Проблем с голям разход на бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Проблем с голям разход на бензин
Здравейте имам проблем с голям разход на бензин ..Принципно съм 318ис м42 с АГУ на газ харчи много добре ама на бензин за палене лапа адски много ... направо ужас кажете някакъв сервиз с добра диагностика
Свещи и кабели нови и сменени 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Проблем с голям разход на бензин
player123 написа:Здравейте имам проблем с голям разход на бензин ..Принципно съм 318ис м42 с АГУ на газ харчи много добре ама на бензин за палене лапа адски много ... направо ужас кажете някакъв сервиз с добра диагностикаСвещи и кабели нови и сменени
Я дай малко по-конкретно как го засичаш тоя повишен разход за палене

И сега сериозно ,не схващам как засичаш разхода на бензин ако палиш само на него и всъщност ,какъв ти е разхода ,щот не разбрах

- player123
- младши ентусиаст
-
Значи странното е че на газ харчи 11.5 - 12 а на бензин борда показва 11.8 примерно за 1000 км каране на бензин.Значи от 23 км ми показваше,че имам да мина с бензина който имам напълних бензин до горе за 120 лева и застана на 60 стрелката.Карах 299 км и ми изписа оставащи 30 км .. което излиза 20 л. на 100 бензин ... абсурд а карах леко много странно.Сега сипах 10 лева бенз да си паля на газ и ми свърши за 4 дена ... а само паля чакам 2 3 мин и тръгвам ..
- player123
- младши ентусиаст
-
интересува ме да се закачи на компа и да каже къде могат да го направят наистина добре 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Сервизи в София мисля бол, къде точно ще ти я направят добре ще кажат колегите от София ....
За мен обаче проблема ти е в ламбда сондата ...
Нищо не каза затова, какво е газовото ти! Най-вероятен проблем е ламбда сонда (мн често срещан проблем при е36-ците.......)-трябва да я замериш! Успех колега!
- player123
- младши ентусиаст
-
kraiso написа:Нищо не каза затова, какво е газовото ти! Най-вероятен проблем е ламбда сонда (мн често срещан проблем при е36-ците.......)-трябва да я замериш! Успех колега!
Обикновенно .. АГУ ама си бачка идеално на газ 11 12 харчи и съм много доволен ама много бензин лапа ... също като запаля и врътна и ако леко не натисна газта гасне трябва много леко и не гасне
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
А на бензин прекъсва ли?Как са и оборотите на бенз?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Нормално е с обикновена газова уредба да има разход 20 литра на 100 км, когато се кара на бензин с неработеща или прекъсната ламбда сонда. За да не трупа грешки от ламбдата в компютъра, когато работи на газ, някои си извеждат прекъсвач на таблото, с който я игнорират при работа на газ.
- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
отиваш в сервиз "Юве" и ти казват от какво е ... тука с форумно гадаене и баене до никаде няма да го докараш 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
player123 написа:kraiso написа:Нищо не каза затова, какво е газовото ти! Най-вероятен проблем е ламбда сонда (мн често срещан проблем при е36-ците.......)-трябва да я замериш! Успех колега!
Обикновенно .. АГУ ама си бачка идеално на газ 11 12 харчи и съм много доволен ама много бензин лапа ... също като запаля и врътна и ако леко не натисна газта гасне трябва много леко и не гасне
Ми най-вероятно ти преобогадява и се дави колата,затова гасне . Смърди ли на бензин много като я запалиш . Може да е ламбда,както споменаха колегите,може да е темп. датчик и т.н. С хвърляне на боб трудно ще открие някой проблема ,ходи на една диагностика и ще намерят евентулно проблема

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
metodi80 написа:Сервизи в София мисля бол, къде точно ще ти я направят добре ще кажат колегите от София ....
сондата може би дава грешни показатели ..и аз съм за нея..

- player123
- младши ентусиаст
-
Трябва ми точен адрес за диагностика дето са добри ходиш при едни шмекери дето ме изментиха с 20 лева ...
15 мнения
• Страница 1 от 1