Bluetooth retrofit
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Bluetooth retrofit
Най-накрая успях да си ретрофитна Блутуут в колата, безкрайно щастлив съм
Колата ми нямаше дори кабелите прекарани, така че задачата не беше никак лека. Блутуут-а си работи перфектно, след като един поляк програмира колата (като между другото отключи още някои екстрички
)
Огромни благодарности на колегата NAPSTERS
, който навърза блутуут-а и прекара кабелите, както и на колегата Tzveto, от когото купих всичко необходимо и беше изключително коректен
Снимки няма, защото още не съм взел планката на която се закрепя модула в багажника
Като части не ви трябва "много":
- блутуут модула + оптичните кабели до MOST-a? (едно пластмасово чудо в багажника, в което се събират оптичните кабели за всички модули). Не са особено дълги
- блутуут антена + кабела от модула до антената (намира се над плафона, кабела е дълъг)
- микрофона + кабела от модула до микрофона (също се намира над плафона, с отделен кабел)

Огромни благодарности на колегата NAPSTERS

Снимки няма, защото още не съм взел планката на която се закрепя модула в багажника

Като части не ви трябва "много":
- блутуут модула + оптичните кабели до MOST-a? (едно пластмасово чудо в багажника, в което се събират оптичните кабели за всички модули). Не са особено дълги
- блутуут антена + кабела от модула до антената (намира се над плафона, кабела е дълъг)
- микрофона + кабела от модула до микрофона (също се намира над плафона, с отделен кабел)

Re: Bluetooth retrofit
Като гледам колко си радостен се чудя дали да ти кажа че аз го имам това но никога не съм го ползвал 

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Ами да ти препоръчам ползвай го защото е много готино
Cinder интересува ме с кой телефон го ползваш и дали може да качва целия списък номера в колата?

Cinder интересува ме с кой телефон го ползваш и дали може да качва целия списък номера в колата?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
bluetooth-а е една от най-полезните екстри, която винаги ползвам
приблизително колко излезе цялата работа?

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
da6ip написа:Ами да ти препоръчам ползвай го защото е много готино![]()
Колега,мисля че с който и да е телефон би трябвало да излизат всички контакти.
- Cinder
- ентусиаст
-
da6ip написа:Ами да ти препоръчам ползвай го защото е много готино![]()
iPhone 3GS, прехвърля ми всичко в колата.
@ndro написа:bluetooth-а е една от най-полезните екстри, която винаги ползвам
Чарколяците с кабелите към 370лв по спомен, труда по монтажа 60лв., програмирането ме одра 200 евра поляка

Отделно ми пусна мигачите да се виждат на HUD-a, огледалата да се прибират от ключа и TV in motion. Можеше и М-ков HUD да ми пусне с оборотомер и т.н., ама не ме кефи как изглежда.
За справка, от Камор ми бяха обадили 3,5к лева, без труда и програмирането

Cinder написа:Чарколяците с кабелите към 370лв по спомен, труда по монтажа 60лв., програмирането ме одра 200 евра полякаАма предпочитах да го свърши някой, който знае какво прави, а не да ми казват "ами то такова ако изгори някой модул нали ..."
За справка, от Камор ми бяха обадили 3,5к лева, без труда и програмиранетоОт Дару дори не можаха да ми кажат какви части ще ми трябват, казаха ми да съм ходел там да закачат колата към (цитирам) "един голям компютър на БМВ".
тоя поляк е прекалил, като знам колко е елементарно всичко, ама здраве да е.
тия от камор си работят по германски стандарт, а тия от дару са "нема толко големи тикви" - те всичките са се закачили към "един голям компютър"

- Cinder
- ентусиаст
-
Мда и на мен не ми се даваха, но не можах да намеря тука някой да го свърши за по-малко и от друга страна не исках да започвам да се уча върху собствената си кола 

Проблема с bluetootha е че не работи на всички телефони - пробвах го с Нокия и работи но на моя Samsung Omnia 7 неработи. Незнам дали ако ъпдейтна софтуера ще стане.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Проблема с bluetootha е че не работи на всички телефони - пробвах го с Нокия и работи но на моя Samsung Omnia 7 неработи. Незнам дали ако ъпдейтна софтуера ще стане.
не съм имал телефон, с който да не работи, като почна със старата класика - нокиа 6310i, други нокии, сони ериксони, после смартфони с windows mobile и сега galaxy s с android.
с windows phone 7 не съм пробвал - според мен проблема идва от бил гейтс, а не от софтуера на колата

Аве щом на стария ми СЕ k700(който е на 6 години и нещо ) работи перфеткно , би трябвало със почти всички модели телефони с блуутут да работи .
При мен работи с nokia n8 , но не ми излизат имената на тези който ме търсят ,а само номера (цифри) .
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
проблемът наистина идва от Бил Гейтс и еквивалента му в Нокиа в моя случай, при който Е51 дори и след специален ъпдейт на софтуера на телефона, не успя да заработи както трябва.
доколкото научих тогава, софтуера на колата е писан 2002-ра/03-та, и протокола на блутута също. от тогава насам са разработени нови версии на блутут протокола, и някои от новите телефони просто не поддържат добре старите протоколи. освен Нокии знам и за Блекберита с проблеми.
в резултат на това съм с един архаичен Сони Ериксон, който обаче се връзва с колата за 2-3 секунди, и батерията му на блутуут режим държи около 2х колкото тази на Нокията. единственият проблем е че от списъка с номерата качва в колата само първите 10 от всяка буква.
доколкото научих тогава, софтуера на колата е писан 2002-ра/03-та, и протокола на блутута също. от тогава насам са разработени нови версии на блутут протокола, и някои от новите телефони просто не поддържат добре старите протоколи. освен Нокии знам и за Блекберита с проблеми.
в резултат на това съм с един архаичен Сони Ериксон, който обаче се връзва с колата за 2-3 секунди, и батерията му на блутуут режим държи около 2х колкото тази на Нокията. единственият проблем е че от списъка с номерата качва в колата само първите 10 от всяка буква.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Cinder написа: Отделно ми пусна мигачите да се виждат на HUD-a, огледалата да се прибират от ключа и TV in motion. Можеше и М-ков HUD да ми пусне с оборотомер и т.н., ама не ме кефи как изглежда.
колега, ще може ли да ми дадеш някакви координати на този поляк, защото тия неща на мен доста ми харесват и бих ги сложил на моята (тва с огледалата си го имам де ама другите

- Cinder
- ентусиаст
-
За справка, въпросния поляк си е в Полша, да няма объркани
Програмира колите през интернет, трябва му единствено лаптоп с 32bit Windows + интернет и подходящия кабел за връзка с колата.

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2