надолу. Носачите са еднакви. Абс датчика го проследи по кабела и ще видиш как се сменя.
Търси и в продава, всичките неща ги има.
Търси и в продава, всичките неща ги има.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
amadeusbg написа:2. Как се маха носача откъм страната на диференциала (понеже има 1 болт, който не може да се извади, защото опира в диференциала, а му остава съвсем малко. Диференциала също ли трябва да се махне, за да се смени носача?:). Въпросът важи и за носача , различава ли се при различните е36ци и съответно различните години?:)
Болта не се вади на цяло но,развиваш предния тампон на дифа и го надигаш леко с щанга - тогава вече излиза достатъчно за да свалиш фибата,а и болта може да излезе... аз лично запилих предната му подвеждаща част и слагането после е лесно. Този болт се стяга на спусната кола (този който прави колата би трябвало да го знае

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Колеги, как се свалят задните прозорчета на е36 купе (:
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Добър ден.Колеги автоматиците имат ли ацс или и на тях се слагат допълнително.
- the_witch
- Потребител
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Z4
Конденз
[/quote]
Благодаря, а опасно ли е за двигателя?

Благодаря, а опасно ли е за двигателя?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
the_witch написа:Конденз
Благодаря, а опасно ли е за двигателя?[/quote]
Не,но се старай да достигаш работната температура на мотора с всяко едно палене-90градуса
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
makalalli написа:Колеги, как се свалят задните прозорчета на е36 купе (:
+ напоследък ровичкам из интернет, гледам окачване а-у... и някак си съм останал с впечатление, че доста парички вървят, а сега попаднах на това
мнения и коментари :?
Имам два въпроса, за е36 318i 1992г.:
1. Отдолу точно по средата забелязах, че капе масло (много малко, но все пак...) Като поогледах точно там където двигателя се свързва със скоростната кутия. 3 месеца бях оставил колата без да я паля, днес я запалих, естествено преди това проверих нивото на маслото - не беше мръднало. Възможно ли е да капе само докато се кара или двигателят е топъл, или просто съм в голяма заблуда?
2. Четох някъде, че стрелката на температурата не трябва да преминава средата. Моята е малко по-надясно (леко е отклонението). Възможно ли е да има някакъв проблем или всичко е в рамките на нормалното?
1. Отдолу точно по средата забелязах, че капе масло (много малко, но все пак...) Като поогледах точно там където двигателя се свързва със скоростната кутия. 3 месеца бях оставил колата без да я паля, днес я запалих, естествено преди това проверих нивото на маслото - не беше мръднало. Възможно ли е да капе само докато се кара или двигателят е топъл, или просто съм в голяма заблуда?
2. Четох някъде, че стрелката на температурата не трябва да преминава средата. Моята е малко по-надясно (леко е отклонението). Възможно ли е да има някакъв проблем или всичко е в рамките на нормалното?
Не е важно какво караш... важното е КАК го караш ;]
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Имат ли разлика предните амортисьори от шестаците бензин с дизеловите ?
Мерси
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Здрасти на всички, при първия оглед на колата след като я купих,
намерих в багажника една планка, която не можах да открия от
къде е. Някой да я е мяркал по предназначение някъде ?
Колата е Е36 320 Touring.
намерих в багажника една планка, която не можах да открия от
къде е. Някой да я е мяркал по предназначение някъде ?
Колата е Е36 320 Touring.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
psycho_vt написа:Имам два въпроса, за е36 318i 1992г.:
Да, може да капе само докато е топло маслото. Ако искаш да видиш точно от къде измий всичко отдолу и като прокапе ще разбереш от къде идва.
Стрелката си ти е на средата, така изглежда от положението в което седиш. Ако я гледаш от мястото на пасажера в дясно ще изглежда пък малко в ляво.