Как се маха предно стакло на Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как се маха предно стакло на Е36

Мнение от metodi80 » 23 Мар 2011, 1:33

Ако ви кажа , че съвсем на скоро на колегата КИРО (посещава форума) , стъклото се беше отлепило само и той даже установи съвсем случайо ..... Карал си пича и усетил , че нещо му хлопа , чудил се , чудил се какво е и хоп , пипнал стъклото , а то взело , че поддало на вън .... !!! Аз лично не съм видял , но по неговия разказ , само натиснал от вътре и стъклто излязло ... След това черния силикон , полагане на стъклото и толкоз ... Що па да е философия ?! Дет викаш колега , що ше даваш пари на разни пияници - майстори ... , ква филосовия има в това да почистиш леглото , да нанесеш силикона (ще слагаш на усет ) и след това парскаш стъклото .... Леглото е така направено , че на горе силикон няма да излезе , ако ще излиза , ще е надолу към купето ... Ако излезе повечко просто ще го обереш , пък и тавана ляга така , че прикрива всичко ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Мнение от kraiso » 05 Май 2011, 20:51

Свалянето на стъклото става по следния начин :
1-махане на оплътнения
2-зарязване на лепило където е възможно
3-прокарване на стоманена нишка или дебела корда през лепилото на прозореца
4-следва обиколка с триене през цялата рамка
5-поставяне на новото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 08 Май 2011, 11:17

Моето мнение е да провериш в някой оторизиран сервиз колко е смяната, за да не ти излезе по-скъпо-според мен по-добре е да дадеш 40-50лева и да има гаранция отколкото после да извършваш процедурата отново, или намери някой който поне веднъж е извършвал тази процедура. Успех :yes:

Предишна

Назад към E36