Проблем с китайски ксенон - прекъсва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Проблем с китайски ксенон - прекъсва
Здравейте, потърсих с търсачката, но не успях да намеря подобен проблем. От преди година сложих китайски ксенон на колата, ползван и преди. Отначалото нямаше проблеми до първата година, след това левият ми фар започна да изгасва когато си поиска, като с течение на времето все по-често го правеше и се оправяше с рестарт (гася и пускам пак фаровете), докато накрая след поредното изключване и рестарт реших да отворя капака и видях как пушеше баласта...
Така де естествено веднага го демонтирах, по-късно взех от един приятел баласт останал му от предната кола и го монтирах. 1-2 седмици нямаше проблем след което взе и той да прекъсва, по-късно започна и десня фар, но по-рядко. Сега когато си искат се гасят фаровете, като по-често левия. Друг път пък карам цял ден и няма проблеми. Веднъж нощем ми спряха идвата фара
(Беше влажно и студено времето). Незнам дали няма някакви смущения, връзките уж съм ги проверявал да не би да се е измъкнал някой кабел, по-късно може и да ги пръсна с контактен спрей.
Също така съм забелязал преди няколко месеца когато ми беше заминал акумулатора и тръгвах 1-2 пъти по баира надолу с палене от скорост и тогава пък изобщо не тръгваше до следващото гасене на колата и палене по нормалния начин. Сега съм с нов акумулатор 72Ah и е същата работа
Въпросът ми е дали си заминава ксенона или имам някакво смущение по колата, което кара ксенона да прави такива мизерии?

Също така съм забелязал преди няколко месеца когато ми беше заминал акумулатора и тръгвах 1-2 пъти по баира надолу с палене от скорост и тогава пък изобщо не тръгваше до следващото гасене на колата и палене по нормалния начин. Сега съм с нов акумулатор 72Ah и е същата работа
Въпросът ми е дали си заминава ксенона или имам някакво смущение по колата, което кара ксенона да прави такива мизерии?

- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Re: Проблем с китайски ксенон - прекъсва
Ами не си заслужава,за мен си купи един за 70 100 лв слагай го и перкай ..
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Освен да провериш връзките на кабелите и самите кабели няма какво да направиш повече. Баластите по принцип трябва да са на място, където се охлаждат добре и да е сухо. Ако са заминали няма какво повече да направиш.
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Най-лесно е да се сменят. А някой знае ли дали се влиаят от нещо, тъй като единия баласт е до бобинния блок, а другият до сирената на алармата, която има магнит. Щях да пробвам, после да пиша, но трудно им намирам друго място, затова питам преди да правя промени.

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
едва ли се влияат ама трябва да се охлаждат добре щото от топлината стават повечето мизерии
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Най-вероятно им е дошло времето. По принцип не трябва да им е проблем охлаждането като са сложени на открито място. Някои ги завират под фаровете и там има проблем с прегряването.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
а има и доста който са прецакани още нови на мен ми се е случвало няколко пати
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Преди малко едвам запалих единия фар, тръгна сигурно от 20-тия рестарт.
Утре ще ги пръсна с контактния спрей, ще видя как ще се държат и ще пиша дали има прогрес. Ако нищо не стане - брак, преди да са ме друсали акт за неизправни светлини.
Утре ще ги пръсна с контактния спрей, ще видя как ще се държат и ще пиша дали има прогрес. Ако нищо не стане - брак, преди да са ме друсали акт за неизправни светлини.

Баластите ти имат някакъв проблем, според мен си заминават и няма да успееш да ги оправиш 
Мой приятел продава ксенони и има баласти по 25лв. (обикновени, такива като твоите) и по 37лв. хубави, тънки с 18 месеца гаранция.

Мой приятел продава ксенони и има баласти по 25лв. (обикновени, такива като твоите) и по 37лв. хубави, тънки с 18 месеца гаранция.
Последна промяна PeReZ на 17 Май 2011, 21:46, променена общо 1 път
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
За всеки случай увий баластите и кабелите с готварско фолио и пиши дали нещо се е променило, аз така "съживих" един от моите 

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Пръснах ги с контактния спрей и ги пробвах на изгасена кола с пуснати консуматори - тръгнаха, но още е твърде рано да се говори, защото си спират когато си поискат. Ще пробвам като се прибера и както колегата baitun каза да ги увия с готварско фолио.

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Нито контактния спрей, нито фолиото помогнаха... Плаче колата за нови. Мерси все пак за помощта.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Иди пак си купи такъв! 

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Пак такъв ще търся... като се замисля, вече е на 3-4 години свален от друга кола станала на тотал и пак работи, само дето на моменти вече прави мизерийки
Става за дълги светлини

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Диан написа:Пак такъв ще търся... като се замисля, вече е на 3-4 години свален от друга кола станала на тотал и пак работи, само дето на моменти вече прави мизерийкиСтава за дълги светлини
или халогени!

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2